ahoj, ma niekto skúsenosť s úverom pre mladých? ako to funguje? môže ju dostať aj živnostník?
@bartaloska Ohľadne hypotéky sa choď poradiť na modrú strechu. Je tam kopec profesionálov, čo zdarma radia ohľadne hypotéky. Pohľadaj si tému - Potrebujete radu pri hypotéke? Stačí zadať otázku a onedlho ti niekoľko ľudí poradí. 🙂 Keď si niečo potrebujem overiť, tak tam chodievam.
@stefka33 dakujem 🙂
@ammellia byt by sme si chceli kúpiť
@bartaloska ahoj, my tiež uvažujeme nad úverom pre mladých (poradila nám ho jedna pani a aj nám podala pár info). Dostať ho môžu tak jednotlivci ako aj páry, poskytuje sa do 35. roku života a je tam podmienka, že nesmie príjem (mesačný) presiahnuť 2100 euro...neviem ako je to teraz lebo viem , že sa niečo nemilo, ale toto nám v skratke povedala tá pani (finančná poradkyňa)
My sme mali skveleho financneho poradcu a hypo uz vybavene a cakame uz iba na kluce od nasho domceka 🙂
@zuzana7891 a museli ste nejaky cas posielat príjem na ucet? kolko?
Myslis pred tym ako sme dostali uver?vtedy nie,ale je samozrejme asi lepsie ak ti chodili nejake peniaze tam.a nam staci ak na ucet pride zhruba 1,5 nasobok splatky,a rozdiel si mozes po strhnuti splatky vybrat.to je kvoli vyhodnejsiemu uroku.
@zuzana7891 manzel je zivnostník a ja som na materskej mame podla teba sancu?
Tak za vyskusanie nic nedas,ako bolo hore spomenute je tam par podmienok,ako vek a kolko mozte mat maximum mesacne prijem.napriklad my s partnerom mame papierovo min.mzdu a vyslo to 🙂 ja by som na tvojom mieste kontaktovala poradcu a vysvetlila vasu situaciu a on vam uz povie ci sa to da alebo nie.my sme mali skveleho,na skusku nam poslal papiere do banky ci by nam dali hypoteku alebo nie.len tak na necisto.a ked sme vedeli ze ano tak sme dosli az do uspesneho konca 🙂 a vsetko to v banke vybehal on,my sme len dali dokopy papiere a isli sa len popodpisovat.
Ja odporucam urcite kontaktovat nejakeho financneho poradcu. Hlavne ak sa v tom velmi nevyznas (co bol aj moj pripad) vela veci vybavi za teba, povie ti presne co treba, co netreba a nic ta to nestoji. Ale vyber si poradcu, ktory nerobi len pre jednu konkretnu banku (taku chybu som spravila ja, dal mi uver z tej jeho banky, pricom neporovnaval vyhodnejsie ponuky z inych bank). Odporucam http://mojporadca.sk
@bartaloska aky uver mas na mysli? Hypo so statnym prispevkom?