Prosím vás , ako funguje táto blbosť ? Začnú to sťahovať až v prípade že mám rodiča v dôchodkovom veku alebo to začnú vyberať vopred ako klasický dôchodok
A zatial to je nastavene tak, ze ziadne odvody navyse. Plati sa to z tvojich odvodov do dochodkoveho poistenia
Vďaka 😉 tak mám aspoň čas to zrušiť keďže je tam lehota 5 rokov kým to zrušia pri odmietnutí po 28.2.2023
Celkom by ma zaujímalo aký máš k zrušeniu dôvod.
@zojkaaa toto uplne chapem (ale tiez som sa zamyslala preco by clovek rusil rodicovi tento rodicovsky dochodok)
@katkaseiner zial zivot prinasa vseliake situacie a to nehovorim o rodich alkoholikoch tyranoch ktori devastuju rodiny a dieta sa na to pozeralo cely zivot, isto nema zaujem takemu rodicovi prispievat aby mohol napr chlastat z jeho penazi, atd
Áno keď sa rodič nestaral, nezaujímal alebo existuje nejaký podobný rozumný dôvod potrestať ho za minulosť či nedať mu viac peňazí, tak mu samozrejme zruším aj tento dôchodkový benefit. To je pochopiteľné.
Zaujímajú ma však aj iné dôvody prečo to ľudia rušia.. sú?
A ešte treba podotknúť, že tomu,kto má nárok, v roku 2023 príde dôchodok 1x za celý rok. V roku 2024 už bude chodiť každý mesiac.
Veľa ľudí vysvetľovalo, že nemajú problém a radšej rovno rodičom urobia nákup v tej hodnote. Tak načo to riešiť naviac.
Ďalší riešili, že čo keď to časom dajú z tých peňazí, ktoré si my šetríme na dôchodok?
Naši rodičia tie prachy extra nepocítia k dôchodku, ale my sakra pocítime nedostatok v budúcnosti pri našom dôchodku.
Plus tie porovnávacky na ulici, ktoré dieťa koľko zarába.. 🙄
A ďalšia diskusia bola o Tom, že rodič zavolal dieťaťu a zvozil ho, že od neho má najnižší príspevok prospešné vôbec 🥴
@katkaseiner
Môj to zrušil, nechcel aby vedeli o plate lebo v pracovnej zmluve ma mlčanlivosť o výške platu,,, svokru som stretla po roku a vy kričala mi prečo to urobil lebo veď ostatné deti dali toľko a toľko, moja odpoveď bola že asi pre toto mňa to nezaujíma a kričí té mi kto koľko dal, kvôli tomu ako sa chvália jedna druhej, viac mi nič nepovedala ze sa hanbí to aj niekomu povedať, reku to ani nemajú čo druhý vedieť
Ja tiež ľutujem, že som to nezrušila a nie, nie preto, že by som rodičom nedala, ale kvôli tomu, čo sa deje teraz okolo toho a nosia si tie rozhodnutia so sebou kade tade, plus je nevyhoda, že tam je uvedený hruby prijem, co už neviem vobec vysvetliť, že to nie je to, čo chodi na učet.....kludne by som im tie peniaze radsej dala zo svojho
@zuzulka558 moja mama detto, brat zaraba inak, ja inak, máme dost velký rozdiel a 70-tnikom nieco vysvetlovat je des...nás nepočúvnu, ale chodia s tým po dedine, k postarke, starostovi, po susedoch, otec to vzal do krcmy...no proste nonsens
@u2jana presne toto mi napadlo..inak budu viacere problemy okolo tohoto, lebo aj vo svojom okoli som pocula, co sa písalo aj tu vyssie, že majú mlcanlivost o prijme a povodne nikto nevedel, ako budu rozhodnutia vyzerat, že prijmy sa tam v plnej kráse uvadzajú, myslím, že viac ludi by si to premyslelo, alebo by im to vyplynulo z pracovnej zmluvy
Osobne si myslím, že to budu musiet dodatocne upraviť, alebo zmenit hranicu moznosti zrušenia, veď uvidíme
Pri maximalnej vyske je tam uvedena suma max vym zakladu. Ty mozes mat aj 3x vyssi prijem, rodic dostane len z 1452,20. Takze budu babky prekvapene, ak si ukazu vymery a bude na kazdom z nich rovnaka suma 😄. Pri nizsom VZ
neviem, co je uvedene, my mame z najvyssieho.
. Mozno staci rodicom vysvetlit, aby o tom nehovorili, nie dat stopku , ako sa pise vyssie. Je to smutne nedopriat rodicovi 21€ len preto, ze v robote podpisal nejaku nezmyselnu mlcanluvost 🙈. Pardon, ale nemyslim, ze by mnohe vase matky a svokry, ako ich tu velakrat opisujete v temach, tomu aj realne rozumeli.
Ja ti vidim tak, ako sa tu uz v niektorej diskusii pisalo. Niektore deti chodia k rodicom ako do bankomatu a ti sa boja. 😄
Chcem sa spytata, ze da sa to anozaj zrusit aj po 2/2023? Lebo ja som pocula, ze najblizaie termin je az 2/2024. Vyplaca sa to na rok, nie mesacne.
Patri to rodicovi, ktory pobera starobny dochodok. Ziadne dopredu.