Ahojte žienky , chcem sa spýtať ohľadne 2 piliera .
Pracujem momentálne len na dohodu sezónne . A prišlo mi oznámenie zo soc. Poisťovne ohľadne tohto 2 piliera že si mám nájsť nejakú pousotivnu do ktorej sa prihlásim . Chcem sa spýtať , či mesačne niečo sa odvádza do poisťovne ktorú si vyberiem na to sporenie . A bola by som rada keby ste mi nejakú z vlastnej skúsenosti vedeli poradiť . 🙏🏼 ďakujem vám ❤️
@misssulik momentalne boli najlepsie tusim NN a Uniqa. Ono potom bud rok to mozes porovnat zase a zmenit. Vyplatu ti to neovplyvni.
@petronellla87 ďakujem krasne za vysvetlenie 😇
@misssulik Do 2. Piliera sa vám bude odvádzať 5,5%, avšak nijako to neovplyvní váš zárobok. Ak by vám neboli odvádzané tie peniaze, tak by boli použité na vyplácanie dôchodcovských dávok súčasným dôchodcom. Takže, bez debaty je to určite fajn využiť nech sa ti ukladajú na tvoj osobný dôchodcovský účet. A veľmi dôležitá vec je kde sa ti tie peniaze budú ukladať. Ako vidíš na grafe ktorý poukazuje na rozdiel našetrenej čiastky, pri mesačnom odvádzaní 50€ do 2.piliera a na obdobie 10 rokov. Kde pri spodnom by ste mohli mat tam našetrených 6000€. Avšak ak by ste mali peniaze vložené dajme tomu v UNIQE v indexovom fonde, ktorá je momentálne na vrchole so zhodnotením 9,5% tak by ste mali kľudne aj cez 10 000€. Takže my toho roku odporúčame klientom UNIQU.
Ešte sa chcem spýtať že stačí keď zájdem do tej poisťovne a prihlásim sa či musím s tým potom ešte ísť aj do sociálnej poisťovne im to nahlásiť alebo netreba . Viete mám to všetko od ruky tak aby som vedela .
@misssulik Odvádza Sociálna poisťovňa. Vy môžete, ale nemusíte.
@misssulik Netreba v Soc. poisťovni nič nahlasovať.
@mogaa Presne tak. Preto treba peniaze v 2.pilieri zhodnotiť nad úroveň tohto rozdielu A ZÁROVEŇ nad úroveň inflácie. Preto nie je jedno, čo sa s úsporami v 2. pilieri deje. Štyridsiatnici to pochopili a začali svoje úspory boostovať o 40% ročne.
Dobre tomuto zas ja až tak nerozumiem lebo som mlada 😂 Zatiaľ som pracovala len na dohodu nemala som Tpp . Ani žiadny fond, nič . Teraz mi len prišiel papier aby som si našla vlastne nejakú tu poisťovňu a ak nie bude mu pridelená
@misssulik Ale idete na to dobre! 🥇🏆
@misssulik ide 5,5 z tvojich dani.. neovplyvni ti to vyplatu