Ako dlho vám trvalo vybavenie hypotekárneho úveru?

siskapav
25. sep 2021

Ahoj, prosím Vas koľko Vam cca trvalo vybavenie hypotekárneho uveru pri kúpe bytu ( vrátane znaleckého posudku) .

marci77
25. sep 2021

@siskapav zalezi vela aj od banky, niektore banky maju svojich znalcov, ine banky vam zase daju volny vyber znalca, len ti su tiez dost zaneprazdeni, u nas to trvalo 2mesiace (ale nebol to byt ale dom), kym nam znalkyna vsetko dorucila ....a potome este dalsie tyzdne, kym sme banke dodali vsetko, co chceli ....ale samozrejme mozete mat stastie a moze to ist rychlejsie

jakubvojcik
25. sep 2021

@siskapav záleží najmä teda od banky a znaleckého posudku, no a prípadu takisto. Ak máte jednoduchý prípad, ktorý všetky banky akceptujú štandardne a máte možnosť si vyberať, tak potom máte úver schválený do niekoľko dni (niekde aj do 48 hodín, väčšinou to majú klienti skoro keďže to aj urgujem v banke).

Znalecky posudok trvá asi 2 týždne podľa mojich skúsenosti, záleží aj či na byt alebo dom. Ak nemáte kontakt na veľa znalcov tak je možné že aj dlhšie, lebo momentálne sa berú nehnuteľnosti ako šialene a znalci majú malo času.

Ostatne veci ako vinkulácia, kataster atď to je jednodňová záležitosť, čiže povedal by som zo skúsenosti mojich klientov 3/4 týždne max pre štandardný prípad. Oveľa Vám všetko zdlzi to ak nebudete mat správne a všetky informácie o vašom prípade, môže sa stať potom že v niektorých bankách pôjde váš prípad na individuálne schvaľovanie alebo na prehodnotenie znaleckej ceny interne v banke a to predlžuje vybavovaci proces.

Ideálne si zistiť vsetky info o danej banke (nie len na pobočke lebo tam sa nepýtajú na všetko čo by mali vacsinou) a obvolat viacero znalcov.

siskapav
autor
25. sep 2021

@jakubvojcik prosim môžem Vam napísať spravu ?

jakubvojcik
25. sep 2021

@siskapav samozrejme, rád poradím

zenazturca
29. sep 2021

@jakubvojcik dobrý deň, napísala som vám správu

jakubvojcik
29. sep 2021

@zenazturca už som vám aj odpovedal 🙂