Zdravím ako dlho vám trvalo schválenie hypo. Ak všetko potrebné už bolo v banke a riešil vám ju finančník
@katulienocka999 ďakujem a v ktorom roku to bolo??
Švagor teraz v marci riešil. Tatra banka, schválená za 2 dní, za týždeň čerpanie. Išli cez pobočku nie cez makléra.
@mami92 záleží ktorá banka. Sú banky, ktoré teraz schvaľujú 1-3 pracovné dni (Tatra, VÚB, SLSP…) a sú banky, ktoré schvaľujú aj dva/tri týždne (ČSOB, Unicredit, 365banka…). Samozrejme, všetko záleží aj od účelu a celkovo prípadu aký máte.
@mami92 cca 2 tyzdne v CSOB
@jakubvojcik ďakujem
Este v den den vecer to uz vedel financnik, ale az na druhy den nam.zavolal, z Csob
@mami92 riesili sme prednedavnom hypo cez financnych poradcov. Unicredit cista katastrofa mesiac sme s s nicim nepohli vraj maji toho vela, mali vsetky podkladi a nic sa nehybalo. Potom sme radsej skusili VÚB a tam tak do 2 tyzdnov bolo vybavene aj ked s trochu horsimi podmienkami
teraz v marci VUB asi 2-3 tyzdne, strasne dlho. slsp 1 den.
My cakame na vyjadrenie z prima banky. Ziadali sme o vynimku tak som zvedava...zatial cakame 2 tyzdne.
@adriannasvk ake % a fix vam dala prima banka teraz, ak to nie je tajne, prosim?
@adriannasvk akú výnimku???
@bodkolienka81 ja ti ani neviem ci plati ten urok,ktory bol pri podpise alebo bude platit ten,ktory budu mat ked ju schvalia...musime zavolat do banky a zistit. Mysleli sme,ze to bude par dni tak sme to neriesili,ze tie uroky nepojdu hore za par dni ale uz to budu 3 tyzdne🙄
záleží od banky, u niektorých klientov 10 dní, tam, kde pred 6 týždňami to trvalo cca 10 pracovných dní je to aktuálne aj mesiac. Naozaj je tých hypoték teraz veľa a samozrejme, že čím lepšie podmienky, tým viac žiadostí daná banka má a dlhšie to trvá.
@adriannasvk čo sa týka tohoto, tak niektoré banky dajú úrok platný pri zadaní žiadosti a niektoré banky útok platný pri schválení.......
@adriannasvk to nie🙂 ja to viem podľa dlhoročných skúseností ako mi ktorá banka schvaľuje🙂 (teda mojim klientom) , prípadne kde čo viem trochu vykomunikovať v prospech klienta
@mami92 tohto roku 😊 este sme stihli úrok tusim 0.98 kym sa o tyzden po podpise nezvysil 🙈
My teraz v aprili refinanc do Unicredit. 2 tyzdne. Stihli sme fix na 10 rokov za 1.29%
Ahojte riešil niekto teraz aktuálne hypo z VÚB ? Koľko trvá približne schválenie hypotéky ak sú už doložené všetky doklady ?
@carine1201 10 dní
@aduskatt ďakujem a 10 dni kým prišla odpoved z centrály , že schvália úver ? Alebo 10 dni uz aj s čerpaním . ?
@carine1201 schválenie. čerpanie je ďalších niekoľko dní
@mami92 hned sme vedeli, ze mame nárok a koľko podla platov a financii, uvoľnenie financii trvalo 5 pracovných dni... Mame ju v csob