Ako dlho vám trval predaj bytu?

8. mar 2024

Ahojte, koľko u vás trval predaj bytu. Zaujíma ma časový úsek od podpisu rezervačnej zmluvy s kupujúcim po odovzdanie kľúčov. Kedy vam v tom procese pípli peniaze na účet? Kedy ste začali hľadať byt, ktorý ste financovali z predaja? Po podpise rezervačnej alebo ste čakali až na peniaze? Ďakujem za info

falbala132
8. mar 2024

inzerovala som 1.3., 7.3. som uz mala peniaze na ucte 😀

viera
8. mar 2024

@falbala132 Robila si to cez realitku alebo ako sukromna osoba?

falbala132
8. mar 2024

@viera cez realitku

autor
8. mar 2024

@falbala132 takto si to predstavujem aj ja. Ale sa to ťahá a realitka tvrdí, že tri mesiace je štandardná doba

falbala132
8. mar 2024

ono zalezi asi od kupcu, ten moj platil 100% z vlastnych, nie cez hypoteku, to sa vtedy extremne urychli.

vanilkovazmrzka
8. mar 2024

Tak zalezi od nehnutelnosti. Ked je nieco lukrativna lokalita, a este aj za primeranu cenu, predas aj za den. Ked si niekto uleti s nastavenim ceny za byt/dom niekde na konci sveta, tak nepreda ani za rok. Takze tie 3 mesiace moze pokojne byt priemer.

laurita285
8. mar 2024

Ono záleží v ktorom roku a za aké penízky 😂

martinka13
8. mar 2024

Čas predaja závisí od predajnej ceny a lokality. Je to veľmi individuálne.

nada1326
8. mar 2024

Dali sme inzerat 2.3., 7.3. Sa predal, ale peniaze prišli az v júni, lebo kupujuci mal nejaký problem s hypo. Ale my sme si zatial aspon našli druhy byt, takže to nesurilo. A mali sme kde bývať

petteri
8. mar 2024

Keď som ja kupoval byť pred 3 rokmi, tak podpis rezervačnej zmluvy bol koncom júna, a všetky peniaze dostali predávajúce o dva mesiace, koncom augusta

erikavesela
8. mar 2024

Pytas sa na casove obdobie od podpisu rezervacky po odovzdanie klucov....u nas to trvalo asi 3 mesiace, lebo moja sestra isla na dovolenku a kupujuca v tom case este aj rodila a potom moja sestra si nevedela najst cas na odovzdanie bytu (ale to je uz arogancia mojej sestry) ...teda zaroven aj prepis energii...nakoniec sa dohodlo, ze to urobim ja a ona pride dodatocne podisat papiere

autor
8. mar 2024

@vanilkovazmrzka ale neriešim za ako rýchlo sa nájde kupca. Ja riešim časový úsek od rezervačnej zmluvy po nabehnutie peňazí a odovzdanie bytu

petteri
8. mar 2024

Spravidla keď dôjdu peniaze, oddovzdanie bytu je za pár dní, ale závisí ako ste dohodnuti v kúpnej zmluve

tykat
8. mar 2024

Tak asi podla okolnosti, my sme podpisovali rezervacku koncom leta a final sme mali na vianoce (na hypoteku). Obidve strany sme s tym boli OK aj sme vedeli ako to cca casovo bude prebiehat ale isli sme napriamo nie cez realitku.

Ono je aj otazka co sa taha 3 mesiace. Realitka by vam mala dat aka je postupnost krokov a na co sa aktualne caka. Predaj je na hypo alebo nie?

vanilkovazmrzka
8. mar 2024

Aha prepac, tak som citala bez porozumenia ;) tak to mi tie 3 mesiace nedavaju velmi zmysel

hopsas
8. mar 2024

Najprv sme predaj bytu zverili realitke a za tri mesiace sa nepredal, potom sme s nimi zmluvu zrušili a predali sme si ho sami a do mesiace peniaze na účte