Ahojte, je tu niekto, kto dokladal podklady do banky teraz v aprili cez hypo poradcu? Ako dlho trva teraz schvalenie? V akej banke pripadne mate papiere?
@pribinacka my sme riešili pred rokom v marci, a trvalo to do tohto roka
@pribinacka tiež sme to riešili minulý marec cca a s 200 eurovým poplatkom za urýchlenie asi mesiac
@ab727 Dakujem, pytam sa skor na toto obdobie 🙂 Lebo niekto spomina, ze banky davaju viac bacha a 70perc a teda schvalenie samotne ci moze trvat 2-3tyzdne od podania ziadosti
@pribinacka skôr to bude trvať aj viac,nemyslím si,že sa nejak od minulého roku niečo zmenilo keďže pandémia stále trvá a momentálne začíname riešiť refinanc a finančný nám povedal,že to bude chvíľu trvať
@pribinacka ale možno záleží aj od konkrétnej banky,ale zrejme treba byť trpezlivý🙂
@pribinacka cca 2-3 mesiace, čerpať sme začali v marci. Ale my sme riešili ešte kadejaké iné veci s tým spojené tak sa nám to trocha naťahovalo.
@ab727 Ano, teraz je to asi divoke 🙂 Ale tak v banke maju vsetky podklady cez 2 tyzdne a stale nevieme, ze co dalej..ci to vobec schvalia 😲
@sigma510 2-3mesiace cely proces asi..Ja som myslela skor ten cas od podania kompletnych dokladov do banky a cakanie na info o schvaleni, ci sa teraz nejako extra dlhsie caka 🙂
@pribinacka všetci sa predsa teraz vyhovárajú na koronu a banky nie sú výnimka...a nepýtali ste sa priamo v banke ako asi dlho to trvá?My sme mali predschválenú týždeň a čakalo sa na jedného panáka čo to vezme a odklepne,ďalší týždeň sa nič nedialo a keď sme sa rozhodli dať ten poplatok ani nie za 3 hodinky nám došiel mail o schválení...
@ab727 Nám to riesi poradca, vraj teraz to bankam trva, urgoval to..už mam pocit,ze to zamerne v banke zdrzuju, lebo ved aj tak by bolo cerpanie v maji, akoze naco sa ponahlat uz v apríli..keby treba nejake dodatocne papiere dufam,ze by dali vediet
@pribinacka riešil viac menej chlap tieto veci, ale nebola to nejaká extra dlhá doba. To samotné schválenie nám trvalo pár dní. Možno záleží aj od šikovnosti finančného poradcu a banky. My sme mali už všetko v banke pripravené, samotné vybavenie hypo trvalo asi 10 minút, podpísala som papiere a vybavene. Zato účet sme zakladali viac ako hodinu 🙈🙈🙈
@sigma510 Jaaj vidis, vsetko je ocividne vzdy o ludoch 🙂 Ano, my sme raz v banke viac ako hodinu nastavovali do IB nech vidim ucty..doteraz uverovy ucet nevidim, jednoducho to nevedia na pobocke..ze chyba v systéme, no comment 😎
@pribinacka no u nás zasa padala stále aplikácia, urobil sa nejaký krok a musel sa nanovo, už som začínala mat aj celkom nervy, že to snáď nie je ani možné aby sme viac ako hodinu zakladali len účet. Poočku som sledovala stav baterky na tom tablete cez ktorý sme všetko riešili, a potom som už bola aj v strese že sa nám baterka vychniape a bude to celkom v riti 🤣🤣🤣
@sigma510 😀 😀
U nas v stredu odniesol poradca papiere do banky a v piatok popoludni mi pisal, ze to mame. Ale vybavovali sme to davnejsie.
@pribinacka no presne ako my,nám to tiež riešil poradca,tak čo už len vydržať
@pribinacka 24hodin ponuka, tyzden cakanie na znalca, tyzden vyhodnotenie znaleckeho posudku, nasledne odsuhlasenie a 24hodin schvalovanie. Cerpali sme 3 tyzdne po schvaleni. Ale to uz bolo aj na zaklade dohody aby aj nam datum cerpania vyhovoval. Slovenska sporitelna. Manzel aj ja sme klienti dlhe roky a mame dobru bonitu a vysoky rating.
@solange7 Super, rychlo vybavene 🙂
@pribinacka keď máte všetky papiere pripravené, tak nieje o čom. Držím palce. 🙂
@pribinacka záleží od toho akého šikovného máte poradcu. U nás to trvalo asi mesiac a aj to bolo takto dlho preto lebo priateľ je zo zahraničia kde má majetok a viac ho kontrolovali. Keď poradca vie čo banky chcú a už dopredu porieši papiere tak je to hneď.