Ako dlho trvá prevod z Unicredit do SLSP?
Ak boli peniaze poslane vcera okolo 16:00 dakujem
@alenah31 dakujem
@alenah31 a ak budu odoslane dnes doobeda kedy sa pripisu do slsp
v pondelok .
@alenah31 az v pondelok?? Dakujem
Iba ak by si si priplatila za urgentnú platbu, vtedy by sa mali pripísať hneď.
Inak to čo posielas v piatok doobeda príde vždy až v pondelok. Ak posielas trebárs v piatok večer príde až v utorok
Vzdy nasledujuci pracovn den, nemusi byt o desiatej, berie sa 24 hodin pracovnych vikendy a sviatky sa nepocitaju
Až od 8/2025 nariadila EÚ povinne pre všetky banky poskytovať okamžité platby (dobrovoľne sa len málo zapojilo), dovtedy bežný SEPA prevod trvá 1 pracovný deň.
Aj to ešte musíš dávať pozor, večer majú niektoré banky skoro uzávierky, tak ti nedovolia dať splatnosť v ten deň až ten ďalší, tak prevod trvá 2 dni.
@maranco dakujem
@ali441 aký je uvedený dátum splatnosti na prevode?
ak je piatok, sobota, nedeľa, platba musí prísť v pondelok (banka reálne odosiela v pondelok ráno a príjemca má v pondelok okolo 10-12 hod)
ak je pondelok musí prísť najneskôr v utorok (banka odošle v utorok ráno, príjemca dostane v utorok medzi 10-12 hod.), ale banke nič nebráni aby prišlo už v pondelok (odošle to v pondelok ráno)
@ali441 povinnosť je poslať peniaze do 1 pracovného dňa od dátumu splatnosti, v utorok prídu naisto a v pondelok možno
Pozrel som prijaté platby za posledné mesiace z UniCredit ale tá banka ako jediná neprenáša info o dátumu splatnosti príjemcovi, aspoň vo FIO. Takže nevidím kedy dali dátum splatnosti, iba kedy prišlo na účet.
@ali441 od 9.10.2025 všetky banky v EÚ kde je mena € musia povinne vedieť posielať okamžité platby a od 9.1.2025 prijímať. "Brusel" im to nariadil lebo dobrovoľne sa veľmi nehrnuli do toho.
https://zive.aktuality.sk/clanok/ntXZriH/okamzi...
Zistila si niečo nové, vodil ťa za nos?
Pekny den dnes 13.7 sobota okolo 18.00 som poslala peniaze z UniCredit do slsp. Moze mi niekto prosim povedat kedy mi pridu na ucet? Diki
@invius aký je uvedený dátum splatnosti na prevode?
ak je sobota, nedeľa, platba musí prísť v pondelok (banka reálne odosiela v pondelok ráno a príjemca má v pondelok okolo 10-12 hod)
ak je pondelok musí prísť najneskôr v utorok (banka odošle v utorok ráno, príjemca dostane v utorok medzi 10-12 hod.), ale banke nič nebráni aby prišlo už v pondelok (odošle to v pondelok ráno)
Koľko trvá prevod z Unicredit do VUB
@daniela1707 SEPA platba trvá jeden pracovný deň.
UniCredit chystá okamžité platby až na január 2025
https://zive.aktuality.sk/clanok/a30R4OH/okamzi...

okolo desiatej budú na účte SLSP.