Ahojte nemáte prosím skúsenosť? Viem že okamžitá platba je do 5 tisíc a vyššia suma až nasledujúci pracovný deň. Ak boli peniaze odoslané v sobotu, budú pripísané dnes alebo sa dnes len platba spracuje a pripíše sa až zajtra? Som z toho trochu nervózna nakoľko nejde o malú sumu. Ďakujem
Ak to nešlo ako okamžitá či expresná platba, tak dnes to odišlo a zajtra príde.
@melanta áno to som presne myslela, ďakujem 🙏
Neboj, príde to. 😉 Chápem, že človek neposiela také sumy bežne a pravidelne, tak môže mať stres, ale nestratí sa to. 😉
posielame aj vyssie platby, to iste pre to plati ako pre ine. Dni sa rataju pracovne, cize zuctuje sa to dnes a zajtra pride. Niekedy sa mi stava, ze dokonca uz je to v pondelok na ucte.
SEPA platba môže trvať maximálne jeden pracovný deň, aký je dátum splatnosti uvedený na prevode, sobota alebo pondelok?
Ak sobota tak ti platba príde dnes okolo 10-11 hod, ak pondelok tak môže prísť v utorok okolo 10-11 hod.
Okamžitá platba je do 100 000, ale banky si môžu znížiť denný limit na poslanie, TB má 3 000, SLSP 5 000, FIO 4×4 000.
Dnes 17.6. zákazníkovi chodili takéto SEPA platby
9:46 ČSOB dátum splatnosti 14.6.2024
9:59 SLSP dátum splatnosti 16.6.2024
10:09 Prima banka dátum splatnosti 17.6.2024
10:10 Poštová banka dátum splatnosti 16.6.2024
Ak príjemca a odosielateľ majú rovnakú banku tak do 10 minút ak máš TY príklad VUB a dotyční Slovensku sporiteľnú tak na druhy deň.