Ako dlho ste predávali byt?

26. aug 2022

Ako dlho ste predávali 3i byt v menšom meste na SK? Napríklad v Seredi 🙂 Je tam dopyt, alebo to trvá dlho? Lebo ja pozerám, že niektoré byty svietia v inzercii aj celé mesiace.

syslik81
26. aug 2022

ved to zalezi aj od toho kde je byt -ake miesto,poschodie stav , a hlavne cena .. vybavenost v okoli.. takze je to individualne ..ky iekto preda do mesiaca iny cka aj pol roka.. a celkovo ako teraz vypalili ceny a uvery tak sa tazsie predava

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dori2
26. aug 2022

my asi den. (aj ked formalne to trvalo o dost dlhsie). sle kupili ho uplne prvi zaujemcovia co sa ozvali po par hodinach ako sme dali inzerat

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
26. aug 2022

Ja nič nepredávam, iba si robím prieskum 😀

elizabet173
26. aug 2022

je to individuálne, ak je zaujímavá lokalita a cena, predáš rýchlo, ak je cena nadhodnotená, bude to trvať asi dlhšie. Predávala sesternicina dcéra v meste veľkosťou porovnateľnom so Sereďou, asi mesiac späť 3izbový, po rekonštrukcii, predala ho behom týždňa.

autor
26. aug 2022

@elizabet173 super, ďakujem.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. aug 2022

ešte dodávam, že ho predala za 117000 eur, západ Slovenska. Možno by dal niekto aj viac, keby počkala, ale oni potrebovali peniaze na dokončenie prerábky domu, v ktorom už bývajú

gemerka17
26. aug 2022

Situácia bola taká, že do júna tohto roku si vedela predať rýchlo, draho, aj keď bol byt nič moc. Po prázdninách sa to mení a pre predavajich to bude horšie a horšie, čím viac bude zima. Pád cien nehnuteľností sa očakáva. Už to analytici nevidia tak ružovo.

autor
26. aug 2022

@gemerka17 ja chcem teraz kupovať byt a tiež neviem čo robiť, či počkať ešte pol roka alebo čo

gemerka17
26. aug 2022

Otázka je financovanie. Ak máš hotovosť netreba sa ponáhľať. Ak ideš do úveru. Tak treba rátať s vyšším úrokom (menia sa smerom nahor). S vyšším úrokom preplatis viac. Skus tvoju otázku napísať sem do poradne.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
26. aug 2022

@dreamss tiež si myslím, že ceny už nemôžu rast ďalej, aj keď niektoré ponuky v BA mám pocit že za meter pýtajú 4500e, neviem teraz, či je to "normálna" cena, za "bežnú" som považovala 3500e.

bambulka814
26. aug 2022

Ako tomu málokto veril, začína stagnácia trhu, jeseň je posledné obdobie na dobry predaj, budúci rok už klesnú ceny. Klesli už v UK o 20-25 percent (info z prvej ruky). Dôsledok neistoty, inflácie, vyšších úrokov atď.

Takže ak je záujem predať byt, predať teraz, ale ideálne si ponechať. Prenájmy sa udržia.

autor
26. aug 2022

@bambulka814 predávať nechcem, ale v budúcnosti budem riešiť aj predaj. Ja chcem teraz kúpiť, ale netuším čo robiť, či kúpiť teraz, alebo fakt ešte jeden rok počkať. Momentálne bývam v lacnom prenájme.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. aug 2022

@dreamss myslím, že kto chcel kúpiť, alebo potreboval súrne bývať, tak už býva, ostatní začali voliť vyčkávaciu taktiku. V BA a väčších mestách asi ceny brutálne neklesnú, ak vôbec, v menších mestách asi mierne áno.
@pharma podľa toho, z ktorej strany to vezmeš, možno by za ten byt dostala viac, keby počkala, na druhej strane potrebovala dokončiť ten dom, lebo začne školský rok a nechcela bývať na stavbe , ani firmy, ktoré mala dojednané, by nečakali, kým byt predá. Takto už finišujú, vždy si treba určiť priority.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. aug 2022

@pharma ja som sa vždy divila odvahe ľudí zobrať si hypo na dom (lebo veď musia mať hneď dom), splátka taká, že sa mi hlava zatočila a to ešte pracovali obaja, potom keď bola na žena na MD, rodičáku, už vyplakávanie, že to nedávajú, ako to budú dávať teraz, netuším. Ja by som nespávala, keby som mala takú hypo, že by som sa bála. aby sme nemali PN obaja, alebo ja rodičák a muž PN, že ako to dáme

bambulka814
26. aug 2022

Autorka.
Byť tebou, počkám do nového roka, sama uvidíš, čo sa deje s trhom, či ceny neklesnú. Teda nemusíš počkať rok. Túto jeseň by som ja osobne nekupovala.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
26. aug 2022

@pharma asi tak, dohodnúť sa s kamarátom, ktorý ma zamestnáva, aby mi dal na papier väčší príjem na pár mesiacov, aby bola vyššia hypo, asi nie je vždy šťastný nápad. A zrovna tí manželia, o ktorých som písala, že predali byt, aby mohli dokončiť dom, by si mohli dovoliť aj oveľa vyššiu hypo, ale išli na to veľmi rozumne. Nakoniec, sú to vzdelaní a rozhľadení ľudia.

katkaseiner
26. aug 2022

Často byty ktoré sú na nete už reálne nie sú už voľné, to je moja skúsenosť spred menej než 2 rokmi. Na ktorýkoľvek sme zavolali, už nebol...kúpili sme taký o ktorom sme sa dozvedeli fakt chvíľu predtým ako ho dali na net...hovorím o okrese NZ. Samozrejme sú aj také byty čo sa dlhšie nepredajú ale to je buď lokalitou alebo majiteľom ktorý ani za svet nechce spustiť cenu

kiki234
26. aug 2022

Moja mamina predavala dom na dedine. Ja by som uprimne tolko za dom nedala ale od povodnej ceny sa este zvysovalo nakoniec o 20 000 co sa predbiehali ludia. Predal sa vlastne hned akurat este za vysiu cenu. Lokalita nula bodov akurat vyhoda ze novy pekny

pablo232
26. aug 2022

Pokial je dobrá fér ponuka a zbytočne nenavýšená suma tak môže to ísť stále ako teplé rožky, lebo stále sú ľudia čo môžu vykešovať byt alebo potrebujú bývať atď. Teraz pridali v TN garzónku za 100tisic a som sám zvedavý koľko to tam bude svietit, pretože tu garzónky by som povedal do 80tisic samozrejme podľa stavu.

mamaselu
26. aug 2022

No asi si neskusila volat. Ked som kupoval byt, videl som vela super ponuk, 80percent z tych bytov bolo predanych. Vraj to realitka uz z portalu davno odstranila, ale nevedia preco to, niekedy aj daleko viac ako rok, stale naskakuje, natahuje to odniekial zo servera na webportal.
Druha vec je, ak niekto nevie predat byt, spominas Sered, problem je bud velmi nadhodnotena cena bytov, alebo je mala kuchyna. V Seredi isli za posledny rok ceny 3i bytov z 90000eur na 140000eur a pojdu este vyssie, ono totiz sa kazdy rok uz poslednych 30rokov rozprava ako dalsi rok klesnu ceny, a bla bla a este sa to nikdy nestalo (staci pozriet archiv) Pravda a podstata je jedine v tom, ze bytov je velmi malo a dopyt vysoky a kym je dopyt a ten bude dlho, cenu budu rast alebo sa aspon zastabilizuju.

gemerka17
26. aug 2022

@mamaselu zabudla si na rok 2008, padlo to ako hrušky. Celosvetovo nehnutelnosti idú dole. Slovensko nebude výnimka. Analytici a realitaci už nie sú taky sebaisty, že ceny budú stúpať.