Ako dlho bude manžel v registri dlžnikov?

22. feb 2023

Dobrý deň chcela by som sa spýtať manžel je v rsgistri lebo nesplácal splátky lenže si zo už vyplatíl a stále je v registri no a chceli by sme hypotéku a ručiť domom ale nevieme ked
Ručí domom ako to je vlastne či tam riešia tiež ten register ? Ďakujem za každú radu

melanta
22. feb 2023

Negatívny záznam bude v registri 5 rokov po úplnom ukončení splácania. Takže závisí od toho, kedy bol neplatič, ako dlho, aké sumy. Dobrý finančný sprostredkovateľ vie určite povedať, či je reálne dostať úver alebo nie, ale musí vedieť o čo konkrétne, kedy a akú sumu išlo.

martul
22. feb 2023

5 rokov bude v registri, zatiaľ nič

autor
22. feb 2023

Lenže ja som volala našej finančnej poradkina a ona my povedala tak ..on bude svietiť 5 rokov úver nedostane ale vy keď chcete hypotéku musíte ručiť domom respektíve bytom a vtedy to pôjde ľahšie vraj tam už založí tu nehnuteľnosť ten dom a tým pádom o i neriešia register to my povedala ešte asi tak pre pol rokom no neviem preto sem píšem či s tým už niekto mal skúsenosť

autor
22. feb 2023

Ukončenie tej zrážky čo mu sťahovali zo mzdy bol ešte pred rokom a mal tam sumu 2000 e ma to už vyplatené vyše roka

pifkar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariska1989
22. feb 2023

No možno trepnem hovadinu ale niečo sa mi zda že po roku sa dá požiadať o vymazanie z registra .

slovenka753
22. feb 2023

Vymeňte poradkynu. Registre sa pozerajú vždy, ale je možné že niektoré banky by po dvoch troch rokoch bez negatívneho záznamu pristúpili na hypo. Ak to vyplatil pred rokom, počkajte ešte rok dva. Aj zamietnuté žiadosti sa totiž evidujú a môžu byť tiež negatívne hodnotené pri žiadosti.