Ako a kde odkladáte peňažné úspory?

stanca22
29. jan 2013

Nemám silnú vôlu na šetrenie, snažila som si odkladať domka peniaze ale za každým som ich vytiahla, že musím ich na niečo použiť, paušál a pod. ... no chcem strašne šetriť ale žial to nedokážem, tak by som rada privýtala nejaké nápady, ako Vy šetríte???

lejla77
29. jan 2013

Skus v AXE sporiaci účet - je zadarmo a mas tam aj uroky. 😉

kaciaatko
29. jan 2013

Axu by som nikomu neodporucala,su to max.klamari, nas na sporiacom ucte oklamali o 2000 eur

anniera
29. jan 2013

V našej domácnosti sa "šetrí" niekoľkými spôsobmi.
I.spôsob - všetci členovia rodiny máme životné poistky, po dožití sa peniaze vyplatia a sú to celkom zaujímavé peniažky.
II.spôsob - deťom platím stavebné sporenie, roky letia, ono sa to ani nezdá a zrazu zistíte že dieťa má už našetrenú celkom slušnú kôpku peňazí.
III. spôsob - šetrím na podnikateľskom účte, tento účet je mimo rodinného rozpočtu a bežných výdavkov, čiže všetko čo nie je nutné niekam minúť, odkladám tam, keď sa tam nazbiera viac (ja to volám) voľných peňazí, tak sa to investuje napríklad do prerábky, výmeny okien, výmeny spotrebičov a pod. Rezerva tam vždy ostane.
IV. spôsob - manžel má III.pilier dôchodkového sporenia (kedykoľvek tie peniaze vieme vybrať ak by sme potrebovali)
Odkladať doma je hlúposť. Samozrejme treba mať aj pevnú vôľu a nevyberať peniaze bez rozmýšľania z bankomatu, prípadne nezrušiť neuvážene životnú poistku prípadne to spomínané stavebné sporenie či tretí pilier.

sisaha
29. jan 2013

vacsinou uz kazda banka ma sporiace ucty, kazdy mesiac si tam mozes prevadzat peniaze, ktore vytahovat nebudes, lebo budu na inom ucte ako ten ktory pravidelne pouzivas..

iwet7
29. jan 2013

moznosti je dnes straaasne vela - mozes zacat so sporiacimi uctami, niektore banky maju celkom zaujimave uroky, aj ked tuto formu sporenia by som pri Tebe asi nevolila 🙂 kedze hovoris, ze sa vzdy najde dovod preco peniazky potrebujes a na tychto sporiacich uctoch su velmi lahko dostupne....ale urcite lepsie, ako ich mat doma, to by som ani ja tak nenasetrila nic. my setrime niekolkymi sposobmi - sporiaci ucet, ked je na nom viac penazi, tak ich zaterminujeme a pod. vzdy si info o vyhodnosti jednotlivych bankovych produktov porovnavam na financnahitparada.sk, aby som ziskala co najvyhodnejsi urok. dobre je aj stavebko, porozmyslaj...

sssimi
29. jan 2013

Ja mám stavebné sporenie. Teraz je možnosť založiť si ho zadarmo cez dieťatko (ak máš). Nemôžeš od tiaľ vyberať peniaze po dobu 6 rokov. Ročne je to do 700€, aby si dostala štátnu prémiu, ktorá je cez 60€. Bohužiaľ je to asi jediné sporenie, v ktorom máš istotu, že sa ti peniaze zúročia.

evelina77
29. jan 2013

Ahoj my mame trikrat stavebne sporenie,som spokojna.daj si pekne trvaly prikaz na stahovanie peniazkov a mas nasetrene,doma ti to neda a vzdy na ne siahnes 🙂

kokorunecka
29. jan 2013

Životná poistka.

wena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
29. jan 2013

v prvom rade si sprav nejaký prehľad príjmov a výdavkov, či vôbec máš z čoho šetriť... skús si mesiac zapisovať, koľko a na čo si minula, a potom si to celé prejdi a zamysli sa, či napr. musíš pretelefonovať 50€ mesačne, alebo by stačilo 25€... zriaď si buď nejaký šetriaci účet (najlepšie zuno alebo mbank - bez poplatkov) a na svoj bežný účet si daj trvalý príkaz, aby ti tam každý mesiac odchádzala nejaká suma, ktorú si môžeš dovoliť...
je to rovnaké ako s chudnutím - treba mať z čoho a chce to len pevnú vôľu 😉

zuzulica
29. jan 2013

Ja šetrím aj na účte, keby bolo niečo treba, ale to môžem vybrať ak chcem, ale mám aj stavebné sporenie, dve poistky obe (úraz+životka+šetrenie) pre budúcnosť a tie platiť aj musím, keď už z nich chcem niečo mať a vyberať sa len tak nedajú odporúčam a máš aj istotu, že keď sa niečo stane budeš mať príjem. Ja napríklad som už 3mesiace PN kvôli tehotenstvu a okrem maródky aj pekné peniažky z poistky dostanem. A môj priateľ to má tak isto.

ivett1
30. jan 2013

My máme dva sporiace účty (detské účty), tam idú peniažky každý mesiac trvalým prevodom, tri účty stavebného sporenia - na každý účet prevádzam raz ročne v min výške vkladu (jednorazový poplatok), kvôli štátnej prémii a jeden dlhodobý sporiaci účet-fond (vkladám podľa toho, či máme niečo navyše, alebo nie...výber je obmedzený - až po uplynutí 10 rokov....) ...inak vyberať (v prípade nutnosti) môžeme len zo sporiacich účtov detí ... 😉

dai
30. jan 2013

tak my vsetko miname 🙂 mame akurat zivotne poistky uzavrete, druhy, treti dochokovy pilier a poistenie na hypo, byt a auta... inak si uzivame korunky 😀