Aké životné poistenie si dať?

4. jún 2023

Ahojte mám 35 a partner 38. Doteraz sme mali len poistenú hypotéku no už by sme chceli životné poistenie. Aké je fajn? Vôbec nemáme skúsenosť. A cca za koľko mesačne sa oplatí dať?

lienocka9793
4. jún 2023

Obráť sa na finančneho poradcu ten ti poradí a nájde poistenie podľa tvojich predstáv

domiklik
4. jún 2023

Oplatí sa také, ktoré je na mieru šité vám, nijaké vzorce neexistujú... Obrat sa na finančného poradcu s viacrocnymi skusenostami, ktorý pracuje najlepšie so všetkými poisťovňami...

aduskatt
4. jún 2023

Chýbajú základné informácie z ktorých vychádzať. Čo je super pre jedného je úplne nevyhovujúce druhému. Mám klientov, ktorí na výber nemali vzhľadom na to, čo potrebovali a museli ísť do jedinej poisťovne, ktorá bola ochotná ich poistiť a naopak - iní klienti si mohli vyberať.

zic
4. jún 2023

1, ak sa bavime v zivotnom poisteni o poisteni smrti - tak na taku sumu, aby ked poisteny zomrie, ten druhy vedel bud splatit hypo, alebo teda vyzit po strate druheho prijmu. Je dobre zaratat aj 2. a 3. pilier, ktory sa da pouzit namiesto / doplnok k zivotnemu v pripade smrti. Potom ale nesmie clovek spekulovat s cenou, ze "za kolko sa oplati"... proste za tolko kolko vyjde ta suma
2, ak sa bavime o poisteni chorob a urazu, to je inac omnoho dolezitejsie (ked zomries, prestanes byt "na obtiaz"... ak ostanes invalidna (alebo budes potrebovat drahu liecbu), tak to stoji majland... takze tam tiez nesetrit...
ostatne zalezi odprijmu, majetku, zavazkov a tak... urcite je to nutne namieru cez nejakeho sprostredkovatela...

amelie2017
4. jún 2023

Urcite nepoistit len "smrt", ale aj invaliditu alebo vazne ochorenie. My mame s muzom obaja tak, ze ak by nam zistili rakovinu, srdcove ochorenie alebo by sme prekonali mozgovu porazku, bude nam vyplatena polovica. Plus dlhodopa pnka, hospitalizacia..

ida23
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinp288
6. jún 2023

Chválim rozhodnutie myslieť na poistenie. Poistenie má obsahovať hlavne úmrtie, invaliditu, kritické choroby a trvalé následky. Zvyšné pripoistenia ako je PN, denné odškodné pri úraze, alebo hospitalizácia je už na zvážení klienta.
Cena poistenia záleží od poistných súm rôznych pripoistení. Určite by som nepozeral iba na cenu, ale aj na bonusy, benefity.
Je rozdiel či máš na zmluve poistených 27, alebo 68 kritických chorôb.
Je rozdiel, či je PN platená od 1. dňa, alebo od 15.
Je rozdiel či je denné odškodné rátane fixnou sumou, alebo percentuálnym ohodnotením diagnózy.
Rovnako niektoré poisťovne majú pri liečení úrazu podmienku byť PN, iná poisťovňa to nemá.
Pri invalidite niekde poskytujú plnenie až ak sa jedná o plnú invaliditu čiže od 70%, inde sa zas rozhodneš či chceš mať plnenie už od 40%.

Jedno čo si v poistení nedávaj je investovanie.

matusondrejicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adriannab
Odpoveď bola odstránená
Zobraz