Ahojte máte živitné poistenie ake je najvyhodnejsie kde ste spokojné pripadne niejake sporenie na pohreb ďakujem
@daffynko zivotne poistenie je najdolezitejsia zmluva v rodine...je velmi dolezite ho spravne nastavit ...
Ak mate uver alebo iny zavazok o to viac je dolezite ochranit rodinu aj tymto smerom..kludne napis
Nemám žiadne, úplne zbytočne vyhadzovanie peňazí
@daffynko Také, ktoré kryje tie najväčšie riziká, ktoré sa síce nestávajú často, ale ak sa to stane, znamenajú veľký zásah do života. Ja som si vyskladala poistenie podobne ako
@mamula20 - deti poistené pre prípad úrazu, choroby, invalidity, aby som mala na liečbu, úpravu bytu a podobne. Seba som poistila pre prípad invalidity, vážnych chorôb a ich následkov a smrti - aby poisťovňa za mňa splatila úver a aby boli deti ako tak zabezpečené do života, akýsi "starterpack". PN som si nepoisťovala - pre tento prípad mám nejakú sumu, na ktorú viem siahnuť po dobu niekoľkých mesiacov, medzitým je to investované s možnosťou vybratia. Ja sa snažím riešiť veci nízkonákladovo, nemohla by som platiť mesačne napr. 200 € za 3 osoby, takto mi to vychádza 83 € mesačne. Najdrahšie z toho je poistenie úveru, hoci je nízky - keď ho splatím, pripoistenie zruším. Najlacnejšie vychádzajú tie najhoršie scenáre, aj som sa na ne zamerala. V otázkach, v ktorých si viem poradiť sama, sa zabezpečujem sama. Kde si sama neporadím (čiže v prípade napr. invalidity, rakoviny a pod.) toto riziko zdieľam cez poistenie.
Myslím, že najdôležitejšie na poistení je, aby bolo na mieru našim potrebám a aby ho bolo možné prispôsobovať v čase.
@daffynko odpoveď na vašu otázku je veľmi individuálna a záleží od potreby daného človeka alebo rodiny. Niektorí majú vysoké záväzky vo forme úverov a tým môže vyjsť najlepšie napríklad NN. Niektorí si potrebujú kryť PN-ku na vysokú sumu bez overenia príjmu a pre tých možno je lepšia Uniqa. Tí, čo potrebujú čo najkvalitnejšie krytie kritických ochorení môžu nájsť odpoveď v produkte od Generali. Veľmi to závisí od situácie.
Veľmi by som upriamil pozornosť na to, že každý produkt obsahuje rôzne výluky, obmedzenia, čakacie lehoty či povinnosti poistníka a poistených osôb a je potrebné s nimi byť oboznámený. Keď vám náhodou poisťovňa nevyplatí plnenie, aby ste neboli prekvapení, že prečo.
Najlepšie čo môžete spraviť je nájsť si kvalitného poradcu čo si to s vami prejde, vysvetlí vám ako by malo byť poistenie správne nastavené a prečo, porovná vám všetky poisťovne a povie vám aj všetky mínusy daného produktu nie len plusy.
Nejaký základ určite nájdete aj v mojom článku o životnom poistení, ktorý vás správne usmerní: https://relyon.sk/poistenie/zivotne-poistenie/
Mám Allianz. Minulý rok som bola pol roka na PN, onko ochorenie. Dostala som za celého pol roka denné dávky a po ukončení liečby som dostala vyplatenú poistnú sumu za kritické choroby. Kým sa človeku nič nestane a je zdravý, tak sa to môže javiť ako zbytočnosť. Na pohreb mám finančnú rezervu uloženú, to neriešim poistením. Poistenie mám na kritické choroby a invaliditu primárne. Pretože to sú situácie, kedy človek môže krátkodobo alebo aj doživotne pocítiť to, že mu odíde úplne príjem, náklady ostanú a hlavne pri invalidite sa môžu dokonca zvýšiť.
@zmrzlinka2021 jasne zbytocne blabla...a ked sa nieco stane,tak ludia vesaju prispevky na socialne siete,aby robili zbierky,lebo lebo...
@alenamihal Treba si peniaze odkladat, vytvarat si rezervu, investovat.
A pravdaze zit tak, aby si vedela manazovat svoj zivot co najlepsie - zdravy zivotny styl, investicie do vzdelania, atd.
Velka cast chudobnejsi ludi zacina - mam minimalnu mzdu a na poistky davam xx eur
@alenamihal no niektorým ľuďom je fakt zbytočné platiť životné poistenie. My sme chceli. Ale po všetkých konkrétnych vecí na našu osobu a našich príjmoch a výdavkoch a fin.rezervy a majetkov, nám v poisťovni povedala, že je nám to absolútne zbytočné, aby sme platili poisťovni 120 eur mesačne. Takže áno, existujú ľudia, ktorým je životná poistka absolútne zbytočná
@sasa1310 zivotne poistenie nieje len na rezervu ale na ochranu ak sa Vam nieco stane - smrt,invalidita,operacie,Pn zalezi od Vasej situacie...
Zial ja mam kolegynu ktora dostala rakovinu chvalabohu bola poistena na kriticke choroby a doatala plnenie 200 000e -uz je sice nepoistitelna ale velmi jej to pomohlo nakolko mala na liecbu...
Pri detoch sa zas odporuca urazy,zakroky,poplaneniy,zlomeniny..
Vsetko je individualne a site na mieru klientovi ...
A ak mate dlhy -tie sa dedia -zivotne poistenie ak sa Vam nieco stane a mate uverovu asistenciu na vysku uveru hned sa Vam vyplaty - tomu kto bol urceny pre pripad smrti....
@janulikt84 ja viem presne na čo slúži životné poistenie. Ale sú ľudia, ktorí sú pripravení na akúkoľvek krízovú situáciu aj bez pomoci poistovne. Ja som len danej osobe vyššie vysvetľovala, že existujú ľudia, ktorým je aj životná poistka zbytočná
@sasa1310 ok nehadam sa len som napisala svoj uhol pohladu...a gratulujem ked ju neni treba ;)
@daffynko Ja mám dobré skúsenosti s NN, Uniqa a Generali. Veľmi negatívne skúsenosti mám s Allianz poisťovňou.
Dnes mi jeden agent, ktorý robil pre všetky poisťovne, povedal, že pre ľudí do 30 rokov je najlepšia NN. Normálne mi spravil náladu, lebo mojich chalanov som si poistila v NN. To je také iné, keď konkurencia pochváli. 😀 I keď, on to myslel ako výčitku v zmysle, že NN je najlepšia na zmluvy uzavreté ľuďom do 30 rokov a keď je vyšší vstupný vek, je NN trochu drahšia než iné poisťovne.
Každý kto vám poradí životnú poistku bez preskúmania vašich potrieb, je len obyčajný predajca a len vám predá nekvalitný a nekompletný produkt a vy vyhadzujete peniaze do koša.
Životna poistka je veľmi individuálna vec a nedá sa určiť nejaký vzor na všetkých. Každý ma iný plat, záväzky, potreby, ktoré majú byt kryte v zlom čase. Poistka či sa niekomu oplatí alebo nie závisí na veľa faktorov, pretože každý z nás ma iné potreby, príjmy, záväzky atď.
Na trhu je niekoľko možnosti a či to ma tá poisťovňa lepšie, ako druhá je znova na individuálnych potrebách vás ako klienta. Toto je na osobnú konzultáciu, ak máte záujem napíšte mi správu, rád pomôžem.
@daffynko Na každé to „bobo“ máme na trhu riešenie, na ako dlho chceme „náplasť“.
Ja sa na poistenie pozerám ako na Alternatívny príjem. Kľúčová otázka je, ako sme pripravený na to, ak sa príjem vypne, priškrtí a na to, čo sa potom "naštartuje".
Môže to byť pól milióna problémov a otázka je, nakoľko z nich sme ready. Choroby a úrazy je iba časť. Čím viac situácií vieme vykryť , o to na menej "prúserov" sa musím pripraviť finančne. Ja vam to nepoviem, ako to máte mať , ale ako sa to ráta.