Ahojte, Aké sú vaše náklady na 10 mesačne dieťa ?
Fuh, netusim kolko to bolo.
Moj je na UM, takze nejaka 100ka mesacne len to. Plienky asi 30eur/mesiac. Plus vzdy nejake oblecko, dajme tomu do 50eur/mesiac, nejaka hracka/kozmetika dajme tomu 20eur/mesiac. Myslim ze do tych 250eur/mesiac. Mozno menej, nie vzdy kupujem hracky/oblecko a tak
Cca 30€ za plienky. Mlieko moje deti nepili, príkrmy zvlášť nerátam, keďže to sa varilo z bežných veci, čo boli doma ... A oblecenie podľa potreby, to neviem
Tak ono aj záleží, či to dieťa má nejaké zdravotné problémy. Napr. niekedy za mesiac človek zaplatí aj cez 50 eur na vitamíny a lieky. Asi sa to nedá paušalizovať. Poprípade ak sa s ním chodí k fyzioterapeutovi, to je ďalších min. 40 eur.
to sa asi nedá ani počítať , či si v takej situácii , že musíš niekomu niečo dokladovať ?
V tom prípade tam treba aj poistku zarátať , minutú vodu , lieky ak treba ... každý dopraje dieťaťu niečo iné- nedá sa to nijako prepočítavať .
je rozdiel, ci dojcis, ci kupujes sunar. je rozdiel, ci kupujes pampersky (lebo z lacnych plienok ma zapareny zadok ako moja mala), alebo nejake lacne tesco plienky. a je rozdiel, ci ho stravujes na krupici, lacnych kupovanych prikrmoch. alebo mu kupujes maso od farmarov bio kvality, detto zeleninu a varis z toho. ja som si trebars na tom mase a zelenine davala velmi zalezat, takze na toto som vela minula. ak zratam oblecenie, sem-tam nejaku knizku, hracku, tak mesacne pol rodicaku urcite. v zimnych mesiacoch, ked treba overaly, fusak, tak aj cely rodicak.
@lenka7477 no riešim výživné s bývalým manželom ja som na materskej on chce dávať maximálne 100€
To je fajn suma
Tak neviem ako počítam tak počítam, nemyslím si že jej kupujem nadštandard alebo niečo také čo je zbytočné. A platím aj bývanie kde teraz žijeme, jedlo ja sa tiež potrebujem obliecť síce toto nie je jeho starosť ale právnička mi hovorila že vraj do 3 rokov je povinný bývalý prispievať aj na matku. Tak či to chcem riešiť súdne alebo sa s ním dohovorím.
Závisí aj od platu. Podla mňa je 100€ málo, ale ak sa viac nedá...
No bývalý zarábal okolo tých 2500€ v čistom.
Bolo to dávnejšie ale myslím že dosť mlieko ,plienky ,príkrmy,lieky ,kremiky,oblecko,golfový kocik,odrážadlo ... Tých 200 eur priemerne mesiac
2500€ v cistom oficialne na papieri ?
1900€ na papieri, zvyšok bokovky
@svetlonos
To je celkom pekne, s tym by sa mohli dat nieco robit. Dufam, ze sa dobre dohodnete a budete mat casom pohodove vztahy, aspom koli spolocnemu dietatku 🙂 Vsetko dobre vam do buducna prajem.
Ale nezabúdaj na to, že aj keď máš náklady napr. 200 mesačne, tak to ide pol na pol...čiže ty 100 a otec 100...
@tanyag a ako je to možné ? Že chlap si bude žiť ako pán s 2000€ a ja mám živoriť s 350€ ?
@autor
Ja ti len vravím, že náklady na dieťa sa delia pol na pol. Ja som mala súd a tak mi pani sudkyňa povedala. Ale pri 2000€ mesačne ti určite schvalia vyššie výživné. Ja som len do žiadosti vypísala príjmy a výdavky, plus výdavky na dieťa. Nič som nedokladovala, nepýtali odomňa žiadne doklady o tom, koľko miniem na dieťa. Brali do úvahy len to, čo som do žiadosti napísala. Takže ak máš náklady 500 mesačne, tak to tak napíš a pôjdete pol na pol s otcom dieťaťa. Potom môžeš žiadať aj na seba, v rovnakej žiadosti, len to zvlášť napíš a uvidíš, či schvália aj tebe.
Ešte dodám, že otec malej zdokladoval príjmy a výdavky, náklady na bývanie, cestovanie do práce atď. Z 1600 eur mal výdavky 1400 eur. Vieš koľko mi schválili výživné, smiešných 50 eur 😂😂😂 ale to je len na papieri...otec mojej dcéry mi posiela 200eur týždenne, pre malú a aj pre mňa...čiže záleži aj na tom, aký je otec tvojho dieťaťa, či sa s ním dá dohodnúť alebo nie
Je to ženy extrémne nespravodlivé a choré, ja mám čo to robiť aby som zaplatila bývanie, jedlo pre seba, starať sa o auto atd. a on chce aby som dávala rodičovský aj na malú aspoň polku z neho že to sú peniaze malej nie moje.
to niekto aj počíta ??? Ja skôr počítam náklady na psa ( toho mať nemusím ) 😀