Aké sú vaše náklady na 10-mesačné dieťa?

31. máj 2023

Ahojte, Aké sú vaše náklady na 10 mesačne dieťa ?

irusa
31. máj 2023

to niekto aj počíta ??? Ja skôr počítam náklady na psa ( toho mať nemusím ) 😀

hederamonstera
31. máj 2023

Fuh, netusim kolko to bolo.
Moj je na UM, takze nejaka 100ka mesacne len to. Plienky asi 30eur/mesiac. Plus vzdy nejake oblecko, dajme tomu do 50eur/mesiac, nejaka hracka/kozmetika dajme tomu 20eur/mesiac. Myslim ze do tych 250eur/mesiac. Mozno menej, nie vzdy kupujem hracky/oblecko a tak

jesenzima
31. máj 2023

Cca 30€ za plienky. Mlieko moje deti nepili, príkrmy zvlášť nerátam, keďže to sa varilo z bežných veci, čo boli doma ... A oblecenie podľa potreby, to neviem

lenka7477
31. máj 2023

@irusa 🙂

terry658
31. máj 2023

Tak ono aj záleží, či to dieťa má nejaké zdravotné problémy. Napr. niekedy za mesiac človek zaplatí aj cez 50 eur na vitamíny a lieky. Asi sa to nedá paušalizovať. Poprípade ak sa s ním chodí k fyzioterapeutovi, to je ďalších min. 40 eur.

lenka7477
31. máj 2023

to sa asi nedá ani počítať , či si v takej situácii , že musíš niekomu niečo dokladovať ?
V tom prípade tam treba aj poistku zarátať , minutú vodu , lieky ak treba ... každý dopraje dieťaťu niečo iné- nedá sa to nijako prepočítavať .

matkahelka
31. máj 2023

je rozdiel, ci dojcis, ci kupujes sunar. je rozdiel, ci kupujes pampersky (lebo z lacnych plienok ma zapareny zadok ako moja mala), alebo nejake lacne tesco plienky. a je rozdiel, ci ho stravujes na krupici, lacnych kupovanych prikrmoch. alebo mu kupujes maso od farmarov bio kvality, detto zeleninu a varis z toho. ja som si trebars na tom mase a zelenine davala velmi zalezat, takze na toto som vela minula. ak zratam oblecenie, sem-tam nejaku knizku, hracku, tak mesacne pol rodicaku urcite. v zimnych mesiacoch, ked treba overaly, fusak, tak aj cely rodicak.

autor
31. máj 2023

@lenka7477 no riešim výživné s bývalým manželom ja som na materskej on chce dávať maximálne 100€

lenka7477
31. máj 2023

To je fajn suma

autor
31. máj 2023

Tak neviem ako počítam tak počítam, nemyslím si že jej kupujem nadštandard alebo niečo také čo je zbytočné. A platím aj bývanie kde teraz žijeme, jedlo ja sa tiež potrebujem obliecť síce toto nie je jeho starosť ale právnička mi hovorila že vraj do 3 rokov je povinný bývalý prispievať aj na matku. Tak či to chcem riešiť súdne alebo sa s ním dohovorím.

thereisabear
31. máj 2023

Závisí aj od platu. Podla mňa je 100€ málo, ale ak sa viac nedá...

autor
31. máj 2023

No bývalý zarábal okolo tých 2500€ v čistom.

kristinapetronela
31. máj 2023

Bolo to dávnejšie ale myslím že dosť mlieko ,plienky ,príkrmy,lieky ,kremiky,oblecko,golfový kocik,odrážadlo ... Tých 200 eur priemerne mesiac

svetlonos
31. máj 2023

2500€ v cistom oficialne na papieri ?

autor
31. máj 2023

1900€ na papieri, zvyšok bokovky
@svetlonos

svetlonos
1. jún 2023

To je celkom pekne, s tym by sa mohli dat nieco robit. Dufam, ze sa dobre dohodnete a budete mat casom pohodove vztahy, aspom koli spolocnemu dietatku 🙂 Vsetko dobre vam do buducna prajem.

andy024
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanyag
1. jún 2023

Ale nezabúdaj na to, že aj keď máš náklady napr. 200 mesačne, tak to ide pol na pol...čiže ty 100 a otec 100...

autor
1. jún 2023

@tanyag a ako je to možné ? Že chlap si bude žiť ako pán s 2000€ a ja mám živoriť s 350€ ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanyag
1. jún 2023

@autor
Ja ti len vravím, že náklady na dieťa sa delia pol na pol. Ja som mala súd a tak mi pani sudkyňa povedala. Ale pri 2000€ mesačne ti určite schvalia vyššie výživné. Ja som len do žiadosti vypísala príjmy a výdavky, plus výdavky na dieťa. Nič som nedokladovala, nepýtali odomňa žiadne doklady o tom, koľko miniem na dieťa. Brali do úvahy len to, čo som do žiadosti napísala. Takže ak máš náklady 500 mesačne, tak to tak napíš a pôjdete pol na pol s otcom dieťaťa. Potom môžeš žiadať aj na seba, v rovnakej žiadosti, len to zvlášť napíš a uvidíš, či schvália aj tebe.

tanyag
1. jún 2023

Ešte dodám, že otec malej zdokladoval príjmy a výdavky, náklady na bývanie, cestovanie do práce atď. Z 1600 eur mal výdavky 1400 eur. Vieš koľko mi schválili výživné, smiešných 50 eur 😂😂😂 ale to je len na papieri...otec mojej dcéry mi posiela 200eur týždenne, pre malú a aj pre mňa...čiže záleži aj na tom, aký je otec tvojho dieťaťa, či sa s ním dá dohodnúť alebo nie

autor
1. jún 2023

Je to ženy extrémne nespravodlivé a choré, ja mám čo to robiť aby som zaplatila bývanie, jedlo pre seba, starať sa o auto atd. a on chce aby som dávala rodičovský aj na malú aspoň polku z neho že to sú peniaze malej nie moje.