Existujú nejaké konkrétne požiadavky? Musím napríklad v minulosti pracovať určitý čas? Je problém, ak stále žijem s rodičmi?
@matullienka Ale tie 84,90 eura mesačne aj tak dostanem, že?
@iknowright prečo by si dostala?
@marhulka13 Preto sa pýtam, aké sú požiadavky?
@iknowright pokiaľ sa nemýlim, posudzuje sa príjem všetkých členov domácnosti. Máš aj deti?
@iknowright nech sa páči, ak príjem tvojich rodičov presiahne určitú sumu nedostaneš nič. Ak s vami byva ešte niekto ďalší posudzuje sa aj ten. Takže nie nemusíš dostať vôbec nič
@matullienka Nevieme, koľko musia zarobiť, aby som na to nemala nárok?
@iknowright najlepšie nič. Byt bez prijmu
@iknowright Vieš čítať? Máš to napísané čo som ti poslala, v súhrne nemôže dosahovať príjem sumy životného minima
@iknowright najlepšie zbehnúť na urad práce, veľa doplňujúcich otázok,či vôbec máš nárok. Napr.ak máš 25r,posudzujes sa sama,alebo ak si brala podporu...
A tych 84,90 si po pár mesiacoch budeš aj odrabat
@iknowright chodia rodicia do prace?
@iknowright Za životné minimum fyzickej osoby alebo fyzických osôb, ktorých príjmy sa posudzujú, sa považuje suma alebo úhrn súm:
268,88 € mesačne, ak ide o jednu plnoletú fyzickú osobu,
187,57 € mesačne, ak ide o ďalšiu spoločne posudzovanú plnoletú fyzickú osobu,
122,77 € mesačne, ak ide o nezaopatrené
Nie je lepšie nájsť si prácu a dostávať plat dajme doma 1000e ako dostávať hmotnú núdzu 85e?
@klarissa25 kde a za čo toľko dávajú v čistom?
@rozculena napríklad lidl 😉 a myslím ze kaufland to ma podobne
@klarissa25 aj merkury. Už sa v obchodoch dá pekne zarobiť, len niektorí tie prace podcenuju
@marhulka13 áno jasne určite je takých moznosti viac
@klarissa25 no neviem......odrobila som skoro 20 rokov v reťazci a zničila si tam zdravie...
@rozculena co nevieš? Netvrdím ze sa tam človek nenarobi. Ale aspoň zarobí
@rozculena tak je podľa teba lepšie sedieť doma a poberať hmotnú núdzu?
@matullienka nerozumieš,že ja som tam odrobila 20rokov? nech si každý poberá,čo chce...ja na ňu nárok nemám
@rozculena ja tiež robím v obchode , nie v potravinách a sedím na zadku , fyzicky sa vôbec nenarobim, ale pekne zarobím
@marhulka13 a čo ja s tým?
@iknowright tak pokiaľ žiješ s rodičmi, neviem či sa nebude počítať aj ich príjem