ahojte chcem sa spytat ake su podmienky na dotacie od statu?ja mam uz uver brany pred 3rokmi ale vtedy mi ho neponukli .znama mi vravela ze nechape preco mala som vtedy 20rokov a mesacny prijem bol v cistom 350e .da sa o to poziadat aj teraz?poradte mi ak sa tomu rozumiete
ano
a neda sa to ani tak ze teraz mi konci fixacia a nasla by som banku co ma lepsi uver cize by som prekryla uver uverom
@drobcek07 na statny prispevok mas narok na vsetko (kupa bytu, domu, pozemku alebo stavba RD) okrem PREFINANCOVANIA HU.
my sme brali.takže musíš mať do 30rokov to asi vieš.no my sme si najrpv museli vziať 10000€ na vyplatenie bytu (majiteľ ho nemal odkúpený)to sme si brali bezúčelovú pôžičku.potom ked sa to odkúpilo sme si mohli vziať hypoteku.ale brali sme ju tak že sme stej sumy vyplatili tých 10000€a 38 000€ šlo už ako hypotéka pre mladých.takže stej sumy sa rátal aj príspevok.ten nám vyšiel 45€ na 5rokov.takže máme 2 splátky jednu 10000 a druhú 38000.dokopy to proste nejde.ale platíme málo spolu 200€
a inak dala by sa zlúčiť pôžička,ale prišli by sme o príspevok od štátu
ja len nechapem preco mi hu neponukli ta kamaratka je finacny pravnik a volala tam a oni jej povedali ze som nesplnala podmienky ale ake ked som mala 20rokov a plat 350e .takze uz to nemozem vybavit .
Pri hypo pre mladých musí byť splnená podmienky veku - max. 35 rokov a príjmu, ktorý sa skúma za predchádzajúci rok, aktuálne nemôže byť vyšší 1.019,20 brutto (pri manželoch 2.038,40), účelom úveru môže byť nadobudnutie nehnuteľnosti, okrem pozemku. Štátny príspevok sa vzťahuje na sumu úveru max. 50.000 EUR a zároveň úver musí byť čerpaný max. do 70% hodnoty zakladanej nehnuteľnosti.
Spätne sa to už vyriešiť, bohužiaľ nedá 😒
hej aj ja sa cudovala;)
ako píše @jannas, pri úvere pre mladých nie je podmienka len vek, alebo príjem, ale aj výška úveru a hodnota nehnuteľnosti. možno si nesplnila jednu z týchto podmienok. ale teraz už asi neporiešiš tento typ úveru.
chcem len upozorniť dievčatá, ktoré máte tento typ hypoteky, po skončení dotácie štátu, zvyčajne strašne stúpne úroková sadzba, vtedy je najlepšie prefinancovať existujúcu hypo novým úverom. to len tak na okraj. 😉
ahojte , prosim vas kcem zalozit s.r.o , a kcel bi som vediet ake su dotacie ? a ake mozem dostat ak a ci je to od dvovodnene od veku ja mam 35.
@ferkokurina ziadaj radsej dotaciu na doucenie slovenciny
dali by nám hypo pre mladých ak splnam podmienky len ja???? a partner nie???
@daniela.ho Nie, spĺňať musíte obaja, ak obaja chcete o hypo žiadať. Výnimku z podmienok majú v niektorých bankách iba solidárny dlžníci - napr. rodičia, ktorých si banka vyžiada kvôli veľmi nízkej bonite žiadateľov.
@andreah25 a ak by bol priatel len spoludlžník?
@daniela.ho Veď to je presne to čo som písala - dlžník a spoludlžník sú si rovnocenne postavení spolužiadatelia a obaja títo spolužiadatelia musia spĺňať podmienky nároku na hypo so ŠPM.
@andreah25 dakujem
@drobcek07 mas na mysli hypoteku pre mladych?