Ahojte, aké máte vzťahy so súrodencami v dospelosti? Moja sestra s rodinou sa odtrhla od rodiny bez zjavného dôvodu, postupne to bolo také o ničom a teraz už nekomunikuje vôbec. Čo robiť?
@miruskaam Na rovinu sa spytat, ak ta to trapi. Vo vztahoch (akychkolvek) nie je nic lepsie nez priama komunikacia.
Ja mam so sestrou nastastie cely zivot dobry vztah. Ale poznam ludi, co nemaju ktovieaky vztah so surodencami, pripadne s jednym ano a s druhym nie.
Áno, aj to chcem tak urobiť, ale ťažko, nezdvíha telefóny, ale tak možno sa podarí.
mame sa radi, vidime sa radi, hoci len cca. tri-styrikrat do roka, kazdy si zijeme svoj zivot. Byvame daleko od seba.
@miruskaam ja si myslím, že dôvod tam je vždy, možno taký, ktorý by teba ani nenapadol. Možno sestra cíti krivdu z detstva, možno vyznáva iné näzory, životný štýl, spôsob myslenia... Nerada to píšem, ale faktom je, že my to máme tak isto. Stretnutia na báze slušnosti a tolerancie, ináč nás veľa nespája...
Máme skvelé vzťahy, navzájom sa snažíme si pomáhať, aj keď som od nich dosť ďaleko. Snažíme sa čo najčastejšie stretávať, niekedy je to však tak raz za štvrť roka, niekedy 2x do mesiaca. Ja by som sa skúsila nejako s ňou skontaktovať a ak nebude mať vôbec záujem, tak by som to nechala tak.
Sme traja súrodenci, každý máme svoj život a navzájom o sebe nič nevieme 🤷 brat so sestrou nekomunikujú ani s otcom, ja mám s otcom dobrý vzťah... Neviem neriešim to je to ako to je zvykla som si 🤷
S jednou sestrou velmi zly. Bohuzial je psychicky vazne chora, ochorenie si nepripusta. Mam ju vsade zablokovanu potom, ako som po hadke s nou takmer potratila. Komunikujem s nou, len ked som u maminy, alebo ked volam videohovor s maminou, a ona sa tam nanominuje.
S mladsou sestrou mame skvely vztah, aj ked sme stovky kilometroc vzdialene, ale denna internetova komunikacia, volame si.
@miruskaam mne staršia sestra robila celý život peklo, aj keď ona si myslela, že ma “vychováva”, nechala vo mne traumatické zážitky a rozvinula úzkostnú poruchu. Aj keď to myslela v dobrom, zle to podala, ja viem, že ona neni zlý človek ale nedokážem s ňou byť v žiadnom kontakte. Má podľa mňa bipolárnu poruchu a nechce si to pripustiť, robil stále zbytočné drámy. V januári mi už proste pretiekol pohár trpezlivosti a všade som si ju zablokovala, je mi to občas lúto, ale neskutočne sa mi psychicky ulavilo odvtedy😅 skús sa sestry normálne spýtať, čo sa stalo, ak nedvíha telefón, skoč k nej osobne
@miruskaam ja mam so súrodencami super vzťah.
Ale iné som chcela mne sa pači, keď ženy tu v diskusii píšu ze chcú viac deti aby ich dieťa nebolo v živote samé keď raz umru. A súrodenec im ostane navždy. Vždy si spomeniem na moju mamu a jej brata, ktorý po smrti babky a dedicskom konaní zabudol, že ma sestru. Nezavola ešte kde sa dá tam o nej škaredo hovorí. A pritom dovtedy boli najlepší kamaráti ja som lepších súrodencov nepoznala.
Manžel má fajn vzťah so súrodencami ale teda oni pracujú v zahraničí nevidime sa často
A možno je chora a uzavrela sa. Je xy možnosti. Poznám taky pripad že pře podozrenie na rakovinu sa clovek uzavrel pred okolim
Vynikajuci.Mozeme si zavolat aj o polnoci,ak by sme nieco potrebovali pomoct a mozeme sa na seba spolahnut,volame si, navstevujeme sa,pomahame, podporujeme sa v tazkych casoch a v tych lepsich si navzajom doprajeme.Ale u nas je rodina celkovo taka sudrzna,aj ked sa povadime 🙂
Nemam so sestrou ziadny vztah ... pomohla tomu nasa matka ... robila vsetko pre to, aby sme sa neznasalk...podarilo sa jej to
@miruskaam mám staršieho brata. Odsťahoval sa o 100 km ďalej od mesta kde sme vyrastali. Ja tiež dom na opačnej strane teda sme od seba 200 km vzdialeni cca. Vidíme sa iba na sviatky. Napr. Našich k sebe zavolajú nás nie. Máme obaja deti. Deti spolu vychádzajú. Som z toho smutná ako naše vzťahy ochladli aj keď nie vždy boli ideálne. Teraz sme ako cudzí ľudia. Bol u svojich známych v rovnakom meste ako bývame my a ani sa neozval že je tu. Alebo že sem ide. To mi povedali až naši. Až cítim na hrudi takú úzkosť ako sme dopadli. Pritom odcuzdoval správanie nášho uja že sa takto chová k svojmu bratovi. Má svoju rodinu a na tú s tou ktorou vyrastal úplne zanevrel.
@miruskaam spýtať sa jej, prečo sa odmlčala