Aké máte šetrenie pre dieťa?

dada011
21. mar 2021

Ahojte uvažujem o nejakom šetrení pre dieťa 1.5r. Mam účet v ČSOB, preto som pozerala i detský účet sloník, kde by som jej mesačne dávala prídavky 30€ a tak aspoň niečo odkladal. Lebo takto si poviem, že jej budem šetriť, ale poznáte to asi, idem na nákup zoberiem, nevrátim a stále dookola, takto keď to odíde z účtu je to lepšie. Co amju vaše detičky? S čím ste spokojne?? Dakujem

lenuska9999
21. mar 2021

My mame balancovany fond v tatra banke. Nie je tm vysoke percento zurocovania penazi (zavisi od trhu) , ale vyhovuje mi to. Aj keby som chcela nieco vyrat, tak by mi odtial pripisali peniaze az o 3 dni, tak to si clovek dovtedy aj rozmysli. Tiez mu tm mesacne posielam pridavky plus ked dostane penisze na narodeniny atd , tak to vkladame tam. Setrime mu tam kym nebude dospelý

nelca84
21. mar 2021

@dada011 pokial nemas na sporeni aspon 3% urok, tak si skrz inflaciu v permanentnej strate, to si treba uvedomit

denka001
21. mar 2021

V primabanke je na sporení 5 percent úrok ja tiež tam mám pre dieťa

dada011
autor
21. mar 2021

@denka001 a nemusí tam mat dospelý účet? Nie je to podmienka?

hettinka
21. mar 2021

@dada011 v primabanke sa da zriadit detsky účet zadarmo a k nemu to sporenie. Ale je to obmedzene výškou sumy, ktorí môžeš dávať. No ak chceš len 30€, to sa dá.

tehotna40
21. mar 2021

.

marseillefan
21. mar 2021

Sporenie na účet detí je dobré len na to, že na tie peniaze myslím nemôže siahnuť exekútor, keby sa niečo posralo. Inak sa sporiť podľa mňa neoplatí... sporíš 15 rokov a potom si za to dieťa kúpi bicykel (inflácia). Ak už rozmýšľať dopredu, tak kúpiť na hypotéku byt, ktorý prenajmete a prakticky viacmenej zarobí na splátku. Po 15 rokoch bude z veľkej časti splatený a jeho hodnota vzrastie.

hettinka
21. mar 2021

@dada011 určite ti tu vela ludí napíše, ako sa to neoplatí, že peniaze stratia hodnotu (čo je aj pravda) a že maš radšej kúpiť nehnuteľnosť, alebo davať do nejakých výnosných fondov. Už sa to tu riešilo veľakrát. Ale ja deťom sporím, som konzervatívny typ v tomto.
Naša staršia je dospelá, platili sme jej štipendijné poistenie, teraz jej vyplácajú každy mesiac peniažky (štipendium), ktorými si financuje časť VŠ štúdia. Staré poisitky boli fajn, aj výnosy, stratoví sme neboli. A keby sme nesporili, peniaze by sa pomíňali, nemala by nič. Mala aj iné sporenie, to jej vyplatili naraz v 18-ke a časť investovala to do jazykového kurzu v zahraničí, zvyšok má na účte. Keby som jej neodkladala, ten kurz by si nemohla dovoliť.
Sporíme tak rôzne, obaja maju poistenie, k tomu mali stavebko (alw už sa neoplatí, zrušili sme ho), niečo majú na účte (pôvodne mali na knižke, ale tie už rušia, tak sme to prehodili na účet). Dávam tam peniaze nepravidelne, napríklad ak dostanú viac peňazí na narodeniny alebo vianoce, časť minú, časť odložia. Alebo keď mám v práci odmeny, pošlem im tam po 100 eur napríklad. Preto by mi nevyhovovala ta Primabanka, tam treba davať každý mesiac rovnakú sumu.

jeiny
21. mar 2021

my sme dcere zalozili stavebne sporenie a setrime jej tam

majuskovci
21. mar 2021

A čo tak porozmýšľať nád inou formou? ČO tak využiť príspevok od statu vo forme rodinných prídavkov a ten dať na investíciu. A zabezpečiť dieťatko do budúcnosti.Je to lepšie ako sporiaci účet. Ak by Vás zaujalo bližšie kľudne napíšte správu