Ako mám rozumieť aká je výhoda z uplatnenia daňového bonusu? Prosím si to vysvetliť. Ďakujeeem.
Vyhoda danoveho bonusu je, ze zaplatis menej dani,resp. budu ti vratene. Su tam urcite podmienky, co treba splnat, na uplatnenie. Da sa uplatnovat priamo zo mzdy, alebo az ku rocnemu zuctovaniu. Je to 21,41EUR mesacne.
http://www.echoz.sk/index.php?option=com_conten... tu to je pekne vysvetlené. Treba o tom však hovoriť tomu, kto ti dane robí. Môj muž to dostáva raz ročne (ako aj môj otec - živnostníci), no svokor to dostáva mesačne k výplate. Musíš však splniť podmienky, čím je aj MAŤ dieťa. No trošku pochybujem, že to platí už vtedy, keď si tehotná. Pokiaľ viem, mibulý rok sme nedostali plnú sumu, ale len časť vypočítanú od augusta 2012 (čiže od narodenia dcérky).
Ale kým som si to doteraz neprečítala, tak som vedela o tom, že v apríli/v máji dostane môj muž príspevok niečo cez 200€, ktorý sa nazýva "daňový bonus" 😀
Na tvoju otázku sa nedá odpovedať, lebo ja absolútne nechápem na čo sa pýtaš. DB je odmena pre rodičov čo pracujú a majú dieťa , DB je pre dieťa ... ak nemáš dieťa nevieš si požiadať o DB, a tiež nie každý má nárok na DB. Len tí čo pracujú a čo splnia podmienky ...