Aká je Union poisťovňa?

drobcek07
30. aug 2013

ahojte ,mamicky aj nemamicky chcem sa spytat ake mate skusenosti s toutou poistovnou.Dnes nas zastavili baby v meste robili tam propagaciu a celkom sa mi pozdava tato poistovna .Len co je na tom pravdy ,pretoze hu tak vychvalovali .teraz mame vsetci Doveru v podstate sa nestazujem ale zda sa mi ze Union ma lepsie podmienky pre deti.

sissy27
30. aug 2013

@drobcek07 ak nemáte nejaké vážnejšie zdravotné problémy, tak je to v podstate jedno... ak by ste mali nejakú špeci diagnózu, tak je lepšie si pozisťovať, ktorá poisťovňa vám vie lepšie vyjsť v ústrety, lebo ani jedna poisťovňa neprepláca úplne všetko...

hori
30. aug 2013

@drobcek07 ja idem do unionu kvoli zubarke - je v nasom meste u nas jedna sukromna, perfektne robi, ale vsetko bud zacvakat z vlastneho, alebo daco preplati union, s tymi jedinymi ma zmluvu, dam tam aj decka... ine zdravotne problemy zatial nemam, iba so zubami, tak preto..

adka12
30. aug 2013

My máme všetci union. Baby mali zľavy na očkovania rotavírus 20%, žltačka A atď. Dávajú monitor dychu grátis na pol roka a tak... Tiež máme cestovné poistenie za polovicu. Ja som spokojná, sme tam od 2007 ako vznikli. Nemala som u doktora nikdy problém.

maryanna
30. aug 2013

Aj my sme vsetci v unione. Max spokojnojst. Nikdy nebol problem mame teraz aj ten monitor dychu zdarma aj cestovne vyhodne.

lunnita
30. aug 2013

my mame tiež všetci union a veľmi ju chválime...avšak teraz som čítala, že nemocniciam sa nepáči, že im neplatia tak ako všeobecná zdrav. resp. všeob. zdrav. povedala, že bude platiť nemocniciam viac, keď zrušia zmluvu s union- do konca septembra sa majú nemocnice rozhodnuť, ale odborníci tvrdia, že je to len fraška a všetko bude pokračovať ako doteraz...

veronika0
30. aug 2013

aj my mame vsetci union... pred tym som mala ja a deti vseobecnu . presla som a zatial ok (az na nejake veci) - napr mi preplatila rehabilitacie ktore kebyze som v starej musim platit ja... len to je to, ze nejake veci (doktorov musim riesit mimo nasej nemocnice-polikliniky v Leviciach... napr v Nitre... a to len koli tomu ze nemaju zmluvy s touto poistovnou.. a teraz som zvedava ako to bude ked nemocnice vypovedali zmluvy s touto poistovnou.. tiez by som ju nechcela menit kazdy rok...

dada1212
30. aug 2013

ja mám tiež od začiatku union a som spokojná. z môjho pohladu je výhoda že má menej poistencov a napríklad ked som išla na magnetickú rezonanciu, tak mi dali termín skôr ako keby som bola poistená v dôvere alebo všzp, lebo tam už boli ľudia napísaný niekoľko mesiacov dopredu.
takisto som bola aj ako samoplatiteľ alebo som často mala zmeny a preto som tiež spokojná s vybavovaním, vždy ked som prišla na pobočku neposielali ma od jednej k druhej a vedeli koľko mám zaplatiť a či mám všetko v poriadku.
lebo napríklad všeobecná má veľký chaos v nedoplatkoch a často posiela upomienky aj ľudom čo platia a ked príde človek na pobočku, tak sa nabehá, lebo je tam veľa zamestnancov a posielajú klienta od jednej k druhej.
to čo píše @lunnita som zaregistrovala, ale podľa mňa len planý poplach, viem že napríklad vlani na jeseň boli také isté problémy vo všeobecnej, to má každá poisťovňa ked podpisuje nové zmluvy, lebo nemocnice chcú čo najviac a preto trvá kým sa dohodnú a radi sa vyhrážajú tým že nepodpíšu.

sisaha
30. aug 2013

@drobcek07 mam a nemenila by som.. Zatial ziaden problem.. Dokonca ako jedina preplaca ocne vysetrenie v hodnote 50 eur GDX.

stanilka
30. aug 2013

Ja mam tiez Union od jej vzniku a dala som ju aj synovi. vsetko zatial ok. jediny problem zatial bol ten, ze ked vas hospitalizuju v nemocnici, nepustia vas skor domov ako za tri noci, lebo inak im to union nepreplati...

olusam
30. aug 2013

Aj my mame Union...spokojnost,hlavne co sa tyka cestovneho poistenia,ktore sa da vybavit cez internet.

sedmokravka
30. aug 2013

@stanilka ahoj a to odkedy plati nevies? ja mam union a pred cca 2 rokmi ma za 1 noc pustili.

cecil36
30. aug 2013

z unionu odchadzame do vseobecnej, lebo npr. cytologiu u gynda preplacaju kazdy treti rok, co mne nevyhovuje. vseobecna preplaca kazdy rok.

stanilka
30. aug 2013

@sedmokravka minuly rok to uz bolo, ci to tak bolo aj pred tym netusim. ale mozno ta pustili, aj ked im to nepreplatili, aj tak sa da, zalezi na primarovi 🙂

livka299
30. aug 2013

zlava pri cestovnom poisteni, ako baby píšu monitor dychu, ktorý prišli namontovať, potom prišli po ňho, a hlavne čo sa mi páčilo, keď som išla s deťmi na liečenie do Horného Smokovca, tak ako mi pani na príjme povedala, pri iných poisťovňách sa čaká na schválenie, my sme mohli ísť hneď ako im prišli papiere, nakoľko UNIONka schvaľuje zaradom....

livka299
30. aug 2013

@sisaha Ahoj, aké je to vyšetrenie???

sisaha
30. aug 2013

@livka299 GDX – je laserová polarimetria, ktorá analyzuje a zmeria hrúbku nervových vlákien na sietnici okolo terča zrakového nervu.

livka299
30. aug 2013

@sisaha Ďakujem pekne 😉

evka_85
31. aug 2013

My sme v Union zdravotnej poisťovni a sme spokojní 🙂

ssisska
31. aug 2013

Ano aj som bola v Unione a vsetko bolo v poriadku,nikdy na mna neposielali exekutorov za neake nedoplatky ako Vseobecna poistovna ,co sa potom na dva roky zamlcala a poslala potom na mna exekutora co mi chcel siahnut na byt!!!Nenavidim Vseobecnu poistovnu.A slovakov lutujem,ze musia mat v buducnosti prave tuto.Ja uz zijem a mam poistovnu v Nemecku,takze som za vodou.

vvia
31. aug 2013

Som v unione a maximalne spokojna

vvia
31. aug 2013

@stanilka a to od kedy? lebo ja som lezala v nemocke minuly rok iba jeden den

luslus
9. sep 2013

mam Union od tohto roku, mala som Doveru ale kedze dovera mala maly rozpocet /cize dlho som cakala na operaciu, na vysetrenia/, vela lekarov nemalo s Doverou zmluvy tak som presla do Unionu. A som maximalne spokojna. S Unionom mam u vela lekarov vyhodnejsie podmienky ako ine poistovne.

frapper
18. sep 2013

Ja aj celá moja rodina sme v VŠZP,ale tiež sme nikdy nemali problém,či u zubára alebo som potrebovala megnetickú rezonanciu-cca o 3týždne.Nedoplácam nikde.Myslím si,že je to na jednej lodi,možno s veľmi malými výnimkami,čo možno ani my dole necítime až tak.

lupena
18. aug 2014

@sisaha ahoj čo je to vyšetrenie GDX?

sisaha
19. aug 2014

@lupena specialne ocne vysetrenie
http://www.3f.sk/vysetrenie-gdx/

terkahf
19. aug 2014

My sme Vszp.... nas syn lezal pol roka v nemocnici a ked sa doktor pytal na zdravotku tak povedal vdaka bohu za ste v nej....nic sme neplatili a to mal x vysetreni operacie....
Ale len s principu zazmluvnenost je uzasne dolezita a aj mna zaujima zisk.... pozrite si spravy o hospodareni.
Preco peniaze nenechat radsej v state ako krmit financnu skupinu. Preco beru iba ekonomicky aktivnu klientelu? ?....
Ak chcete menit zdravotku a neviete co dalej piste ss....