Ahojte, aká je vlastne priemerná výška dôchodku na Slovensku? ďakujem
2 s na googli
@martinka13 nejedná sa mi o štatistiku, ale reálne sumy, ktoré majú ľudia. Ale ďakujem
@ajka19 V tom prípade sa nemáš pýtať na "priemer", lebo to je čisto štatistický pojem. Keď ja zjem kura a ty nič, v priemere mal každý pol kuraťa.
(pri dôchodkoch to ale tak ako v tomto vtipe nie je, je tam silná "solidarita", takže kto zarábal 2x toľko ako iný, ani zďaleka nemá 2x vyšší dôchodok)
@ajka19 Reálne sumy koľko majú ľudia,niekto má ledva 400 eur dôchodok a niekto má aj 1000ku dôchodok.Vacsina tak medzi,okolo 500-600 eur,závisí od toho kde pracoval koľko a či odvádzal dane.
ako je vyššie napísané, nepýtaj sa na priemer, sú ľudia - skôr tí čo sú už dlho na dôchodku, kde majú +/- 500-600 € a sú ľudia čo majú 800 - 1200 €.... zálaží od mnohých faktorov
Reálne každý dôchodca dostáva toľko, koľko si zaslúži (koľko odviedol do systému).
Mojej mame vychadza 703, babka ma do 500. Pomohla ti tato informacia?
Zeny, to je strasne...... Aj ked teda v mojej rodine na Sk maju ovela viac. Ale z tohoto sa neda ani vyzit, ani prezit. Tu je odpoved na to, preco chce mat kazdy na Sk svoje vlastne byvanie, pokial je este mlady a vladze pracovat a splatit hypo.... Lebo po odchode do dochodku by nemal sancu splacat prenajom, bud by skoncil na ulici, alebo posiel hladom
aky dochodok starobny ci vysluhovy ? znama ma vysluhovy 1300€ a babka ma 350€ starobny
mne vychadza starobny cca 1200€ (este ho nepoberam )
@mamina7070 starobný
@tenerifka zial, vela ludi na SVK ma oficialne minimalku alebo taki zivnostnici platia minimum naschval a potom maju take dochodky. U nas v rodine su to predavacka a zdravotna sestra, teda priemerne platy.. A to su nastastie z generacie, ktora nikdy hypoteku ani najom neplatila. Buducich dochodcov cakaju ovela horsie casy..
@mamina7070 dokiaľ budeš mat narok, tak dôchodok vyplácaný Soc.poistovnou aj zrušia 😅
@andreakotesova mne aktualne vyplacaju invalidny 😂
@mamina7070 máš ID a starobný ti vychádza 1200?? To z čoho sa vyráta takáto suma?
@rozculena zakladom vypoctu ID je vypocet hodnoty starobneho dochodku a nasledne sa prepocita % invalidity
tj ak mas ID pri 65% 780€ tak starobny nebude nizsi ako 1200€ plus samozrejme ak clovek k tomu pracuje tak vude pri odchode do starobneho vyssi (ale nizsi isto nie)
@mamina7070 nerozumiem týmto výpočtom,ty to vieš vypočítať?
@rozculena samozrejme ze ano to je ucivo 7 triedy
@mamina7070 a ten mzdový bod,to je tiež učivo 7 triedy?
@rozculena nie este raz a pomaly ak ti soc poist vypocita tvoj narok na ID tk to znamena:
1. ak mas invaliditu 71% a viac tak vyska tvojho ID je vyska tvojho starobneho dochodku v buducnostinak by si uz nepracovala a dozijes sa veku odchodu do starobneho
2. ak mas invaliditu napr 65 % (proste medzi 41-70% ) tak zoberies sumu co ti vyratali 780€ (to je hodnota) vydelis % invalidity 65 % (percento) a vynasobis 100 a dostanes zaklad (tj minimalna hodnota starobneho dochodku co budes mat
@mamina7070 no to určite takto nefunguje
@rozculena ak myslis 😂
@mamina7070 kde je v tvojom výpočte zohľadnený osobný mzdový bod? Si na omyle,ak si myslíš,že budeš mať dôchodok 1200
@rozculena nauc sa citat ja mam urceny invalidny dochodok kde sa samozrejme zohladnil moj osobny mzdovy bod, zvysok si nacitaj https://www.peniaze.sk/dochodky/4620-prechod-z-...
a ak pri 65% invalidite mam 780€ invalidny
tak pri 100% (to je aj starobny) budem mat 1200€ plus navyse kedze popri ID pracujem
Ujo Google pohladal