Ak zadám úhradu dnes, tak bude na výpise v deň zadania úhrady, alebo v deň keď sa platba zrealizuje?

anketkarka
30. jún 2024

Bude sa povazovať za platbu za jún, alebo za júl?

petruldo
30. jún 2024

@anketkarka dnes odídu peniaze iba vrámci 1 banky, alebo ak tie banky podporujú okamžite platby. Ak zadáš prevod dnes ale do inej banky, peniaze odídu až zajtra

anketkarka
autor
30. jún 2024

@petruldo to mi je jasné. Ale moja banka mi to zúčtuje ako platbu za jún, alebo za júl? Je víkend. Pracovné dni by to bolo asi za jún. Ale víkend si nie som istá.

petamich
30. jún 2024

@petruldo aj pri medzibankovej platbe platba prebehne hned (peniaze sa oductuju) ale so zajtrajsim datumom (teda akoby si ju odoslala zajtra) a na ucet prijemcu sa pripise az utorok

autorka: su tam vzdy dva datumy platby akoby - posting date a value date (realny a uctovny (bankovy), nazvime ta - posting date bude dnesny datum, value date bude 1.7. kedze dnes je nebankovy den a system uz pracuje so zajtrajsim datumom

neviem preco sa pytas, ze ako to zuctuju lebo poplatky za platby alebo platba mala byt v juni alebo

anketkarka
autor
30. jún 2024

@petamich fio má 4 platby za mesiac. Tak neviem či to bude 1.platba za júl, alebo posledná za jún.

egonsk
30. jún 2024

@anketkarka niekedy zalezalo ci si to dala doobeda, alebo poobece. Ako je tk teraz, netusim.

petamich
30. jún 2024

@anketkarka toto je ale asi individualne, ze ako to pocitaju 😀 logicky by malo byt do juna (posting date) ale prakticky 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz