Prosím vás, fungujete tu z 80 eur na týždeň? Dá sa to? S 1 dieťaťom? Poplatky ako hypo, bývanie, tankovanie, aj viac menej strava - je zabezpečená. To ostatné je v tých 80 eurách.
Takže som asi neschopná...keď to nedokážem....
A na co to minas, ked základ mas zaplatený a zabezpečený? Sak to mas ako keby 320e/mes vreckové... To neminies tolko mesačne ani za oblečenie kozmetiku, atd.. Ci výdavky na dieťa?
Ak je všetko čo píšeš zabezpečené, tak 80 Eur na týždeň máš v podstate navyše - na čo ich minieš?
@tamta zvyšná strava co chyba, telefón, sporenie, poistka, drogéria, plienky, mlieko, priebežne pre dieta topánky atd co potrebuje...
Teraz som chcela jeden jediný krúžok aby malo dieťa a už zas to nevychádza...
Nebodaj keď potrebujem ja čižmy alebo niečo...kadernicku raz za pol roka...
Kaderničku jooj ja ani deti nemám a nedovolím si to 😅 ak máte 80€ na TYZDEŇ tak za týždeň minie plienky? Každú týždeň nové topánky? Píšete mesačné výdavky nie týždenne...
80 je viac ako odst .. niekedy to ma 4clenna rodina..
Tiež si myslím, že je to dosť. Samozrejme, každý chce dieťaťu dopriať len to najviac, a ceny sú v dnešnej dobe vysoké. No poznám rodinu ktorá je samozivitelka dve malé deti je na rodičáku mesačne financie 430€ a 320€ nájom dokázala vyžiť... Ťažko, ale dokázala 🙂
Niekto ma tolko na kompletny chod domacnosti na tyzden a vyjdu
80€ je v pohode na tyzden. To mas 320 € na mesiac, tolko na extra neminies … samozrejme je otazka, kolko
Platis za telefon. 20€ na mesiac alebo viac? Cizmy za 60-70€ alebo za 200€? Neminies pravidelne 80€, raz menej raz viac … ale 80 je dost … kazdy den 16€ … za co? Neratam vikend.
Napíš cca čo navyše si za 80 kúpila tento týždeň.
prepac ale nerozumiem. Ak nosi plienky tak na aky kruzok ? To sa mi trosku bije. Dieta s plienkami musi chodit na kruzok ? Ved to ani do skolky este nechodi. Sporenie vynechaj - budes sporit, ked budes pracovat. Poistenie len to najnutnejsie. Ja napriklad mam len zdravotne poistenie -bezne a nic naviac a zije sa mi uz 30 rokov dobre aj bez neho 😀 Telefon si vies dat tak isto na najnizsi mozny pausal bez moznosti cerpania dat - na net chod len doma, kde mas zriadenu wifi (vonku sa browsovat nemusi). Drogeriu predsa nekupujes kazdy tyzden. Naviac dieta drahu drogeriu nepotrebuje. Ak nemas kozne ci ine zdravotne problemy tak kup sprchac za 0,90 v dm- klasicky tekuty s roznymi vonami (isto najdes svoju) a netreba za 2e (vydrzi rovnako). Malicke dieta staci okupat nie drahym mydielkom BUPPY, kremovat ak nema kozny problem netreba. Cizmy sa daju kupit aj do 40e ak potrebujes pre seba.
tak najprv si napisala že náklady máš zaplatené a toto je navyše, ale potom v komentári si napisala že z tých 80€ na týžden vlastne ešte platíš náklady ako telefon, poistka, sporenie, zvyšná strava…takze tým pádom nemáš to len na “svoje výdaje a rozhadzovanie” takze potom mi príde tých 80€ malo. detske kvalitne zimné topánky dnes už pod 35€ pomaly nekúpiš a len v jedných asi celu zimu dieta tiež nevydrží, nebodaj keď sa zamocia alebo ich treba oprat s sušiť. ak máš z toho platit všetky ďalšie výdavky je 80€ malo.
Musíš prehodnotiť výdavky - koľko platíš za telefon, či je to nutné? Rovnako sporenie a poistka
Dieťa s plienkami nemusí chodiť na krúžok, stačí ak sa mu venuješ ty.
Kvalitná drogéria sa dá kúpiť aj za málo peňazí atď.
Stále si myslím, že tých 80 Eur na týždeň je celkom ok a dá sa to zvládnuť
Najskor to vyzeralo, ze v pohode, no po tvojom komentari-ja by som to nedala. Len mlieko a plienky su u nas 200e na mesiac. Cize zostane 120. Pausal vyse 20, poistka atd. Noo je to dost natesno ozaj....
@aaadkaaa Ježiš maria konečne niekto. Už mi bolo do plaču zo seba...že som fakt neschopná.
Ja nejak nechápem.. Mlieko ako významná mesačná položka pre tak veľké dieťa, ktoré ma chodiť na kruzok? Ved to je uz preňho len doplnková strava, ak vôbec... Kolko ma dieťa rokov?
Nevysla by som.
@tamta
@zuzikak tipujem baby-plavanie, co samozrejme nie je nutnost.
Autorka: s tvojim rozpoctom by som vysla - ak by som musela. Ak by som chcela mat vyssi standard, tak by som to riesila pracou / brigadou. Predpokladam, ze si sa prisla postazovat, ze partner ta nefinancuje tak ako by si si predstavovala… tam je potom otazka, ci nemoze lebo prijem vs. vydavky na rodinu su ltt, alebo nechce, hoci zarobi nadstandardne, ale mina len na seba…
@tamta kupujem ho raz za mesiac, stoji 23 euro.
@sissy27 nie je to baby plávanie. Partner práveže financuje až moc dobre, prišla som sem, lebo mi je ho ľúto, že robí všetko čo môže, aby sme sa mali dobre a ja si pripadám ako neschopacka ktorá nedokáže vyjsť.....
@kristinka92 ďakujem moc za tvoj komentár!
Ano. Ja mam nastavenych 100€ na tyzden a v pohode zvladam, casto ostane aj 20€ a viac. Teda mimo ostatnych veci, ktore su zaplatene. Ale strava, nejaka ta drogeria a bezne vydavky zvladam aj s 80€ na tyzden.
Tak 80€ na tyzden fakt nie je nic extra, bud treba prehodnotit vydavky ako bolo spomenute vyssie (poistenie, telefon, sporenie) alebo proste ked sa neda skresat vydavky, tak zvysit prijem. Matematika nepusti…
Co znamena "partner financuje až moc dobre"?
Kolko priatel zarobí?
@zmrzlinka2021 cca 1400. To som zvedavá, na co ti táto informácia je 🙂
@zmrzlinka2021 znamená to, že nám dáva všetko, čo nám na očiach vidí. A moje jedine prianie je dokázať prežiť zo svojich peňazí a nezatazovat tak moc jeho..
Ved ak mate k dispozicii 1400 + 400 tvoj rodicak, to mate krasnych 1800 spolocny prijem.
Tych 80 eur vreckové nie je az také zlé + tvoj celý rodičák
@zmrzlinka2021 tých 80 eur - to myslím svoj rodičak
jasne ak mas vsetko zaplatene a toto su len vydavky na viac, ano