ahojte ženy, podla vas takáto suma po zaplatení vsetkych sekov na byvanie, internet telefony energie ostane 3 clennej rodine na den do vyplaty je to OK alebo malo?
Iba jedlo?tak dost,ak aj drogéria ,koníčky, pohonné hmoty,lieky tak budeš carodejnica
43 Eur na každý deň? To je viac než 1200 Eur na mesiac
To musí byť OK, ešte aj ušetríš
1200 na mesiac to nie je zle.alr.zalezi.ci.tankujete a led ano kolko aut.kolko minies na stravu.fajcite?tazko posudit..suma je to slusna.niekto nema.ani polovicu
Na stravu stačí bohate. Drogéria, krúžky, PHM už tak "naúzko"
sme nefajciari a ja toto myslim cisto len na stravu, a drogeriu,..ostatne vsetko som uz odratala
Tak to dáš určite veď to sú krásne peniaze
Pýtaš sa vážne či 43 eur na deň stačí na stravu pre 3 ľudí? To je aj na 3 dni veľa.
43 je dosť. Mi sme tiež 3clenna rodina a v pohode vyzijeme z 10eur na deň
Ja by som z toho este aj dost vela usetrila a to nesetrim na strave
a koľko dní máš do výplaty?
obedujete kde?
@nikaeli do vyplaty zostava presne 20 dní
@nikaeli my s muzom sa stravujeme doma a syn v skolke obeduje
Na tyzden na osobu potrebujes +/-50e na jedlo a drogeriu. My sme siesti a pri 250e/tyzden vratane kazdy den ranajky-desiata-obed-olovrant-vecera cerstve a varene - sa fakt dostaneme vynimocne... vratane dvoch maciek...
jasné, vydržíš...závisí samozrejme aj od nárokov...
Podla mna sa to da, ale zalezi ako pisu dievcata aj od narokov a to, aku stravu napriklad kupujes. Ze ci mas drahsie potraviny, lacnejsie, ci mas nieco od rodicov/svokrovcov/z vlastnej zahrady. Tankovanie auta, kolko mas aut, ci jedno ci viac a kolko Ta stoji mesacne nafta/benzin.
vieš čo je velmi doležite? naplanovat si čo budeš varit a podla toho vieš, čo máš kupit, čo máš doma, a teda kde ušetriš.
Ja ked si napr naplanujem na týžden čo uvarim, tak presne to kupim, nič naviac a zrazu je to maly nakup - iba par veci. Ked neviem, čo budem varit, tak kupujem jedno cez druhe, lebo si pomyslim, že aj toto sa mi zide a možno toto budem varit a možno toto.
Takže sadni si v klude, pozri čo máš doma a planuj jedalniček, a podla toho čo chýba, dokup iba to vždy. A takto na týždennej báze to skus.
@muchotrafka298 mame jedno auto ale pisala som ze benzin do toho neratam..len stravu a drogeriu, domace mame len vajicka cize tie nemusim kupovat..inak kupujem skor zdravsie potraviny, maso len minimalne lebo ho jedava len syn..najviac kupujeme zeleniny ovocia a syrov..
860€ na stravu a drogériu na 20 dní
2 dospelí a škôlkar
ja nevidím problém
Pokial mas toto len na tsravu a drogeriu, tak to je v pohode suma. AJ ked zdrava strava stoji viac, ovocie a zelenina uz nebudu sezonne, tak mozno Ti to zdvihnu tieto polozky. Ale zas kolko drogerie kupujes mesacne? U mna to nie je velka polozka, kupim to raz za cas, nekupujem kazdy den nieco z kozmetiky alebo drogerie.
Ja si myslím, že je to luxusná suma. Ak nekupuješ mäso, tam predpokladám, že základom jedál sú rastlinné bielkoviny - fazuľa, šošovica, cícer to sú všetko pomerne lacné veci. Vajcia máte "zdarma", zelenina sa dá vybrať taká, ktorá je v akcii a syry a mliečne výrobky tak isto. Alebo nakupuj zeleninu tesne pred záverečnou, vtedy sú tiež nejaké zľavy. Ak budeš variť zo základných surovín, tak nevidím problém vyžiť z takej sumy. Dokonca by som povedala, že sa možno dá aj čosi ušetriť.
Je to fakt dosť ... Sme 5 a neminieme toľko ani keby sme chceli
Ja som dnes neminula ani cent. Myslim, ze prežijete 🤔🤣
Takže máte na 20 dní okolo 900 eur ? To je veľmi pekný peniaz len sa modliť aby nebolo treba niečo kúpiť drahšie alebo čo ..inak z toho môžete aj ušetriť
autorka si negramotná alebo si doteraz žila v jaskyni?
43 na den nemam ani ked rozratam vyplatu 😀 z toho musim zaplatit vsetky vydavky a vyzit. a nie sama, ba este sa dari aj usetrit. takze ak ide len o stravovanie, je to kralovska suma 🙂
1300 eur na celý mesiac na žitie, myslim, že viac ako v pohode, niektorí nemajú ani polovicu z toho
43€ na deň ?🙄 naozaj je dobré položená otázka? Ak áno ,veď to je úžasné. My máme na mesiac 250€.
😂😂 toto beriem ako provokatívnu otázku ...
@vladka.t na mesiac 250€? To si neviem predstaviť, ako to dokážete?
Za 43 € v pohode navaris na 2- 3 dni.