Dobry den, Dovera preplati doplatky na lieky do 300 eur a tych 300 eur je na rok na doplatky, alebo na nejake ine casove obdobie. Nejak som sa to nedocitala v podmienkach. Dakujem
to by aj mňa zaujímalo, volakedy ma lákali do dôvery, kebyže to je na rok=25eúr mesiac, to by bolo asi moc, takže tiež predpokladám že to je do 18rokov dieťaťa ale dokedy dospelý???lebo môže mať celá rodina, takže ak ste 4rja=1200eúr..
asi je to takto:
Právo Poistenca na podanie žiadosti o úhradu Doplatkov za lieky a dietetické potraviny vydané poskytovateľom lekárenskej starostlivosti od 1.1. do 31.12. zanikne vždy najneskôr dňa 31.3. nasledujúceho roka na základe platných Kritérií. To však neplatí v prípade Dieťaťa, ktoré dovŕši osemnásť rokov veku, jeho Matky a Otca.
Matka alebo Otec je oprávnený podať žiadosť o úhradu Doplatkov iba do momentu dovŕšenia osemnásteho roku veku Dieťaťa, inak nárok Matky alebo Otca na podanie žiadosti a na úhradu Doplatkov týmto dňom zaniká.
@bale1rinka veď to v appke vidíš koľko máš na preplatenie
@luccija ja nemám dôveru, rozmýšľala som nad nou a nesla som.
Mam dôveru už asi 5 rokov a z toho kreditu mi ubúda. Takže za dobu poistenia asi.
Mne sa to každý rok obnovuje 🤔 Minulý rok som vyčerpala síce malú čiastku, ale dala som si tie peniaze poslať na účet a potom som tam znova mala 300€...
Určite sa to neobnovuje každý rok ...synovi sme to minuli na nutrilon pred x rokmi a už nemá nič na preplatenie niekoľko rokov
ja som sa dočítala že do decembra 2020 bolo len 200eúr a od 1.1.2021 je už 300eúr, možno zmenili čerpanie/podmienky/ a dali to na jeden rok keď píšete každá rozdielne...
Na osobu 300e (napr. dieťa 300+ ty 300) dovtedy kým sa ti neminú. Ak rodič míňa menej a dieťa viac, môže rodič svoju sumu presunúť na dieťa alebo prípadne opačne,keďže suma je prenosná. Ale inak sa neobnovuje každý rok
300e celkovo...nie na rok...