Neviem do akej kategórie táto otázka patrí, ale skúsim. Chcela by som sa pokúsiť vybaviť 2 % daní pre MŠ, ktorú navštevuje moja dcéra a v budúcnosti bude navštevovať aj jej sestra. Stretli ste sa niekto s niečim takým? Vybavoval to už niekto? Obec, ktorá je zriaďovateľom má finančné problémy a nemôže pokryť všetky náklady. Prosím poraďte. Ďakujem.
@erika2222 - áno, dá sa to. Opýtaj sa na to v škôlke, mali by na to mať tlačivo, ktoré vyplníš a zanesieš na Daňový úrad. Možno sa na to môžeš opýtať aj zriaďovateľa škôlky (mesto?) Ale robí sa to až v čase vyúčtovania dane, čiže aktuálne pre Teba je to až budúci rok, myslím, že v marci sa toto rieši (alebo na toto je aj neskorší termín, teraz presne neviem). Ale musíš byť platca dane - čiže byť zamestnaná. Ak si na MD alebo RD, tak 2% dane darovať nemôžeš.
@mon84 No tej sily budem potrebovať za vagón. Bývam na malej dedine a v škôlke máme 21 detí. Myslím deti od cca 2,5 do 7 rokov. "Všetci chcú pomôcť", ale konkrétne k činom sa nemá nikto. Tak to teraz skúšam ja, ako by to mohlo ísť. V škôlke budem ešte cca 6 rokov, takže mám motiváciu niektoré veci zmeniť. Detičky aj v našej škôlke by mali mať možnosť mať porovnateľné možnosti, čo sa týka vybavenia a hračiek ako deti v iných škôlkach v dedinách, či mestách. U nás je to fakt hrôza. Teraz som objednávala nové ležadlá. Vymieňajú sa tie, na ktorých spával ešte môj manžel a to má "33 rokov".
@erika2222 ak ste rodicovske zdruzenie, vsetky rz su pod jednym ico: 17319617, tu by ti mali dat viac info
my sme to v skolke mali takto, nie extra oz, ani nic ine, len sme sa kazdy rok registrovali u notara
@katrinka8 pokiaľ má matka na MD/RD iný zdaniteľný príjem (napr z prenájmu nehnuteľností, z práce na dohodu), tak zo zaplatenej dane môže kľudne darovať 2%
@liebling98 - áno, ak je platca dane, tak môže 🙂
@erika2222 nasa skolka ma zalozenu neziskovu organizaciu, kde je presne specifikovane, na co je mozne vyzbierane peniazky pouzit. Myslim, ze inak, ako cez NO to nepojde