100 eur na týždeň

27. mar 2023

Ahojte je tu niekto kto používa obalový systém a žije zo 100e na týždeň myslim strava+drogeria, nemyslím výlety a podobne aj po tomto zdražovaní? Ako sa vám to darí? Dajte nejaký tip. My sme doma traja a neviem vyjsť týždenne zo 100e. Vôbec mi to nejde. Niekedy som sa zmestila do 100e a to som kupovala aj plienky a UM a teraz už nekupujem mlieko, plienky len na spánok a vôbec sa do tej sumy nezmestím.

vikusjk
27. mar 2023

My sme sa kedysi tiez zmestili do 100 €, ale teda bez plienok a podobnych nie lacnych veci, ktore babatku treba, lebo ja uz mam vacsiu dceru a stovku som minala cisto len na potraviny, ale teraz sa nam vysplahli mesacne vydavky na sravu na 600 € a to si nemyslim, ze sme nejak narocni. Stravu v restike, alebo donasku mam mimo tejto sumy, Je to ozaj dost, proste velmi vsetko zdrazelo a i ked to na jednotlivych polozkach mozno az tak nie je vidiet, pri porovnani za mesiac to hned "bije do oci". A to si sledujem vydavky poctivo v exceli, cize mam pekny prehlad.

tosomja
27. mar 2023

Mne stačí 200€ na mesiac (ja, 12r, 3r, 2r) a 150€ priateľ do roboty.
Kupujem mäso v akcii do mrazničky, mlieko v akcii do zásoby, olej v akcii, atď. Jediné každý týždeň kupujem jogurty a každý druhý deň šunku či syr.

biem22
27. mar 2023

Úplne v pohode vieme vyžit do 100€ na týždeň, varím každý deň - pestro a syn nosí plienky a je na um. Kupujeme 80% veci v akcii, ja som tak naučená už roky. Strava celkovo nám vychádza mesačne cca 350€ a je v Tom vždy minimálne 1krat jedlo v restike , niekedy aj 2

vevapeto
27. mar 2023

Kedysi sa dalo, teraz už nie ( pri normálnom stravovaní- mäso+ bežne potraviny+ drogerka.) Pre mna by boli reálnych 130€.
Mesačne miniem cca 650€ ( 2xdonaska pizza)

simulienka2207
27. mar 2023

my sme 4 a pod 650eur/mesacne ist neviem

lucia147852
27. mar 2023

My sme 3. Týždenne sa pod 150€ nedostanem. Sú veci čo kúpim v akcii, ale sú veci čo v akcii zásadne nekupujem, lebo pri porovnávaní sa na cene odzrkadľuje kvalita. Varím denne. Všetko išlo rapídne hore. Kedysi som to isté kúpila do tej 100€ hranice na týždeň, resp dopriali sme si v tej sume viac

deti95060810
27. mar 2023

ja sa isto pod 100 e nedostanem... deti rastú, v obchode dražoba....
ešte nie je ani koniec mesiaca a mne ukazuje v mobile necelých 700 e....

marcellka32
27. mar 2023

Ono záleží čo kupuješ, niekto nakupuje v yeme drahé potraviny a niekto CBA...tam sú neporovnateľne veľké rozdiely na každom kuse pomaly

bajka16
27. mar 2023

Keď si vezmeš, že už len základné potraviny išli hore a ešte len stúpajú, je to nepredstaviteľné. Len čisto na jedlo to nevychádza v 4 člennej rodine. A kde je ešte drogéria a potreby pre deti.

deginko
27. mar 2023

Pod 100€ s prehľadom,ja som s deťmi dvomi od pondelka do piatku sama,a miniem cca 20-30€ .Na víkend,keď je priateľ doma robím veľký nákup za cca 60€ a to už sú kúpené aj blbosti.Als je pravda,že nekupujem zemiaky ani vajíčka,to mám domáce od rodičov

matkahelka
27. mar 2023

ze 100€/tyzden. odpadnem. ved to je sotva na zakladne potraviny na tyzden. moj muz vcera v kaufe nechal len za ovocie a zeleninu 45€ a to za 3 dni zjeme. to tie, ktore miniete na tyzden 100€ to nejedavate cerstvu zeleninu a ovocie? ved len cucoriedky stoja 3€, ananas 2.5€, kilo paradajok 3.5€.

gabika128
27. mar 2023

Jasné, že sa dá, ale si ochotná znížiť kvalitu? Niekto kupuje kartóny trvanlivého mlieka v akcii, niekto iba čerstvé a teda musí kúpiť aj keď v akcii nie je. Maslo alebo margarín, lacnejší kečup, mäso v akciách zo supermarketu. Cestoviny sú tiež lacné a v akciách alebo drahšie. A to nehovorím o žiadnych predraženych obchodoch ale o klasických tesco, lidl atď. A je to aj o zvyku, varení a jedení. Vieš uvariť obed v ktorom je veľa ingrediencií a potom taký čo je z pár surovín. 🤷‍♀️

marcellka32
27. mar 2023

@deginko smiem vedieť váš jedálniček?

biem22
27. mar 2023

@matkahelka tak záleží koľko je stravníkov doma, my kilo paradajok nezjeme za týžden napríklad a to zeleninu máme každý deň a aj ovocie, ale u nás väčšinou idú jablká. Čučoriedky, jahody kupujeme väčšinou v akcii keď sú. V sezóne máme jahody, cucoriedky na záhrade, to aj mrazim niekedy. Tak to podľa mňa aj záleží či na niekto záhradu či nie...Syn je malý, niekedy zje len pol banánu, jahody zje tak 5ks 🤣.. ale napríklad u nás doma nenájde človek sladké, s manželom nemáme radi nejak kupované keksíky atď, to sa kupuje výnimočne. Zo sladkého doma držíme väčšinou len nanuky 😅.

mima1608
27. mar 2023

Tak ja nakupujem mäso prevažne v akcii a do mrazáku, aj zeleninu tak zvyknem (petržlen, kaleráb, atď). Väčšinou si urobím na víkend väčší nákup a potom cez víkend muž dokúpi cestou z roboty čerstvé ovocie, zeleninu, pečivo, poprípade šunku. Inak v poslednej dobe aj pečivo dávam do mrazáku. Varím každý deň, občas každý druhý a keď si to tak prerátam, myslím, že do 100 e za týždeň sa mestime (zatiaľ sme dvaja).

matkahelka
27. mar 2023

@biem22 my zjeme kilo paradajok na den. u nas sa ranajky a vecera bez cerstvej zeleniny nezaobidu. mam 15 mesacnu dcerku, ktora zje 250g teglik cucoriedok, ci malin na posedenie. rovnako celu cerstvu uhorku, ci velku "tucnu" cervenu papriku zje len sa tak zaprasi. tiez mam zamrazene ovocie z leta, ale to davam trebars do bublaniny, nam mrazene ovocie nechuti jest len tak.

biem22
27. mar 2023

@matkahelka to je jasné, tá krásne papa ❤️ môj zje tak 5koliecok uhorky a to je asi strop 🤣.ja raňajky mám väčšinou kašu z vločiek +ryžový sirup, hrozienka atď . Zeleninu skôr len na večeru plus v obede ..

sarita510
27. mar 2023

@matkahelka este plus jogurty tych tiez treba

nikolka1986
27. mar 2023

Dá sa to, ale treba veľmi sledovať akcie ( ale nie tak, že ideš do obchodu, nakúpiš za 50,- eur a polovicu z toho vyhodíš ) treba veľa plánovania. Napríklad vieš navariť na 3 dni tak, aby ti to 3 dni aj jedli? Alebo max. 2 a dosť ? Pozerať čo je kedy v akcii, aká zelenina ovocie je na jar, či ak upečieš koláč, tak ti ho budú jesť namiesto sladkého na raňajky a pod.

muchotrafka298
27. mar 2023

@marcellka32 toto na ten jedalnicek som tiez zvedava. Par mesiacov dozadu sa to tu tiez riesilo a nakoniec sme videli jedalnicek par excellance - 3 x tyzdenne na obed/veceru cestoviny s kecupom alebo tvarohom, granatir a chleba s natierkou na niekolko veceri. Lebo ja proste neviem navarit za 20 EUR tyzdenne, ak tam je maso, zelenina, kvalitne suroviny.

matkahelka
27. mar 2023

@muchotrafka298 presne, to si pamatam. a aj dalsiu taku, co v nedelu uvari cele kura v polievke, do utorka jedia aj polievku aj maso z kurata, v stredu zo zvyskov urobi perkelt a maju do piatka. a ak sa nemylim, bola to 4 clenna rodina. a zdoraznovala, ako sa vsetci z toho najedia a aky je muz velky papkac. to som vtedy aj svojmu muzovi davala citat, ze nech sa pozrie, lebo on by jedno kura zjedol sam za 2 dni.

nwnw
27. mar 2023

@muchotrafka298 presne to ma napadlo. Ja napr kupujem maso v akcii do mraznicky, zemiaky mam v pivnici, vsetko co sa da kupime v akcii, ale drahe je pre mna ovocie a zelenina a to uz ani neriesim. Co detom poviem, ze im nekupim??? Ja som raz skusila kupit hotovu omacku a spagety, lebo vazne nebolo kedy varit a islo to do kontajnera. A to varim aj granatir aj kupovane buchty uparim no 3x do tyzdna musi byt normalne jedlo.

biem22
27. mar 2023

@matkahelka neverím, že niekto dokáže jesť to isté mäso celý týždeň , ja nezjem jedlo, keď ma 3 dni, niežeby som bola nejaká fajnova

muchotrafka298
27. mar 2023

@nwnw ved presne, na mucnych jedlach nie je nic zle, ale nie varit denne spagety s kecupom a este sa tu hrat na gazdinku roka, ze ano. Kvalitna omacka na cestoviny stoji minimalne 5 EUR napriklad a to s vies doma hravo urobit akukolvek omacku podla mna. A dalsia vec je, ze budes setrit na vlastnych detoch len preto. ze je tu neskutocna drazoba? No nebudes, lebo oni potrebuju a chcu aj to ovocie, aj zeleninu (ak zjedia, ak nie, treba prepasovat do jedla).
@biem22 pockaj ked sem niekto fakt da ten jedalnicek, to uvidis veci....maso jest pat dni to iste bude malina 😉

mima1608
27. mar 2023

@matkahelka och, tak to je iný extrém. Ja varím na max 2-3 dni (keď robím nejaký guláš, alebo perkelt, že je toho veľa) a vývar z nedele tiež jeme max do stredy ak ostane a potom ide zvyšok mačkám. Teda ja by som mala aj strach či je to mäso ešte vlastne v poriadku, či sa nepokazilo. Nehovoriac o tom, že môj muž je fajnovka typu, že jogurt čo mu zajtra končí záruka je už pre neho pokazený 😅

maciatkolulu
27. mar 2023

@matkahelka tak ono tie čučoriedky a jahody majú chuť čistej umeliny... A to prosím pekne v Billa plus. Takže zásadne kupujem sezónne ovocie, alebo teda to co sa do pestuje tam, kde kupujem aspoň teda v skleníku, ale v pohode sa vie človek dostať na slušnú sumu aj s ovocím a zeleninou, záleží ale koľko ľudí

1fifinka1
27. mar 2023

No tak my čučoriedky a ananas teraz nekupujeme. Ani hrozno. Kupujeme teraz jablká, občas jahody, ale v tých je najviac chémie. Takže akože striedmo. Už sa teším na naše zo záhrady. A mandarínky. Inak to, že niekto zje 20kg dusičnanovej, vyhnanej umelo vypestovanéj zeleniny ešte neznamená, že sa stravuje zdravo. A za druhe keď raz ma niekto rozpočet tak sa musí do neho vojsť. Ak viac peňazí proste nemá. Tiež jeme ovocie, zeleninu, ale vyberám akú.

ejbyk
27. mar 2023

@deginko jasne 20€ pondelok - piatok pri prázdnej chladničke, to by som chcela vidieť....
Ja inak žasnem ako niektoré carujete asi....lebo ja teda dávam dosť pozor čo kupujeme ale...u nás zelenina a ovocie min. 10 € možno na 2 dní....
Šunka syr kilo mäsa ryža....a to je len základ...

maciatkolulu
27. mar 2023

@1fifinka1 presne môj názor...

simca06022011
27. mar 2023

@matkahelka jedzte sezonne ovocie a mate po probleme... v zime jest tieto dovezene umeliny a paradajky za 15+EUR/kg je blaznovstvo. Ale tak ked vam to nevadi :DDD Detto ta rychlena zelenina to je uzasne pre male dieta. Ak teda mate problem, bezne clovek ktory je na hrane s rozpoctom, si to vie inak zariadit a nie kupovat kilo paradajok na den v zime...