YouTuberka mimi_a_ja čo sa stalo

3. jan 2024

Ahojte tí čo ju sledujete neviete náhodou prečo sa už tak dlho odmlčala zo ss???

sima338
3. jan 2024

Vraj bola len vyčerpaná zo všetkého a tak si dala pauzu....to vraj povedala jej švagriná nejakej jej followerke

yoxinka
11. mar 2024

Vraj bola vyčerpaná a nejaké kecy okolo toho. Na jej IG profile sa na ňu strhol taký hate, že radšej vypla komentáre. Ja mám tri deti a viem, čo je to roboty. Nijako som jej tie videá dokonalého života nevedela uveriť. Fakt je, že jej muž musí zarábať obrovské prachy, ona sa snažila svoj príjem vykryť cez sociálne siete. Neviem, či si uvedomujú, čo spravili svojim deťom. Môj najstarší syn má 12 rokov a opýtala som sa ho raz, čo by spravil, keby sa dozvedel, že celý jeho život je zaznamenaný na sociálnych sieťach a celé ČeskoSlovensko sa na to môže kukať ako na TrumanShow. Povedal mi, že by so mnou už asi nikdy neprehovoril, čo by bol naštvaný a cítil sa totálne trápne. Ona to spravila 4 svojim deťom. Nie som si istá, či s mužom premysleli dôsledky. A rada by som vedela, či jej za to jej deti raz poďakujú. Ďalšia vec je, že ten jej životný štýl nikto normálny neutiahne a posledná vec je, že asi to začínalo úprimne, ale časom to už bolo viac menej o peniažkoch, spoluprácach atď.

gabikaa96
11. mar 2024

@yoxinka ja som ju chvíľku sledovala no potom som odber zrušila, pretože na to sa nedalo pozerať samá dokonalosť a predvádzanie sa. Najviac zaklincovala videom na vianoce 2022 vtedy som ju prestala pozerať.

yoxinka
11. mar 2024

@gabikaa96
Ja som to vianočné video, priznám sa, nevidela, ale strašne veľa ľudí jej to vyčítalo v tých komentoch. Ja som ju sledovala jedným očkom tak po narodenie tretieho dieťaťa. Nie pravidelne, len tak sem tam … ale prišlo mi to celé trochu ujeté.

gabikaa96
11. mar 2024

@yoxinka ukazuje nereálny obraz, a určite sa nájdu mamičky ktoré sa budú chcieť jej vyrovnať a to nemusí dobre dopadnúť.

yoxinka
12. mar 2024

@gabikaa96
Mňa úplne dojímalo, keď celý deň lietala okolo detí, lebo musia mať 3456 aktivít. A na krúžok a nakúpiť a neviem ešte čo, potom doma varila večeru a finále, do 3 do rána upratovala 🤦‍♀️. Doma všetko nablýskané, naleštené, nastajlované, že človek kuká a nechápe. Toto rozhodne nie je reálny obraz materstva, podľa mňa.

tamitamitami
12. mar 2024

Ja som ju napríklad rada sledovala a teda vôbec som nechápala tie negatívne komentáre plné nenávisti.
Mne sa jej tvorba páčila a našla som tam veľa zaujímavých inšpirácií ako veci robiť efektívnejšie.

zuzinka888
12. mar 2024

@yoxinka nie, nie je a preto sa jej to cele zosypalo. Dokonalost vies hrat na chvilu. Potom ta pretvarka dobehne.

autor
12. mar 2024

Tak po zhliadnutí najnovšieho videa na YouTube mám z nej zmiešané pocity... Nikdy som ju neobdivovala skôr som bola vždy prekvapená ako je to u nich všetko tip-top a nakoniec sa človek dozvie že všetko to bola pretvárka... Momentálne z nej mám pocit že ľudia sú pre ňu len čísla čím viac sledujúcich tým viac spoluprác=viac peňazí. Sama povedala že jej manžel veeeela pracuje možno keby nemala také vysoké nároky tak by toľko pracovať nemusel. Momentálne rieši nové auto +dom ach škoda slov...

yoxinka
12. mar 2024

Ono, vieš, 4-6 dovoleniek ročne so štyrmi deťmi to stojí celkom dosť prachov (máme tri deti, cestujeme, viem). Manžel je IT, ten môže v pohode zarobiť aj 10 000€, ale oni majú, podľa jej videí, mega nákladný život. To vôbec nie je pre bežného človeka. Ak som správne pochopila, im nepomáhal absolútne nikto z rodičov. Dodnes spomínam, ako ona asi v 7. mesiaco montovala na rebríku nejakú linku. A čo mňa osobne najviac zaskočilo bolo vyjadrenie jej manžela, že keby je pribratá, bola by preňho neatraktívna … Keby mi toto povie chlap po 4 deťoch, tak ho pošlem do ri*i. Ja myslím, že si naložili viac ako sú schopní uniesť, Peťa si na to spravila biznis na sociálnych sieťach a proste sa im to zosypalo a čo je horšie, ľudia tomu pozlátku prestávajú veriť.

tamitamitami
12. mar 2024

Ja to zase vôbec nevidím tak negatívne. Kto si aký život zariadi taký má. Veď žiadna z tých vecí čo tu píšete nie je nič za čo by sa mali hanbiť alebo byť kritizovaný. Že dokážu zobrať takú veľkú rodinu 6 krát do roka na dovolenku je obdivuhodné. Tak isto že každému dieťaťu doprajú krúžky a rôzne iné aktivity. To že ona ako matka 4 detí má doma upratané, navarené a ešte stíha aj všetko ostatné je tiež super. Aj to že jej manžel maká aby uživil rodinu a nič im nechýbalo.
To že netočí negatívne veci na sociálne siete a ukazuje iba pekné? No a čo. Však hádam nebude točiť bordel v dome a urevané dieťa len aby ostatný boli spokojný že aj jej sa to v živote deje.

Ja nie som žiadna jej veľká fanúšička aj sa nájdu veci s ktorými nesúhlasím ale nemyslím si že zrovna ona si zaslúži také hnusné komentáre ako jej mamičky zvykli vypisovať pod videá.

yoxinka
12. mar 2024

@tamitamitami
Mám kamošku so 4 deťmi. Majú sa skvelo, manžel zarába nadštandard, tiež absolvujú viac dovoleniek ročne, ale ona nemá potrebu na svojej rodine zarábať cez sociálne siete, lebo to je hlavná pointa u spomínanej youtuberky, zarobiť na tom. Keď som kamoške ukázala tento profil, strašne sa na ňom smiala, že nechápe, ako jej tú dokonalosť môžu ľudia veriť. Táto moja kamoška má tiež poriadok, keby si ju videla, neverila by si, že niekedy rodila, deti má mega vychované, jej manžel je skvelý otec, rozhodne nie typ, ktorý domov nosí len peniaze a potom sa nestará. Ja na videách Mimi a já nič inšpiratívne nevidím a stále si myslím, že deti na ňu za to, že ich pretŕča na instagrame a youtube raz budú veľmi naštvané. Jej decka sú ešte malé, nechápu to, ale ono to príde.

tamitamitami
12. mar 2024

@yoxinka Za mňa je úplne vporiadku že si takto zarába. Ja osobne nevidím nič zlé na tom že vo videách ukazuje deti, vlatsne to k tomu celému jej konceptu videí patrí.
Dnes už skoro každý druhý rodič dáva svoje dieťa na sociálne siete, nie je to nič výnimočné. U nej som nikdy nemala pocit že by prekračovala zdravú hranicu súkromia svojich detí.
Podľa mňa sa ako rodina nemajú za čo hanbiť.

yoxinka
12. mar 2024

@tamitamitami
Necháme túto debatu tak a napíšeme si potom, keď generácia detí, ktorých rodičia pchajú kade tade na sociálne siete dorastie do veku, že sa k tomu budú môcť adekvátne vyjadriť. Ja som to tiež brala tak, že veď je to v pohode, kým mi môj 12 ročný syn nevysvetlil, že pre neho to až tak v pohode nie je. A to ja mám na sociálnych sieťach dokopy asi 20 fotiek detí za 12 rokov a polovica z toho je tak, že sú odzadu a podobne. FB mám dramaticky premazaný a mám tam iba ľudí, ktorých poznám osobne a mám s nimi reálny vzťah, takže to vidia iba oni, IG a Youtube používam iba na pozeranie, nepridávam nič. Ja viem, že väčšina to berie tak, že je to OK a normálne, lebo to robia všetci. Ale … videla si, čo dnes dokáže AI spraviť napríklad s tvárou tvojho dieťaťa z nejakého videa? Videla si, aký typ videa vie vyrobiť?

tamitamitami
12. mar 2024

@yoxinka Každý má iný pohľad na tieto veci za mňa je to vporiadku.

yoxinka
12. mar 2024
sovica
12. mar 2024

Vôbec som nevedela, o kom je reč, tak som ju pozrela na youtube. A akurát včera tam pridala nový vlog. Či sa od týchto blogerov, influenserov... očakáva, že budú pridávať každý deň niečo? A ak náhodou týždeň niečo nepridajú, tak už niečo nie je v poriadku a ľudia rozmýšľajú, čo sa stalo? Divné🙈

https://www.youtube.com/watch?v=VcKtpIP8bZw
autor
13. mar 2024

@sovica nie vôbec to tak nieje . Tu ide o to že cez Vianoce nasľubovala ľuďom súťaže vyhlásila tuším tri súťaže. Dodnes sa ani len neospravedlnila za to že sa na všetko vykaslala a skoro tri mesiace o sebe nedala vedieť. Nikto od nej nežiada aby bola každý deň aktívna to nie ale keďže za spolupráce berie peniaze trochu zodpovednosti by to chcelo. Najprv klamala že sa nevedela prihlásiť do účte a teraz vraj mali rodinné problémy. Proste si zobrala na ramená viac ako ustála za vidinou peňazí.

sovica
13. mar 2024

@autorka OK, nesledujem ju (vlastne nikoho - nemám IG), ale asi naozaj mala nejaké problémy, keď zrazu prestala komunikovať. Podľa mňa sa to nedá psychicky ustáť , keď "MUSÍ" každý deň niečo vymýšľať a postovať. Ono to nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Musí vymyslieť tému (alebo ju má presne určenú od klienta, ktorý ju sponzoruje), k tomu nejaký zmysluplný text, musí sa vhodne upraviť, možno niekam aj premiestniť (netočiť doma), potrebuje vhodné osvetlenie, všetko natočiť (možno točí obraz aj na viackrát, aby to bolo dobré), všetko postrihať, do toho možno vložiť hudobný podklad alebo nejaký sprievodný text atď. A keďže hovoríme konkrétne o nej, má 4 deti, tam sa môže kadečo skomplikovať chorobou, úrazom, školou/škôlkou atď. Áno, živí ju to, ale ak nespraví to, čo od nej klient žiada, tak zrejme zaplatená nebude. Neviem, ako má postavené zmluvy s klientami.

yoxinka
13. mar 2024

@sovica
Vieš čo, ja som ju kedysi sem tam kukla na youtube, ale to bolo pár rokov dozadu. Ženská šla ŠIALENÉ tempo. Vtedy to ešte nebolo veľmi o spoluprácach a bolo to obdobie, kedy to fakt vyzeralo úprimne. Ale ako píšem, šialené tempo. Mala 2 deti vtedy s tretím tehotná, milión aktivít, sťahovali sa, dom si sami riešili (ona v neviem koľkom mesiaci linku montovala). Deťom stále vymýšľala aktivity, na krúžky chodili každý na iný. Do toho vkuse dávala kadejaké upratovacie videá, všetko sa jej furt doma blýskalo, dom upratovala aj do 2 rána. Ona vždy ako z katalógu, nalíčená, perfektne oblečená. Doma len zdravá strava, stále varila, lebo deti jej nejaké veci z reštík jesť nechceli (to hovorila v jednom vlogu). Teplá večera. Mám tri deti, viem ako život s nimi vyzerá. Mám kopec kamošiek s troma, štyrmi aj piatimi deťmi, viem ako život u nich vyzerá. To, čo prezentovala táto pani, bol totálny extrém a keď jej to celé proste padlo na hlavu, vôbec sa tomu nečudujem. Ako … viem, že sociálne siete nie sú realita, ale ona si ten tlak a očakávania vyrobila sama. Čo som videla na IG tie posledné videá, po ktorých sa na ňu strhol taký obrovský hate, tak mi to prišlo úplne strojené, neúprimné a už len kvôli peňázom.

yoxinka
21. mar 2024

Veľmi zaujímavý podcast k téme:
https://open.spotify.com/episode/4OAuyxpBY8JPAU...