Strasne hlboky dojem vo mne zanechal. Strasne mi jej bolo luto ako klesla na dno. Uspesna zena a materska ju zlomila. Nasla som sa v tom, nepijem sice, ale tiez som bola na tom podobne.
Kde ste videli film?
@marca12 ten manzel sa teda zachoval hrozne...v tazkom obdobi ju nepodrzal
@lucia11kob netflix
@lucia11kob je na Netflixe
Bola som v kine.. tam hlavne zahralo viac faktorov.bohuzial realita dnesnej doby mladi u rodicov v jednej izbe chlap cele dni v robote.
Videla som a mala som pocit, ze natocili pribeh mnohych zien, co sem pisu. Aj ked nepiju, mam pocit, ze ich prezivanie je podobne.
Neviem ci sme videli ten isty film, ale ona slopala uz davno pred materskou 🤷♀️ a manzel ju nepodrzal v tazkom obdobi? Tiez asi iny film… alkoholik si v prvom rade musi priznat, ze ma problem, az potom mu niekto moze pomahat a podrzat ho, ale to zistis, az ked to zazijes s niekym blizkym.
@sissy27 slopala, ale materska bola hlavny spustac. Nie, nepodrzal, rozisiel sa s nou.
Bola som v kine. Perfektne herecké výkony. Páčil sa mi velmi
ma s nim dalsie dieta, takze su stale spolu
mna to teda neoslovilo, nemam sucit s alkoholikmi, zenami obzvlast
Videla som. Čítala som obidve knihy. Autorka pila veľa odjakživa. Jej otec taktiež zomrel kvôli alkoholu. Ona teraz úspešne abstinuje a zriadila liečebňu pre alkoholikov.
Film som videla na Bombuj a podla mňa za všetkým hľadaj svokru...v tomto prípade bola hlavnou iniciatorkou a v druhom nepriamo muž a v tretom chuť na alkohol...🤷♀️
Tam sa stretlo viac faktorov...otec alkac, materská, bývanie so svokrou, interupcia... Škoda, že vo filme nebolo viac o liečení. Ale fajn film. Aj Úsmevy smutných mužov si pozrite, ak ste nevideli
Ja len storku na odľahčenie:boli sme v kine s mužom,mali sme ešte čas,tak sme si dali pohár vína v bare a hovorím čašníčke,nech rovno prinesie účet,aby sme stihli film.ona že jasné a čo hrajú?"zápisník alkoholicky!"
Nie, materska nebola spustac. Ona ma k alkoholizmu geneticke predispozicie, vyrastla v toxickom prostredi s otcom alkoholikom. Keby nebola na materskej, tak by slopala lebo sa nedari otehotniet, lebo ma vela prace, lebo nema pracu, lebo v londyne prsi… proste dovod by si nasla.
A samozrejme, ze sa s nou muz rozviedol, co s nou mal vychovat dalsie spoluzavisle dieta? Vydrzal s nou az zbytocne dlho. Alkoholikovi naozaj nepomoze, ak mu bude partner trpezlivost tolerovat jeho zavislost a utierat po nom exkrementy. A ak nahodou nevies, tak na liecbu musi ist zavisly dobrovolne. Sud to nariadi len v pripade, ze pod vplyvom omamnych latok spacha trestny cin.
Paradox je,že až teraz si uvedomujem koľko je aj v reálnom živote žien alkoholičiek. Kedysi to bolo tabu a teraz idú aj celebrity s kožou na trh a v podstate ako osveta je to fajn. Pretože poznám aj v okolí ženy čo svoj život nezvládajú a za žiadnu cenu si nepriznajú,že sú závislé a alkoholičky.Smutné.
@sissy27 k tomuto tvojmu prispevku by som povedala len, ze po vojne je kazdy kral.
Ja si zase myslím, že ten jej chlap vydržal veľa. Ty by si svoje chlapa podržala keby ti robí takú hambu? A evidentne jej pomohol len pád na hubu
“ k tomuto tvojmu prispevku by som povedala len, ze po vojne je kazdy kral.”
Ja by som zas k tomuto vyroku povedala, ze si nezazila realneho tazkeho alkoholika v rodine.
@moonlight1210 ano, v jednom bode sa to proste zlomi
@moonlight1210 alkoholizmus je choroba. Kazdy sa obcas napije. Aj ja, aj ty. Ked uz clovek zisti ze ma s pitim problem, je neskoro. Kto ju mal podrzat, ked nie manzel??
Ja sa to znova pytam - zazila si tazkeho alkoholika v rodine?
Hovori z teba skusenost?
Zrovna včera sim videla a veru ukážka v kine sa mi dala zaujímavejšia ako cely film za mna nič moc
Tiez som si ho pozrela teraz na Netflixe, smutný príbeh. Veľa ľudí rieši svoje problémy útekom k alkoholu, niekto s mierou a dočasne kým blbe obdobie prejde ale niekto kto ma k tomu predispozície ako ta žena do toho spadne až po uši
A nepáčil sa mi prístup chlapa, zavrieť svoju zenu na materskej do domu k mamičke kde niesu ani dvere zatiaľ co je on od rana do noci preč a ešte aj stíha fitko, byť slepý/hluchy k jej prosbám a volaniu o pomoc, no neviem toto milujúci muž svojej žene nespraví
ja som sa s alkoholikom rozviedla...po x šancí.
máš pocit, že sa dá donekonečna niekoho " držať"?
No ako ona opitá sadla s dieťaťom za volant a aj rovno nabúrala. Nechala pustený plyn v byte, kde spalo aj dieťa ... To je už ohrozenie života druhej osoby. Kebyže toto urobí mne muž, tak sa zbalim aj s dieťaťom a odídem hoc aj do azylového domu, kým si neuvedomi, že má problém s musí sa liečiť.
Tak ako to urobila aj žena toho spisovateľa vo filme úsmevy smutných mužov.
Videla som a teda tiez vo mne zanechal silny pocit.