Ahojte, minule sme sa s kamarátkou bavili o tom, koľko vianočných rozprávok má v sebe násilie alebo ostrejší jazyk, pričom sú to rozprávky a tak sa na nich tešia hlavne deti.
Zaujímalo ma, či máte nejakú rozprávku, ktorú nedovolíte deťom sledovať alebo ste sa tiež rozhodli vypustiť ju z tradičného vianočného maratónu (Popoluška, Sám doma...) práve z tohto dôvodu, že nechcete dávať deťom zlý príklad. 😀
Berte to čisto ako dôvod na zamyslenie, nie moralizovanie a kazenie rozprávok. Vďaka 😉
nemam pocit ze by som niekedy detom zakazovala rozpravky a tak isto nechapem ako mozu dat detom zly priklad. ved su to predsa rozpravky a podla mna sa v kazdej najde nieco poucne.
@papaya1234 môjmu 4 ročnému sa páči zvučka z perinbaby.....tak som mu ju minulý týždeň pustila, vydržal asi 2 min :D dovtedy som si neuvedomila, aký je už ten začiatok pre takéto mini deti strašidelný :D ale za mňa sú horšie tie videá na ytb, kde vystupujú tie deti niki, vlada či ako sa volajú, odtiaľ toho pochytajú deti oveľa horšie veci ako zo sám doma :D
Podla mna ide o dej. Pokial je v roxpravke nasilie. Ide o to ci ho tam.ukazuju ako nieco normalne alebo ukazu, ze takto sa spravat nesmieme. Na Popoluške nevidim nič zlé. Ale podľa toriet a inych výrobkov vidím že deti majú radi serial Wednesday. To by som ja rozhodne deťom pozerať nedovolila. Sám doma... No to neviem.. ale tam vybabrava zo zlodejmi...nemyslim si že je toto nasilie..
@tatianna56 keď som bola dieťa, vraj nejaký chlapec kvoli rozprávke Pokemon vyskočil z okna.
@terezkaarthuramax áno, v Amerike. pred 24 rokmi. Dve deti. 4 a 7- ročné. Kto im to pustil, a kto ich nechal nestrážené pri oknách...
podla mna zaujimava tema, tiez dost doma zvazujeme. podla mna zavisi od veku a vyspelosti dietata. napr sam doma je dost drsny film, tam uz by malo dieta chapat, ze je to vymyslene (a ze napr ked niekomu hodis zehlicku do hlavy, moze zomriet). aby sa nestalo to co s tym pokemonom.
moj 6r videl minuly rok popolusku (tam sme riesili tusim len strielanie zveri) a z kreslenych grinca a polarny expres. mozno trocha ina tema, ale uvitala by som tipy na dalsie fajn rozpravky.
(inak perinbabu dodnes nepozeram ani ja, mam nejaky blok z detstva, ze tam bolo nieco zle, ale neviem co presne.)
@deedol to ale aj Tom a Jerry alebo ten vták čo robí mik.mik či počkaj zajac..je take že si tam ubližujú, ale prežijú. No keby islo o realneho cloveka, moze dojst k vaznym zranenia.
@terezkaarthuramax presne. preto sme napr. toma a jerryho sice skusili, ale po case aj stopli, bol na to este maly a potom sa nam zdal agresivnejsi.
A Máša a medved asi v troch castiach sama varila a v jednej zjedla minimalne 5 košov ovocia.. to v reali by si dieťa nahnalo zdravotne problemy.
@papaya1234 mne sa ako dietatu nepacila velmi Perinbaba.
Staru CB Pysnu princeznu by som ale mohla pozerat stale a aj mojim detom sa kupodivu pacila. Mame uz vacsie deti 8r+ takze s rozpravkami nie je problem a uz radi pozeraju. Ani som nikdy nemala problem co ano, co nie. Ked sa malemu nepacila...2-3r, tak sa siel hrat do izby.
nič také som nerobila - sú to rozprávky - a v rozprávkach dobro víťazí nad zlom...