Vianočná klasika pre deti

25. dec 2024

Ahojte,

Chcem sa spytat ci aj mladsim detom dovolite pozerat vianocnu klasiku, tie retro rozpravky ako princezna so zlatou hviezdou, tri oriesky pre popolusku atd

Lebo som bola vcelku prekvapena ked som v telke videla vekovu hranicu pri princeznej so zlatou hviezdou ze 12 rokov 😱 ved mi to pride pokojnejsie ako niektore rozpravky urcene detom v poslednej dobe 😅

diewcatqoo
25. dec 2024

Ahoj, dovolit dovolim, ale moje dieta to moc nezaujima. Ma 8 rokov a napr. Popoluska je fuuuuj, Princeznu so zlatou hviezdou by si nepozrel ani nahodou uz len z principu... naopak, pacila sa mu Pysna princezna a ma rad Troch veteranov a Vrchni prchni.
Ano, tiez sa obcas divim, ako su oznacene niektore filmy a rozpravky. Neviem, ake tam maju kriteria na to oznacovanie, ale ja sa riadim vlastnym rozumom pri tomto.

zuzikak
25. dec 2024

Niektore oznacovanie filmov je velmi hlupe. Videli sme tento rok 3 nove rozpravky, vsetky mali oznacenie 12 a pritom su vhodne kludne aj pre 6 rocne dieta. Pre mladsie neviem, Nie ze by nebolo vhodne - skor neviem, ci by vydrzalo. Ano, mozno niektore vtipy nepochopi ale okrem pusinky tam skutocne nebolo nic, co by sposobilo dietatu ujmu (ani hnusne vyzerajuce prisery, ani sokove sceny, krv alebo zabijanie, ci vulgarizmy). Takze ak su to starsie rozpravky a poznas ich tak ich kludne dietatu pusti. Aj princeznu so zlatou hviezdou, popolusku staru, sokoliar tomas, s certy nejsou zerty, andel pana a aj tie nove ako bolo Johankino tajomstvo, rozpravka o morskej panne, princezna ze mlejna, princezna zakliata v case alebo ako si nevziat princeznu. Ak mate archiv, tych peknych rozpravok tam tento rok je ozaj dost.