Ahojte, poradíte mi dobré staré filmy, ktoré sa oplatí pozrieť. Zn. Včera som pozerala prvýkrát Pretty woman 😀
Ďakujem 😊
úplné bezvetrie, dvojnásobné obvinenie, forest gump, vykúpenie z väznice shawshank, hra, firma, diablov advokát, spáči, mystic river, život Davida Galea, v moci posadnutosti, insomnia, mlčanie jahniat, proroctvo z temnot, okamih zlomu, dokonalá vražda, sedem, srdcová sedma ... tých je 🙂
Butterfly effect 🙂
A aký žáner by ťa zaujímal?
Pretty woman je podľa mňa otrasný film. Ak chceš dobrý film s Juliou Roberts, tak Oceľové magnólie.
Keď si písala, že chceš staré filmy, napadli mi práveže staršie, než Pretty woman. Napríklad Prázdniny v Ríme, Niekto to rád horúce, Ako ukradnúť Venušu... proste toto sú pre mňa staré filmy. Super sú aj staré európske, s Funesom, Belmondom, Sophiou Loren...
Napíš, aký žáner a z akého obdobia by si chcela.
Kým si spal
Nepobozkana
Doktor Holiwood
Hriešny tanec
Zápisník jednej lásky
Už teraz mi chýbaš...smutný film
Také jednoduché romantické staršie filmy
Ake stare? Take klasiky z mojej mladosti su napr. Duch, Naspat do buducnosti, Policaj z Beverly Hills...
@xnatalkax
Čas zabíjať, Prvotný strach, Spáči, Utečenec, Pulp Fiction, Život je krásny, Schindlerov zoznam a keď ide o romantiku, za mňa Duch a Titanic 🤪. A už spomenuté Sedem, Klub bitkárov, Diablov advokát - to sú fantastické filmy!!! Ja mám rada aj drámu, takže za mňa aj Apollo 13, Kontakt, Dobrý Will Hunting a za mňa aj Matrix, ale len prvý ✌️. A keď chceš nejaké úplné stariny, ja mám rada E.T.Mimozemšťan 🤪, Spievanie v daždi (r.1952).
Ako píše @h2 tiež odporúčam staré filmy s Audrey Hepburn... Od Prázdnin v Ríme až po Raňajky u Tiffanyho. A ešte milujem Casablancu a Singing in the Rain....Ale to su fakt že staré filmy 😁
@xnatalkax Možno by bolo dobré definovať, čo si ty predstavuješ po pojmom "staré filmy". Lebo to môžu byť filmy z obdobia:
- nemého filmu (Metropolis, Pandoras Box, Svetlá veľkomesta)
- čiernobiele filmy, ale už so zvukom (Na sever Severozápadnou linkou)
- začiatky farebného filmu
- 70. až 80. roky
- prelom tisícročia.
Pre niekoho môže byť starým filmom už aj Man in Black 2 (2002), či Táto krajina nie je pre starých (2008).
Baby, tak keď má autorka okolo 20-30 rokov, tak aj Pretty woman je pre ňu starý film, veď vtedy ešte ani na svete nebola 🙂
@xnatalkax Láska cez internet
Prázdniny v Rime..