Prosím odporučenie na nejaký dobrý kvalitný sci-fi film, môže byť aj thriller, aj niečo odľahčenejšie. Lebo posledné sci-fi filmy, na ktoré som sa nechala nahovoriť - či už na streame alebo v kine - nestáli absolútne za nič (Don't Look Up s Leom DiCapriom, Leave the World Behind s Juliou Roberts alebo Alien Romulus - všetko strašná nuda). Ďakujem.
Milujem Deň nezavislosti, 2012, Armagedon, Deň po tom, Jursky park/svet, Marvelovky, DC-cka, Terminátor, Predator, Votrelec, Avatar, Furiosa a vlastne všetky scifi filmy 🤣
Stopárov sprievodca galaxiou, a seriál Červený trpaslík 😉
@veronka1996 AKo sci-fi komédiu doporučujem Galaxy Quest.
Skús geostorm. Bol som na tom v kine, riadny nářez. Skoro som až reval 🙂
@thirstymonk Geostorm je pri všetkej úcte lacný B-éčkový film. 😉
Valerian a mesto tisícich planét, Ja,robot, marvelovky, Marťan
Jeden z tých novších https://www.csfd.cz/film/1167849-stvoritel/preh...
@veronka1996 ja keď mám chuť na sci-fi pozerám dookola Deň potom, Marťana, sem tam Bird box (ale to nie každému sadne), celkom mám rada Quiet place 2, Na hrane zajtrajška a raz za čas sa dá pozrieť aj Udalosť. Inak mám tiež hrozný deficit dobrých sci-fi filmov, tak si rada prečítam tipy 🙂
@veronka1996 mne sa veľmi páči film Pasažieri. Ale aj Valerián mesto tisícich planét. Možno sú to ale pre teba romantika a akčák. Riadny sci-fi s nejakou náročnou no súčasne teoreticky možnou myšlienkou ma teraz nenapadá.
Inak aj Piaty element je super 👌
@fido69 Ja mám rád také ľahké Bčkové filmy 🙂
@veronka1996 teraz sme pozerali film s Jenifer Lopez, ale neviem nazov, bolo to o robotoch s umelou inteligenciou, celkom fajn film.
ak ta bavi aj dystopia, tak rozhodne serial Silo.
tiez mam rada Na hrane zajtrajska, a to Toma Cruisa nemusim.
este bol zaujimavy In Time, Endrova hra.
ale so sci-fi je to fakt bieda.
Gataca
@veronka1996 stare ale dobre... AI iumela inteligencia
Trilógia planéty opíc
https://www.csfd.sk/film/281606-zrodenie-planet...
Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch
https://m.imdb.com/title/tt9376612/
Už spomenutý červený trpaslík TOP
Nie je to film, ale serial - The Expanse. Bomba 🙂
Inak chod na imdb, a tam si pofiltruj a uvidis, co ta zaujme. Su tam aj zoznamy top, a tie su povacsine dobre.
Ja rada Interstellar, Passangers, Arrival, Inception, Lucy, Oblivion, I,robot, Total Recall (ten stary, so Schwarzeneggerom), 5 element, Contact, celu seriu Matrixu, Alienov, ...
@chrobak7 Galaxy quest je úžasná komédia! Patrí medzi moje Topky!
@veselo_neveselo áno ano
@veronka1996
Ja milujem film Jupiter vychadza (M.Kunis, Ch. Datum...)
Neviem prečo má slabé hodnotenie. Ja ho úžasným spracovaním a hereckými výkonmi přirovnávám k Piatemu elementu. Aspoň niektoré moje naj:
Galaxy quest
Piaty element,
Jupiter vychadza
Atlas mraků
A. I. Umelá inteligencia
Blízke stretnutie tretieho druhu,
Deň nezávislosti
Demolition Man 1993
Gataca 1997
Strážci vesmíru
Elyzium,
Equilibrium
Futurama - seriál anim.
Hviezdna brána 1994
Chappie 2015
Krásna mimozemšťania
Lásky čas
MIB
Marťan
Mucha
Počiatok
Repo Man
Solaris 1972
Stroj času 1960
Smrtihlav
Sex misia
Total Recal 1990
Vymerany čas 2011
Valerián a město..
Vodný svet (K. Costner)
Venom
Zítra vstanu a opařím se čajem (čr)
Záhadné mušle
Žena cestovateľa v čase.
@bohumilabohumila vynikajuci prehľad. Len ísť zaradom. Zabudli sme na Vesmírnu Odyseu 2001 od Kubricka z roku 1968. Vynikajúci nadčasový film a možný. Páči sa mi možné sci-fi. Napríklad aj s mimozemšťanmi. Nie apokalyptické. A v detstve som videl jeden ruský film zo 70 tých rokov spomínam si len na útržky a šli tam do vesmíru aj deti myslím a keď zrýchľovali na rýchlosť svetla robot sa neudržal rukami na zábradlí a odtrhli sa mu ruky v zápästiach. Niekoľko dni som pátral aká sila to bola. V autobuse som to pochopil. Skúsim ten film nájsť ale ktovie.
Niečo pre náročnejších divákov: zatiaľ sem nikto nedal Československý film Ikarie XB 1 z roku 1963, potom bol v svojej dobe výborný film Odysseus a hviezdy, pamätám si výbornú atmosféru, aj keď v súčasnosti nie som si istý, či už nebude pôsobiť viac divne. Potom tu mám niečo z kategórie úplný bizár: opäť ČSSR produkcia v koprodukcii s Juhosláviou - Monštrum z galaxie Arkana. Nemožno nespomenúť seriál Návštevníci (ČSSR, nemýliť s rovnomennými francúzskymi filmami). A môžeme ísť do zahraničia a zase niečo pre náročného diváka: Mazacia hlava od Davida Lyncha. Ak ste to nevideli, tento film vám vystrelí dekel 😁 A napokon tiež už dnes klasiky s L.de Funésom: Žandár a mimozemšťania a tiež Zelňačka. Ten druhý je jeden z posledných Funésových filmov a úplný úlet. U mňa je jedným z top tiež trilógia Návrat do budúcnosti, Donnie Darko, klasika - Na kométe od Karla Zemana, Pane vy jste vdova, Kdo chce zabít Jessie, nesmie chýbať Sexmisia 😉, pôvodný Blade Runner a niečo pre romantické duše: Fontána. Ak chcete vidieť Emmu Watson v sci-fi a v pozícii ako ste ju ešte nevideli, tak si pozrite Apokalypsu v Hollywoode. Potom je tu vydarené dielko z produkcie HBO: Všetko, čo ste chceli vedieť o cestovaní v čase. Za pozretie stojí aj Proroctvo s N.Cageom a tiež môj ďalší obľúbený film z Veľkej Británie - Na konci sveta. Ja si myslím, že je z čoho vyberať 😉 Ak mi ešte niečo napadne, tak to sem hodím. Naschvál som sem nedával úplne tie najznámejšie diela, ale verím, že znalci žánru výber ocenia 😁
Režisér Christopher Nolan
2006 The Prestige (Dokonalý trik)
2010 Inception (Počiatok)
2014 Interstellar
2020 Tenet
Všetky jeho filmy su TOP, ale sci-fi Tenet je úplná makačka na bedňu. Doporučujem 😉
Osudový dotyk, USA 2004
Réžia: Jonathan Mackye Gruber, Eric Bress
Jeden z najlepších sci-fi aké som videl. A úplne bez príšer a zvláštnych efektov.
Za to skvelá "makačka na bedňu". Užite si to! 😉
@veronka1996 ja milujem Edge of Tomorrow, ci Cloverfield z emzackych filmov a potom este starsie scifi- Predator, Aliens, Terminator…, ale verim, ze to su uz klasiky, takze boli urcite vzhliadnute.
Super bol aj Contact, Interstellar..
na oddychovku je dobry Martan.
poznam pocit zufaleho hladania dobreho scifi 🙂