Netflix - zmeny

31. júl 2023

Ahojte, viem ze N. robí zmeny na kontách.

My máme na TV+ja v mobile+ manželíno v mobile.

Dnes sa nám nedá prihlásiť, prišlo mi toto.(vid príloha)

Čítala som na nete varovanie pred podvodnikmi....vyzerá to reálne ci je to podvod?
Aj vám toto prišlo?

tinkavvv
31. júl 2023

Kto je odosielatel?

autor
31. júl 2023

@tinkavvv prišlo mi to na email, odosielateľ
Netflix • info@account.netflix.com

petamich
31. júl 2023

no ak sa vam neda prihlasit, je viac nez pravdepodobne, ze to bude pravda 🙂 pozri, kto je odosielatel, ci to nevyzera podozrivo, na ten automaticky link by som neklikala a sla priamo na netflix stranku tak, ze si to sama zadam do prehliadaca a tak zmenila heslo

autor
31. júl 2023

@petamich dobrý nápad

vanilkovazmrzka
31. júl 2023

A mas nejake ine mejly z minulosti, ktore ti prisli z netflixu? Boli z rovnakej adresy? @petamich dobre hovori, prihlas sa do uctu a zmen si heslo tam 🙂

syslik81
31. júl 2023

mas tam priamo odkaz na stranku netflix.com co je original stranka... ak si zadavala zle heslo tak je to automatocka sprava na obnovu hesla... chod normalne na web netflix prihlas sa na ucet a tam si pozri heslo ..

marseillefan
1. aug 2023

Na 90 percent je to ok, ale zo screenshotu sa nedá stopercentne určiť, či sa náhodou nejedná o podvod. Aj keď je tam napísané na www.netflix.com, po kliknutí môže človeka nasmerovať na úplne inú doménu.

Bezpečný postup je napríklad takýto:
- klikni na odkaz a nastav si nové heslo (také aké si nikdy pred tým na žiadnom svojom konte nepoužila)
- nevypĺňaj žiadne platobné metódy ani nič podobné, nedávaj kreditnú kartu
- skús sa s novým heslom prihlásiť cez nejaké úplne iné zariadenie, napr. telefón alebo tablet

Ak to bude fungovať, tak potom to nebol podvod a všetko je určite v poriadku.

ruxandra
1. aug 2023

Toto nie je podvod, sami ti v tej sprave radia, ze mas ist bud na to tlacitko alebo na netflix.com, v podvodnej sprave by ti toto nenapisali.
Urobila by som tak ako tam pisu, dala do prehliadaca netflix.com , to je najbezpecnejsie predsa 🙂