Názov filmu, v ktorom Sveťo ide na lyžiarsky

domculik
9. dec 2024

Prosím napovedzte názov starého slovenského filmu, v ktorom cca 7-ročný chlapec Sveťo ide na lyžiarsky zájazd, na ktorého konci chce vyhrať v zjazde pre malého bráška plyšového tigra.

bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domculik
autor
9. dec 2024

@bystrozraky Vtipné, úsmev ozaj vyvolalo, díky, ale hľadať hľadám ďalej 😉

janai1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janai1
9. dec 2024

@bystrozraky prosím?

bystrozraky
10. dec 2024

@domculik Skus dat viac info. Ja som presiel celu csfd.cz a presiel som vsetky filmy co maju v popise lyziarsky a nic...presiel som aj zahranicne filmy a tiez nic. Uz ma to fakt zaujima. Mas viac info? Ako zhruba stary je ten film? Je naozaj slovensky, alebo len so slovenskym dabingom?

domculik
autor
10. dec 2024

@bystrozraky Tak to si fakt zlatý. Obdobie socík, tipujem okolo 1985, je to niečo na štýl Sněženky a Machři alebo S tebou mě baví svět. Isto slovenský film, deti sa z lyžovačky vracajú do Bratislavy. Bolo to v TV možno 2 týžne dozadu, marí sa mi že na STV1 alebo 2.

janai1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domculik
autor
11. dec 2024

@bystrozraky Si ma včera nakopol, ďakujem 😉. Nakoniec som to našla v TV archíve. Film sa volá Najstarší škorec Svätopluk.

bystrozraky
11. dec 2024

@domculik dakujem. Uz mi to naozaj vrtalo hlavou. Teraz chapem, preco som ho nevedel najst...v popise filmu na CSFD.sk nie je slovo "lyziarsky" ani "lyzovanie", ale "lyziara" 🙂 A vobec ten film nepoznam. Uz davno som nevidel slovensky film a detosa budu tesit 👍....https://www.csfd.sk/film/286578-najstarsi-skore... Diky

domculik
autor
11. dec 2024

@bystrozraky Fakt super popis na tom ČSFD 😅. Ja som ten film len tak úchytom občas kukla na pozadí popri práci, tiež som o ňom dovtedy nepočula, ale presne to čo ty som si povedala, že musím to nájsť a pustiť deťom. Pekné dialógy, kamarátstvo, pekný film pre deti 🙂. Tak nech sa dobre pozerá, maj sa pekne.

hygienka
12. dec 2024

@domculik
@bystrozraky aj ja ďakujem za tip. Určite si pozrieme. Poznáte ešte nejaký dobrý Česko/slovenský??
My sme ako deti pozerali "veverku". Netuším ako sa ten film volá, ale bolo to o dievčatku, ktorá mala súrodencov dvojičky, byvali na dedine, otec viezol kočík na streche auta atď. Ale viac si nepamätám.

mamahanka
12. dec 2024

Nevolalo sa to Chlap prezyvany Brumteles? Alebo tak nejako

domculik
autor
12. dec 2024

@hygienka Veru neviem, nepoznám, ale tiež si vravím, že treba viac púšťať deťom tieto staré rodinné filmy.

domculik
autor
13. dec 2024

@hygienka Nefňukej, Veverko alebo Veverka a kouzelná mušle som našla.

hygienka
13. dec 2024

@domculik anoooo presne tento

domculik
autor
13. dec 2024

@hygienka 👌😍