Prosím napovedzte názov starého slovenského filmu, v ktorom cca 7-ročný chlapec Sveťo ide na lyžiarsky zájazd, na ktorého konci chce vyhrať v zjazde pre malého bráška plyšového tigra.
@bystrozraky Vtipné, úsmev ozaj vyvolalo, díky, ale hľadať hľadám ďalej 😉
@bystrozraky prosím?
@domculik Skus dat viac info. Ja som presiel celu csfd.cz a presiel som vsetky filmy co maju v popise lyziarsky a nic...presiel som aj zahranicne filmy a tiez nic. Uz ma to fakt zaujima. Mas viac info? Ako zhruba stary je ten film? Je naozaj slovensky, alebo len so slovenskym dabingom?
@bystrozraky Tak to si fakt zlatý. Obdobie socík, tipujem okolo 1985, je to niečo na štýl Sněženky a Machři alebo S tebou mě baví svět. Isto slovenský film, deti sa z lyžovačky vracajú do Bratislavy. Bolo to v TV možno 2 týžne dozadu, marí sa mi že na STV1 alebo 2.
@bystrozraky Si ma včera nakopol, ďakujem 😉. Nakoniec som to našla v TV archíve. Film sa volá Najstarší škorec Svätopluk.
@domculik dakujem. Uz mi to naozaj vrtalo hlavou. Teraz chapem, preco som ho nevedel najst...v popise filmu na CSFD.sk nie je slovo "lyziarsky" ani "lyzovanie", ale "lyziara" 🙂 A vobec ten film nepoznam. Uz davno som nevidel slovensky film a detosa budu tesit 👍....https://www.csfd.sk/film/286578-najstarsi-skore... Diky
@bystrozraky Fakt super popis na tom ČSFD 😅. Ja som ten film len tak úchytom občas kukla na pozadí popri práci, tiež som o ňom dovtedy nepočula, ale presne to čo ty som si povedala, že musím to nájsť a pustiť deťom. Pekné dialógy, kamarátstvo, pekný film pre deti 🙂. Tak nech sa dobre pozerá, maj sa pekne.
@domculik
@bystrozraky aj ja ďakujem za tip. Určite si pozrieme. Poznáte ešte nejaký dobrý Česko/slovenský??
My sme ako deti pozerali "veverku". Netuším ako sa ten film volá, ale bolo to o dievčatku, ktorá mala súrodencov dvojičky, byvali na dedine, otec viezol kočík na streche auta atď. Ale viac si nepamätám.
Nevolalo sa to Chlap prezyvany Brumteles? Alebo tak nejako