Zienky, prosim vas neviete o nejakej knihe ohladom inteligencie. Bola som viac rokov doma na materskej , stereotip domacnost - deti, určite to poznate, manžel pracoval v zahraničí j asom nemala čas na seba. Potrebovala by som byt sebavedomejsia a inteligentnejsia , lebo si uz pripadaj po tych rokoch co som bola doma, jak nejaka trubka 😖 Pocula som ,ze su nejake dobre knihy, ktore mi k tomu dopomozu
Vobec si nerob starosti, vsetko sa vrati spat, ked zacnes pracovat, dokonca budes ako pracujuca matka ovela efektivnejsia.
Skús si pozrieť niečo z gramatiky, ak teda v práci píšeš napr maily, aby si nerobila hrúbky
Mozno mas pocit, ze mas prazdnu hlavu a stratila si vseobecny prehlad a aj od svojej profesie si sa vzdialila. Pomoze vela citat, sledovat nejake zaujimave kanaly na socialnych sietach, podkasty, ktore zdielaju aj ine informacie ako o praskoch na pranie a detskej kozmetike. A aj romany pomozu, je v nich vela informacii aj "mimo pribehu", aspon v tych dobre napisanych.
Podla mna su super aj vedomostne sutaze a kvizy
Inteligencia sa načítať nedá, všeobecný prehľad a dostať sa do obrazu však ano.
Takže odporúčam čítať. Aktuálne dianie, knihy bud z tvojho oboru alebo aj záujmov, aby si sa rozcitala.. Rozšírila slovnú zasobu, vyjadrovanie a pri odborných knihách aj potrebné vedomosti...
@kacena4 takže vlastne keď som sprostý to sa už ani nedá nijako zmeniť? Že naučiť sa byť inteligentnejší? Nejako vytrénovať mozok aby som rýchlejšie počítal a také?
@thunderdome rychlost a inteligencia je nieco ine, rychlost vies trenovat aj pozornost ale nie inteligenciu to bud mas alebo nie keby sa dala "natrenovat" nemali by sme tolo ludi s mentalnym posithnutim...
@kacena4 ja som kedysi dávno kúpil Acutil a nepomohlo. A v lekárni že to je na sústredenie že študenti to používajú aby sa vedeli učiť. A mne nič. Vôbec ma to nenakoplo.
Skús si nájsť nejakú knihu, nemusí byť odborná, stačí aj román a prečítaj si. Prípadne ak máš čas nájdi si nejaký kurz/krúžok kde by si mohla chodiť. Už len čas strávený mimo domu s inými ľuďmi môže pomôcť.
no kniha na "ziskanie" inteligencie neexistuje, inteligencia je vrodena 🙂