Prečo televízie natáčajú hlúpe reality show kde sa ľudia len hádajú a urážajú, hoci je toľko rodín s chorými deťmi, ktoré musia doslova žobrať o pomoc? Prečo radšej nedajú peniaze miesto tej hlúpej reality show týmto rodinám? Je to podľa mňa smutné a nespravodlivé.
Lebo potrebujú zaplniť vysielací čas... A keďže takéto relácie majú sledovanosť tak sa im to oplatí.
Rodicia sa maju postarat o svoje dieta a nie ostatni naokolo. 🙈 A ludi bavi pozerat sa na primitivnych ludi + budget na reality show sa im vrati prave tym, ze to ludia pozeraju…
A ako sa umiestni reklama?
A ľudia milujú tieto reality show.
Pozri si film Absurdistan, krásna ukážka toho, ktorým smerom táto civilizácia degeneruje a prečo.
Lebo sú to peniaze televízie a tá s nimi naloží tak, aby vytvárali zisk. Je to súkromná firma, ktorá má takýto spôsob zarobku. Keby točili iba samé romantické filmy, tak už by to spravodlivé bolo? Miešaš hrušky s jablkami. Ty dávaš svoju výplatu a úspory týmto nešťastným rodinám?
Každý má svoj účel. Televízia má účel podukovať niečo čo ľudia budú pozerať. Charita, občianské združenia a pod má účel pomáhať ľuďom v ťažkej situácií. Ako by si sa pýtala že prečo Space X sa snaží vyrábať rakety a lietať do vesmíru keď by radšej tie peniaze mohli dať ľuďom, ktorí to potrebujú tu na zemi..
Pretoze ludia miluju ohovaracky, vzrusenie z dramy, cudzie hadky a hystericke emocie. Miluju, ak mozu niekomu vidiet az do hrnca a tam nie je nuda, ale sa to melie.
A tieto show im to ponukaju beztrestne a bez skrupuli. Bez pocitu, ze su nevychovani a mali by sa hanbit za svoju potrebu. Je to bezpecne holdovanie svojej potrebe, bez rizika, ze budu ohovoreni, ze su ako “tetky z pavlace”.
Navrch to niektorym dava pocit, ze narozdiel od tych na obrazovke, oni su uplne normalni, inteligentni a v pohode. Podvedome si tym dodavaju sebavedomie. Ze maju navrch.
Aj majiteľ firmy, ktorá ma kopec penazí si nepovie, ze nejde vyrábať už to, čo mu vynáša zisk, ale jedného krásneho dňa si povie, čo ? že sa ide rozdať pre druhých ? Ano, pomáhať by sa malo, ale každý to robí hlavne za vidinou zisku hlavne pre seba, lebo aj normálny človek, potrebuje z ničoho predsa žiť ...
Prečo ty chodíš do práce ?
Predpokladám že kvôli peniazom, nie preto že by si sa doma nudil/a.
Dávaš celú výplatu na charitu ?
Ja reality show nepozerávam, ale chápem prečo to vysielajú .
A tiež viem, že tv majú rôzne charitatívne projekty, nadácie.
Rozumiem ti len nie je to povinnosťou žiadnej televízie. Sú organizácie a občianske združenia ktoré pomáhajú. Jedna televízia tu však je ktorá sa zamerala na pomoc rodinám v núdzi. Veľmi populárna je v tomto televízia TA3. Pomohli aj pri rôznych nešťastiach napríklad v Prešove.
Ty si asi nikdy nepodnikala ze? Podnikanie je cinnost za ucelom zisku. Aj ked nehovorim, ze keby sa zrusili vsetky reality show, ze by to bola nejaka strata pre ludstvo, ale teda generuju zisk, lebo stale je dost jednoduchsich ludi, kt si s radostou pozru napr takz farmu ani stupidity 🤷🏼♀️ sledovanost=peniaze. Nie je sledovanost nie su peniaze, tak ake by teda na tu charitu potom mali podla teba davat?
Lebo oni tie peniaze nerozdavaju..im sa tie peniaze vrátia v podobe reklám napríklad.. Takže sú v pluse v konečnom dôsledku, nie v mínuse
@cyberk ano,rodicia sa maju postarat ale niekedy je to financne tak narocne,zeby museli zarabat tisice mesacne,aby to utiahli. A to zvacsa len jeden rodic,kedze druhy sa stara
kazde sektor si zaraba inak .. inak tv, inak zdravotnictvo,vyroba etc.. tieto sekcie nemaju spolocne nic.. aj ked sa robi relacia o chodbnuch -zoseka sa to tak,zby to nebolo "nudne" ale urobia z toho primitovnu show nech to ludi zabavi a prilaka divakov -z coho maju peniaze... napriklad v 7 neby a podobne... rovnako si mozes povedat preco niektory herci maju liliony mesacne ci sportovci ked aj tak prd robia a lekary ,hacici ci ine zachranne zlozky kt hazarduju nielen so svojim zivotom,ale i zocotom pacientov maju smiesnu almuznu ... kde je dopyt tam je ponuka
Show produkuju na zaklade sledovanosti, umiestnenia reklamy a zisku, ake públikum taka televizia. TV este prispievaju na charitu … to iste mas IG, FB a TikTok … ludstvo osprostieva
Lebo mam dost svojich problemov a ked si chcem konecne oddychnut, tak nechcem pozerat na narek inych.
Nech dá cirkev, tá má najväčšie majetky a neplatí dane z peňazí, čo vyzbiera od ľudí. Na fare býva 1 človek. Môžu tam ubytovať ľudí bez domova alebo chudobné rodiny.
@ukgirls je v tom daco spolocne- co riadi stat je chudobne a na rozpadnutie, co sukromny sektor, to bohatne ;)
@petulda333 Pozri, ja to napíšem tvrdo, ale kopa rodičov chorých detí vie len natrčať ruky a zneužívať na to choré deti. Mne sa nožík vo vrecku otváral ak som pozerala napríklad modré z neba a tam srdcervúci príbeh na city a pán otec nepracoval roky a že nemajú z čoho žiť. O dieťa sa postará aj jeden rodič a druhý mohol mať dobrú prácu, ale sedieť doma a robiť zo seba chudákov je asi ľahšie. To už radšej ako takéto manipulácie s citmi si pozriem Farmu (hoci nesledujem ani Farmu) ak mi dá niekto na výber či mám pozerať Modré z neba alebo Farmu a jedno z toho budem musieť pozerať.
@marsmykkok ano,to suhlasim. Urcite su taki tiez. Ja vsak o tychto nepisem. Pisem,ze ak jeden rodic pracuje ale nezarobi dost na lieky a liecbu. Lebo takych je tiez velmi vela. Ved vieme ake liecby boli napr tie za miliony. A jeden rodic je doma nonstop. Ziadny oddych ta rodina nema,len stres
@petulda333 Tak len zase tu je otázka čo je liečba a čo je biznis. Veľa tých metód akože liečby drahých je bohužiaľ len o tom, že topiaci sa slamky chytá a je tam efekt skôr placebo, že proste ak dieťa sleduješ, venuješ sa mu, nejaké krátkodobé zlepšenie si nahovoríš že je ale reálne dieťa ostane na tom rovnako.
A ak ide o drahé overené operácie, čo sa u nás nerobia, tak tam by skôr pomohlo tlačiť na poisťovňu aj cez média a nejako docieliť, aby dala výnimku.
Lebo sú to súkromné peniaze a o ich využití rozhoduje majiteľ, prečo sú riešené televízie ,veď je toľko iných bohatých podnikateľov a firiem,na druhej strane aj veľa anonymne pomáha a nie každému sa dá pomôcť to by bola už utopia a je toľko chorých ľudí ktorí potrebujú pomôcť, že je nemysliteľné každému pomôcť,či len rodiny s chorymi deťmi potrebujú pomôcť
@petulda333 a čo s tým má televízia. Autorka spojila dve veci od veci.
lebo televiziam ide v prvom rade o zabavu a sledovanost, nie o charitu.
Televízia musí produkovať nejaký program aby pomedzi to mohla sekať reklamy na čom zarába. A aby mohla zarábať musí to byť program ktorí ľudia pozerajú, teda kadejaké reality show. A do tých sa tiež prihlasujú ľudia pre korunky :D :D čiže win win
Pretoze keby vysielajú od rana do večera modré z neba tak tá televízia skrachuje. Ľudia nemajú záujem pozerať sa na nešťastie druhých ľudí, maju ho v živote dosť. Televíziu zapnú aby zrelaxovali, pri tých nezmysloch si veľa ľudí mentálne oddýchne. Pri relácii ako je modré z neba si ešte viac mentálne vyčerpaná a bohvie ako to cele je v zákulisí či ten smutnučký príbeh aj reálne skončí dobre, alebo to konci dobre len pre divákov. Mne z tej reakcie vždy sršala strašná faloš a na ten Rozborilov chrumkavy akože smutný ksicht som sa nemohla pozerať.
@1ryba ja som niekde pisala,ze televizia ma dat peniaze? Alebo podobne nieco?
Lebo ludia radi oddychuju pri takychto relaciach, akokolvek sa ti to zda nelogicke a nefer. Z tychto relacii maju tv stanice kopec penazi, z ktorych aj rozdavaju. Preco by mali len rozdavat? Z coho by mali inak peniaze? Ty si uz kolko financne pomohla takym rodinam, ked kazes inym aby rozdavali? To je take socikovske, lahko sa rozdava z cudzieho