Hľadám názvy filmov

dankabg
31. aug 2024

Ahojte, možno mi nejaká dobrá duša pomôže. Hľadám už staršie filmy, ktoré som niektoré cele, niektoré čiastočne videla ešte ako dieťa.
Prvý film sa odohráva v Afrike, žena tam na úteku z Eú tuším havaruje s lietadlom a pristane v pusti, tam žije pri skupine chlapov jeden ju tam mlátil a stretla tam taký staručký pár,ktory žil v jaskyni, kde boli diamanty. Tých starých ľudí zabili a potom v tej jaskyni začali ťažiť, tuším to má dve časti
Ďalší film: žena sa vydá za zlatokopa, odídu dakám na Aljasku alebo do Kanady, neviem, muž so synom idú hľadať zlato a ona ostane sama a tehotná v drevenici, aj tam porodi, prežije zimu atď.
Posledny film- malé dievča putuje po spustosenom meste po vojne s malým bábätkom, z tohto si pamätám len ruiny a to, že boli v nejakom opustenom kostole. To je všetko ďakujem komukoľvek kto niečo z toho pozna

bolarazjedna
31. aug 2024

Ten prvý film je Mountain of diamonds, Horiace pobrežie

dankabg
autor
31. aug 2024

@bolarazjedna jej ďakujem veľmi pekne 🤗

bolarazjedna
31. aug 2024

@dankabg neni zač, je to veľmi pekný miniserial ☺️

user62056819
31. aug 2024

Ja by som chcela vedieť názov seriálu čo chodil na Markíze ale iba jednu sériu dávali. Asi to nemalo úspech. Bolo to už veľmi dávno roky dozadu ešte keď Smallville tam chodil niekedy v tej dobe. V nedeľu. Takmer nič o tom seriály neviem. Iba že tam bol nejaký chalan so super schopnosťami a asi vedel lietať a možno aj niečo iné.

mamickalisticka
31. aug 2024

@user62056819 zajtrajšie noviny? To mi napadlo ako prvé 🙃

wade
31. aug 2024

K tým filmom. Toto hovorí chat GTP: Na základe vášho popisu ide pravdepodobne o tieto filmy:

1. **Ohnivé oči / Smaragdační doly (Green Ice)** (1981):
- Dej sa odohráva v Afrike, kde hlavná ženská postava havaruje s lietadlom a pristane v púšti. Stretáva tam skupinu mužov a starý pár, ktorý žije v jaskyni plnej diamantov. Tento film by mohol byť tým, ktorý hľadáte. Nejde o presne dvojdielny film, ale obsahuje všetky dôležité prvky vášho opisu.

2. **Zlatá pečať / North Star** (1996):
- Tento film sa odohráva na Aljaške, kde sa žena vydáva za zlatokopa a odídu na sever. Muž odchádza hľadať zlato so synom, zatiaľ čo ona zostáva sama v drevenici, kde porodí a prežíva ťažkú zimu. Tento film je priamo spojený s hľadaním zlata na Aljaške a odpovedá vášmu opisu.

3. **Vynášejte mrtvé / Threads** (1984):
- Tento film sa odohráva po jadrovej vojne a sleduje osudy ľudí v spustošenom meste. Hlavná hrdinka, malé dievča, putuje po ruinách a stará sa o malé dieťa, pričom sa ukrývajú v opustenom kostole. Tento film by mohol byť ten, ktorý hľadáte, pretože zachytáva obraz spustošeného sveta po katastrofe.

Tieto filmy by mohli byť tými, ktoré si pamätáte z detstva. Ak si chcete overiť, či ide skutočne o tieto filmy, odporúčam si pozrieť krátke ukážky alebo fotografie z týchto filmov.

dankabg
autor
31. aug 2024

@wade jejda nenki no idem to pozrieť, ako som tak vďačná. Toľké roky na to myslím, hľadala som kade tade...veľmi veľmi ďakujem 🙂

dankabg
autor
31. aug 2024

@user62056819 fuh v Tom čase som telku kukla nonstop, ale na toto si vôbec nepamätám 🫣

gab
31. aug 2024

@dankabg - ja viem, ktory film o tehotnej to bol, ale nazov , ked si spomeniem, dopisem neskôr,

@wade ako nechcem podkopat autoritu GTP, ale ten prvy film nebude
Smaragdační doly (Green Ice)** (1981): https://www.csfd.cz/film/16882-zeleny-led/prehled/
ale bude Horiace pobrezie. A nehavarovala lietadlom, ale sa plavila lodou.
https://www.csfd.cz/film/15850-planouci-pobrezi...

a tak isto film North Star** (1996): vôbec nie je ten, co je popisovany, ale uplne iny dej.
podla popisu to ma byt tento film
https://www.csfd.cz/film/18923-tasunga/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0114622/

a o tehotnej zene tam nie je zmienka

ptvw
31. aug 2024

@mamickalisticka to bol super seriál veľmi ma bavil vďaka za pripomenutie geryho hobsona (vôbec netuším ako sa to píše a nechce sa mi hľadať 😃)

wade
31. aug 2024

@gab neskumal som to do detailu. Uprimne - skúšam jeho možnosti 🙂

cacianka
31. aug 2024

@bolarazjedna je to pôvodne kniha, a má pokračovanie. Neviem si spomenúť presne, Pobrežie v plameňoch ? Hlavná hrdinka sa vydala, stroskotali, našli ju staručkí domorodci muž a žena, dieťatku dali na hranie nebrúsené diamanty a tá žena sa neskôr dostala do civilizácie, zbohatla a mala veľmi pestrý život. Kniha bola super, film pekný .

gab
31. aug 2024

@wade no este ma chat GTP co dobiehat .. 🙂😅 , lebo aspon v tych prvych dvoch filmoch sa akosi netrafil 😅

dankabg
autor
31. aug 2024

@gab jej vďaka. Obávam sa, že aj ten tretí film nebol ten, ktorý som hľadala ...mám pocit, že to bolo skôr niečo historické...ale ďakujem pekne každému,kto mi chcel pomôcť, je to od vás pekne, že ste si s tým dali robotu a venovali tomu cas

zuna89
31. aug 2024

@user62056819 nebudú to Hrdinovia (Heroes)?

juliacenc
31. aug 2024

Ja uz roky rokuce hladam stary film. Videla som ho ako dieta 20 rokov dozadu. Bol o stredoskolacke kt bola “ skarede kacatko” a pomocou knihy kuziel sa premenila na kocku aby ziskala chlapca. Nehovori vam to nieco pls?

user62056819
31. aug 2024

@zuna89 nie ďakujem za snahu, ono sa to ťažko hľadá škoda že neviem toho viac popísať.

lenkine
31. aug 2024

@juliacenc Nebol to starší film ? Teen witch (1989)

vkatush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vkatush
31. aug 2024

@user62056819 napadá mi Kyle XY alebo Heroes. Možno Flash, ale ten utekal a nie lietal a bolo to trošilinku neskôr ako Smallville. Aj Arrow šiel predtým vo veľkom. Ale žiaden mi nenapadá, čo lietal.

juliacenc
1. sep 2024

@lenkine nie som si ista, ale myslim ze nie. Ale dakujem

user62056819
1. sep 2024

@vkatush kyle xl to vyzerá byť ono!!!!!!!!