Ahojte, nesledujem co sa natocilo, no mam rada hodnotne filmy. Odporucte filmy, ktore su v tom mori natoceneho naozaj hodnotne. Kludne filmove kluby, ocenene filmy, ktore vo vas nieco zanechali, clovek sa pri nich pozastavi, zamysli a pouci. Dakujem
@labkosuch
Hodiny 👍
Mme sa velmi pacilo Poor things (prelozene ako Chudiatko), ale co vidim na reakciach okolia, suznie to skor s ludmi s otvorenou myslou, pre ostatnych je to kravina 🙂
@labkosuch vcera som bola na ceskom filme " Tancuj Matylda", celkom ok, len ten cesky sposob tocenia filmov je pre mna strasne prvoplanovy, ale tak dalo sa.
@maranta_leuconeura to som rada ze si pridala recenziu, tiez vsade pocuvam, ze kravina aj od tych, ktori chodia na klubove filmy. Takze asi sa vychystam do kina.
@maranta_leuconeura na to sa chystam,takze odporucas? Milujem taketo filmy a myslim,ze mne sadne a keby aj nie,zboznujem herecku Emu Stone. Staci mi len na nu pozerat
@labkosuch Z takej klasiky mam velmi rada Forrest Gump. Pustam si ho raz do roka,kvalitne oplacem a zijem z toho najblizsie mesiace. Mam velmi rada film Vsetci su v pohode s Robertom de Nirom neskutocne krasne spracovany film a dobre obsadeny herec. Z tohto filmu viem tiez zit niekolko mesiacov.
Ja mám rada Almodovara, film Všetko o mojej matke som videla niekoľkokrát....všeobecné mam rada európsky tvorbu, nie americkú..zo slovenských filmov sa mi páčili v poslednej dobe Piargy
Formanove Prelet nad hniezdom kukucky, Amadeus
Ešte odporúčam film Čo žere Gilberta Grapa.... herecký koncert
@labkosuch čistá duša, Kolja, Želary pre mňa top filmy
mne sa velmi pacili od Hrabala Ostre sledovane vlaky a Postriziny napriklad ) milujem vizualizaciu Jakubiska..vsetko od Ingmara Bergmana..
@labkosuch prelet nad Kukučím hniezdom, Flipped, Requiem for a dream, Butterfly effect, Shelter, Constantin. Viac ma momentálne nenapadá.
Svetlo medzi oceánmi.Vojna a mier ale jedine od Bondarčuka s Tichonovom v hlavnej úlohe
Videla si Spalovače mrtvol? Je to film podľa knihy Ladislava Fukse. To je, podľa mňa, JEDINÝ film natočený podľa knižnej predlohy, ktorý je o trolinku lepší ako kniha a kniha je špicová! Herecký koncert Rudofla Hrušinského!
Bastard
ja som prave vcera uvazovala nad tym ci este tato instantna doba dokaze vyprodukovat nieco kvalitne ci je este vobec mozne aby sa narodil a posobil velikan ktory sa zapise do historie v oblasti kultury..ved pozrite vsetko co sa tu odporuca su povacsine klenoty ktore sa do dejin zapisali, aj ich tvorcovia, reziseri a herci..
https://www.csfd.cz/film/478025-sidney-hall/pre...
Po dlhsej dobe som opat videla a pre mna nadhera.
@marca12 bola vynikajuca, podla mna zatial jej najlepsia uloha
Pokojný bojovník - milujem ten film, zhrnula by som to ako film o tom, že je dôležité vedieť sa sústrediť na prítomný okamih. Film pravidelne sledujem znova a znova.
Atlas mrakov - tiež zanechá taký hlbší pocit v človeku, na tému "butterfly effect" a možno aj trochu čo sa týka nekonečnosti bytia, minulé, prítomné a budúce životy. Mám rada citácie z tohoto filmu.
Otec (2020) - toto som videla asi pred týždňom a je to film o stareckej demencií a po dopozeraní si cca budete vedieť predstaviť, ako sa starí ľudia cítia v tom stave. Tiež to vo mne zanechalo hlboký dojem.
Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood (2022) - toto je taký veľmi príjemný pohľad autorovými očami do 60.-70. rokov a do tej nádeje a ideálov čo vtedy mali deti, celkovo mi ostal taký pekný pocit po dopozeraní a zaspávala som s myšlienkami, aké je to teraz iné a že sú určité veci kde sme ako ľudstvo smerovali správne a niektoré opačne. Nenechaj sa odradiť popisom, tiež som dlho odkladala zhliadnutie, ale vedela som o Linklaterovi že to je dobrý režisér. AJ zvyšné filmy má zaujímavé.
Jízda (1994) - český film, radila by som to do kategórie festivalových/klubových, je to taký feelgood film, letná bezstarostnosť, zameranie na krásy a detaily, človeka to tak povznesie, akokeby sa bol vrátil z dovolenky po zhliadnutí filmu. Odporúčam pozerať hlavne niekedy cez letný večer. Tiež ho zvyknem opakovane pozerať.
Aftersun (2022) - festivalový, taký veľmi pomalý film, nie pre každého, ale zanecháva tiež v človeku taký pocit. Mne to pripomínalo destvo a dovolenku s rodičmi/letné bláznenia sa.
Dievča z lepšej spoločnosti (2003) - tiež som dlho odkladala, lebo ma odrádzal plagát, ale je to krásny film pri ktorom som si poplakala (a to ja fakt nemusím romantické filmy, z väčšiny mi tečie cukor z uší), o dievčatku ktoré vyrástlo príliš rýchlo a o mladej žene, ktorá síce je dospelá, ale ešte nevyrástla
Východiskový bod (2014) - kedysi som mu dlaa 5/5, teraz o zhliadnutí už nie, ale stále si myslím že stojí za to. Je tu tematika minulých životov.
Americká krása - klasika
Terapia láskou (2012) - spomínala som, že romantické filmy moc nemusím, ale tomuto som dala šancu len a len kvôli Jennifer Lawrence a ostala som veľmi príjemne prekvapená. Príjemný film o láske.
Červená volavka (2018) - ďalší s Jennifer, a neviem či sem úplne patrí, ale je to taký clekom psychologický film
Na západe nič nového (Im western nichts neuses) (2022) - knihu som nečítala, ale po zhliadnutí filmu ju mám na zozname. Vojnový, ale taký pozerateľný aj pre ľudí ktorí vojnové filmy moc nemusia (ja) a je tam všetko brutálne vykreslené. Nie je tam tuším veľa krvi, tú realitu vedia vykresliť inak..
Black Mirror seriál - tam je každý diel o niečom inom, nenadväzujú na seba, a myslím že každý z nich prináša určité zamyslenie. Veľa z nich je napr. sci-fi o nejakej budúcej technológii (spomínam si na jeden kde duše zosnulých vkladali do robotov) a človek sa potom zamyslí, či ozaj by to neprinieslo viac školdy ako osohu. Jeden diel bol o tom že každý človek mal určité skóre ktoré stúpalo a klesalo jeho aktivitami a reprezentovalo jeho bonitu. Teraz som samu seba namotala, že ho tuším začnem pozerať znova.
Rozpoltený (2016) - je jeden z trilógie, ale nič sa nestane ak si zvyšné nevidela. Aj ja som tento (stredný z 3) videla ako prvý. O človeku ktorý mal v sebe niekoľko osobností, kde vždy nejaká prevzdala kontrolu, a nová osobnosť - zviera - sa mala čoskoro predrať na povrch.
Seriál Chernobyl (hraný, nie dokument) (2019) - viacmenej podľa skutočných udalostí, mierne pomenené niektoré veci. 5/5
seriál Príbeh služobníčky - dystopický seriál, treba pozrieť ukážku. Tež pri kope scén ma to nútilo premýšľať.
Zelená míľa - klasika
Vykúpenie z väznice Shawshank - ďalšia klasika
Život je krásny (1997) - príbeh o rodine ktorá sa dostala do koncentračného tábora aj so synom, ale celý čas ho držali v tom, že to je celé iba hra, aby malý netrpel. Tu som fakt revala.
Čekání na déšť (1978) - film o letných prázdninách malého dievčatka, tiež taký feelgood film, odporúčam tiež pozerať v lete.
Ak ťa tieto moje filmy zaujali, alebo máš podobný filmový vkus, tak ma nájdeš na čsfd ako sonmi_222. Nepridávam slovné recenzie, len hodnotím. Nemám z toho nič, nezdieľam sa z dôvodu nejakého osobného prospechu, len ich tam mám viac.
@labkosuch tento urorok som bola na bulharskom filme "Blazine lekcie" , velmi dobry. Klubove filmy najdes na portali Edisonline. Skus registraciu, myslim ze je na tyzden zadarmo.