Čo púštate svojím deťurencom na youtube?

sisuliik
12. okt 2023

Ahojte, prosím vás čo púštate svojím deťurencom na youtube?? moja má 3 roky a hľadám nejakú inšpiráciu, niečo iné ako cocomelon a podobne .. Ďakujem!! 🙂

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikamacakova
12. okt 2023

"Om nom" teraz dosť frčí

tosomja
12. okt 2023

pozeráme spolu Spievankovo, Miro Jaroš, smejko a tanculienka, atď, spolu spievame, tancujeme. Predsa ich to viac baví, ako keď sa strapnujem len ja 🙂 v aute napríklad počúvame pesničky z usb.

marianarem
12. okt 2023

@sisuliik Moj vacsinou pozera take veci nie moc pre deti, hlavne ako niekto doma vyraba nejaky stroj. Ale v poslednom case sa celkom namotal na anglicke videa od Rainybow, tie su celkom fajn.

lossless
12. okt 2023

@sisuliik Jana Kirschner ma na youtube Pesnicky pre Jonatana, jedno asi 20min video so slovenskymi pesnickami a krasnymi ilustraciami, spievame a pozerame spolu. A teraz ma celkom rad rozpravku Rara noisy lion.

tosomja
12. okt 2023

@marianarem môj syn má rád traktory, kombajny, sen tam pozerajú s manželom, on komentuje a potom keď ideme von, tak kričí, že tam je kombajn, on presne vie čo je na čo. A to z telky, lebo veľmi nemáme možnosť vidieť reálne také veci. Len v rámci výletu. Alebo z telky, knižiek.

wiwi28
12. okt 2023

Môj pozerá už dlhý čas väčšinou niečo po anglicky alebo kórejsky. Zbožňuje dinosaurou a rôzne šelmy (tigre, levy, gepardy a pod.). Tak mi vždy povie čo by si pozrela, ja to zadám do yt kids (apka od yt kde si ak rodič nastavíte kritéria čo sa má ukazovať a čo je zablokované). Posledné týždne fičí om nom, talking tom (pri tomto sa rehoce na plné pecky) a booba. Bavia ho aj anglické pesničky o zvieratách. Deti kým sa nenaučia čítať chápu kontext videí z obrázkov, preto dokáže syn sledovať aj kórejské alebo thajské video. Jemu je jedno ako rozprávajú, dej odpozoruje z obrázkov/ videa.

slavomira236
12. okt 2023

Stredny pozeraval videa chlapceka nejakeho Brayena k de s otcom predvadzali hracky hot wheals to vetsinou ked dcerka spala na obed aby ju nerusil a krasne sa naucil anglicky..mladsia nepozerala youtube vobec az teraz ako ma 6semvtam nieco aj to len ku starsiemu pride do izby..

wiwi28
12. okt 2023

@stanulienkat myslím, že otázka nebola položená či sa doma venujeme deťom. To že syn pozerá yt neznamená, že sa mu nevenujem, že nechodíme von, že sa doma nehráme. Ale aj tie deti potrebujú občas neaktívne oddychovať. Na druhej strane aj ja potrebujem fungovať v domácnosti a toto pomáha k tomu aby som nap. kúpeľňu neupratovala 3h ale mala to efektívne hotové za 30min. a potom sa s kľudom venovala synovi.

2006_1211
12. okt 2023

@sisuliik mojej sa paci toto. Cry babies

kikuska872
12. okt 2023

@stanulienkat ...😅🤣
No aha, presne som vedela, že ak otvorím túto diskusiu nájde sa tu takýto komentár. Nebudem sa vyjadrovať čo si o tom myslím, ale väčšina to určite vie.

stanulienkat
12. okt 2023

@kikuska872 aj ja som presne vedela, že za môj komentár si tu zlíznem hejty😁 Ja si nemyslím, že tak malým deťom prospieva sledovať obrazovku. Ale, ano všimla som si, že je to populárne už od narodenia dať deťom tablet a mobil do ruky. Vidím to na ulici, v autobusoch...

sickynickyobsadene
12. okt 2023

@stanulienkat
@stanulienkat cize vy ste nonstop len s dieťaťom.Okrem toho nerobíte nič.Nic. Wau aj to treba vedieť, ja napr.pracem niekoľko x do dňa, varím,pečiem,robíme úlohy a učíme sa so starším súrodencom, dám aj sebe čas....no ehm vy ste nonstop len s dieťaťom a nepotrebujete robiť nič len byt s tým dieťaťom.

kikuska872
12. okt 2023

@stanulienkat áno súhlasím, tiež stretávam veľa malých detičiek s telefónom v ruke. Nepáči sa mi to a nepodporujem to. Ale myslím si, že pár minú- rozprávok denne ( pokiaľ si nutne potrebujem niečo urobiť,vybaviť) je v poriadku. Každá matka by si mala ustrážiť tú zdravú hranicu sledovania. Bohužiaľ technológiám sa ubrániť na 100% nedokážeme. Pekný deň

martul
12. okt 2023

@stanulienkat ale bože, zase dramatizuješ. Píše niekde, že sa im nevenuje?
Čo sa stane dieťaťu, keď mu pustí napr. pesničky a ono tancuje?
Nič.

martul
12. okt 2023

@stanulienkat a predstav si, že mu môže pustiť len zvuk, ale to asi nie si schopná pochopiť.

sisuliik
autor
12. okt 2023

@stanulienkat samozrejme, že nie najzdravšie, aby dieťa pozeralo od rána do večera telku. Ale moja otázka bola, čo púšťajú keď púšťajú. Predpokladám, že nie všetci si stihnú navariť a upratať keď dieťa spí, alebo porobiť čo treba. Ja neviem prečo máte takú potrebu robiť drámu z toho, že si dieťa pozrie 30 minút telku za deň. Možno keby ste za vašich mamičkových čias mali 30 minút denne ticha a kľudu nebola by z vás taka zakomplexovaná osôbka. 🙂 pekný deň

stanulienkat
12. okt 2023

@martul Ja by som povedala o sebe že som celkom dobre chápavá a vnímavá

stanulienkat
12. okt 2023

@sisuliik Oh.... zmazala som, aby som sa vás náhodou nedotkla s vašimi komplexami.🙄

jaga18
12. okt 2023

Šmolkov, Tom a Jerry, Sama poziarnika a hudbu (miluje Korpiklaani🙈😂) zo slovenských sem tam pozrie Jaroša. Ale púšťame to cez telku, telefón mu do rúk veľmi nedávam, kým nemusím 😃 Ale verím, že ten čas keď ho bude chcieť je už za dverami 😃😂

basulaak
12. okt 2023

@sisuliik Bob the train. To je podobne ako cocomelon. Nasho to svojho casu mega bavilo. Potom Bing napr.
No a kategoria sama o sebe je Blippi. To si stihnes aj zacvicit a navarit. 😅