Tretie dieťa po dvojičkách - vekový rozdiel

13. jan 2022

Ahojte mamičky, hlavne tie ktoré ste mali prvé tehotenstvo dvojičky a potom tretie dieťa. Aký vekový rozdiel ste mali medzi dvojičkami a tretím? Chceli by sme ešte jedno dieťatko ale neviem aký vekový rozdiel je lepší, rozmýšľala som že po troch rokoch keď mi skončí RD a dievčatka pôjdu do škôlky, vypočítali by mi aj peknú materskú, alebo si nájsť novú prácu, pretože do tejto sa už nemôžem vrátiť a tretie dieťatko mať keď baby nastúpia do školy, čiže budú mať 6?. Viem že je to ešte ďaleko ale rozmýšľam ako by to bolo lepšie. Ako ste to mali vy? Bojím sa že to bude veľmi ťažké mať doma 3ročné dvojičky a malé bábätko ale na druhej strane po finančnej stránke by to bolo omnoho lepšie, pretože by som mala super materskú. Len si robím taký prieskum. 🙂 Ďakujem všetkým za odpoveď.

adalmba
13. jan 2022

Dvojičky marec 18 , tretí , december 19.

autor
13. jan 2022

@adalmba fu to musela byť zo začiatku riadna makačka 🙂 to veru neviem či by som dala, už s dvojičkami som mala čo robiť 🤭 máte môj obdiv ♥️

negymama
13. jan 2022

ja by som tu prvu verziu, retazovu matersku, dievcatka su vyspelejsie, socialne zrucnejsie a samostatnejsie, ak nemaju vyslovene nejaku hyper temperamentnu povahu, ani ziadny zdravotny ci psychicky problem, tak by to nemal byt problem.

dokonca v tom vidim vyhodu, ze ak ma clovek jedinacika trojrocneho, tak ten zvykne na babetko ziarlit a vyzadovat pozornost a sam sa nezahra, a tu su uz deticky zvyknute na seba, je pre nich samozrejme mat surodenca a vyhraju sa aj spolu.

negymama
13. jan 2022

a ked ti trojrocne nastupia do skolky, je lepsie byt na materskej a vykryt im prve virozy v skolke bez vypadku v praci. a 6 rocne prvacky a novorodenec je podla mna este viac narocne. treba sa ucit do skoly, pricom v skolka nie je povinna.

paladia
13. jan 2022

Prvý variant je lepší. Ja som mala síce opačne 1+2,ale rozdiel 3,5 roka. Také dieťa okolo 3 rokov je už krásne samostatné nápomocné, veľa času vykrije škôlka. Ak sú dve, ta samostatnosť a trpezlivosť je násobne lepšia. Aspoň moje su také teda. A je lepšie ísť s trojročnými na ihrisko po škôlke a zároveň s mladším ako utekať domov so 6rocnymi robiť úlohy a mladšieho tak pripraviť o ihrisko,napriklad. Skratka takto budú mať deti približne rovnaké záujmy, približne rovnaký časový harmonogram v škole, škôlke. A plus bude aj finančný benefit, ktorý spomínaš.

janka145
15. jan 2022

Ja som mala dvojičky ako 21 ročná. Tiež sme chceli tretie, ale až neskôr. Tak po trinástich rokoch sme sa rozhodli, že už je čas a máme druhé dvojičky. 😀

henka123123
15. jan 2022

Estw to mozu byt aj dalsie 2jicky hihi..mmusis sama vediet ci to zvladnes..ja mam 1 dieta a druhe som nala ked mal starsi 2 r 8 m cize som mala retazovu..ale.to su 2 deti...u vas to budu 3 mozno 4 v behom 3 r

mata1984
15. jan 2022

Ja mam medzi dvojkami a tretou rozdiel skoro tri roky a je to v pohode...teraz maju 7a 4....baby vobec neziarlili, od zaciatku boli hrozne zlaté, pomahali, do skolky isli ako 3,5 rocne, ked mala mala Pol Roka a teda aj tie choroby skolkarske sme zvladli... A bola som doma, tak sme to mohli vylezat tie virozy... Teraz su velke partacky, zahraju sa spolu a najmladsia je od mala s nimi, vela sa uci od nich a celkovo je vo vsetkom sikovnejsia ako boli oni v jej veku, ked to mam porovnat.... Teraz su prvacky a najmladsia druhy rok zacala chodit do skolky... Ale viem si aj predstavit ze mam teraz babatko, Dali by sa to stihnut vsetko, od jesenne uz na ihriska nechodime, tak stihame aj ulohy a tak... Je vyhoda byt doma ked su prvacky koli chorobam, ale to plati aj pri skolkarkach.... Takze to. Je asi za jedno... Ale Teda moje tretie dieťa od mala pekne spalo,satkovali sme sa prvy Pol rok hrozne vela, takze mala neplakala vobec, ona je take spokojne babo od mala,,, ze som si tu matersku aj uzila po dvojkach.... Aj ked oni boli tiez dobre deti, len boli dve... A teda musim dodat ze od jedneho roku najmladsej som na ne Sama, len s pomocou dedkovcov,. Ked trebalo postrazit a pod,...moje 7 rocne maju velmi radi aj male deti, takze si myslim ze aj ta druhá varianta je fajn.... Keby sa mozem raz rozhodnut, asi by som zvolila asi tu druhy variantu

nikoleta1234
15. jan 2022

Ahoj, u nás to bolo tiež tak, dilema... Co robiť. Dievčatá majú v júli 3 roky, od septembra idú do škôlky. Termin mam na 13.8. Mala by som stihnúť reťazový pôrod. Tiež sa bojímako to bude. No tretie sme chceli veľmi...