Ahojte. Vôbec si neviem užívať toto babatkovske obdobie. Mam toho dosť, keby môžem,tak svoje dve malé bábätká normálne zanesiem do nejakého ústavu a vyzdvihnem neskôr. Mám dvojičky, všade lezú, choré naraz, po novom začali v noci vrieskať a to prespali už celú noc...no proste nervy. Niekedy si predstavujem život bez nich. Ake by to bolo fajn mať opäť len jedno dieťa.. nie som si istá či zažijem ten moment toho že si poviem aké bolo úžasné ked ste boli bábätká 🙄 cítim sa ako hrozná matka. Naozaj chcem aby mali už 10rokov.
Ono od 4 rokov je to uz fajn 😂 Komunikujuce bezplienkove samostatne jednotky... netreba cakat tak dlho 😂 A si uplne normalna matka, je to proste narocne a ty to mas 2x...
nie si hrozná mama, len si unavená. Neboj, to prejde. Každé obdobie má niečo krásne a niečo ťažké. A koľkokrát som počula, že uži si, kým sú malé, lebo mále deti malé starosti, veľké deti veľké starosti. Alebo že malé deti pijú mlieko, veľké pijú krv. No... Až tak by som to asi nedramatizovala, ale je to presne tak, že v každom veku sú pekné veci, ale aj ťažké veci, ktoré musíš riešiť/zvládať. Ale nebudem ťa strašiť predom 😀
Je to náročné aj pri jednom dieťati nie X2. Ja si to neviem a ani nechcem predstaviť 🤭 okolo tých troch rokov veku sa to výrazne zlepší 💪
😂😂😂 ja mam jedno babo a v podstate podobne pocity... neboooj bude lepsie. a potom pride puberta 🙊
Ja.mam jedno jedenapolrocnw a.druhe mwsacne a veeeelmi si rpajem aby malo.to.mladsie uz rok a behalo a tak.s takymi malymi babatkami je mi tazko. S tym starsim.si.to uz uzivam a bolo to fajn obdobie.
Dievčatá,ja mám ešte jedno dieťa a to trojročné 🙊 takže viem že okolo 2a pol roka to už bude ako taka pohoda (kým nepridu sople 🥺) ale tieto miminá fakt už nedávam..a to mam 24r neviem si predstaviť mať deti neskôr 😂 utesujem sa tym že vyrastu a ja budem opäť bezstarostná (ber s nadhľadom)... Ďakujem za útechu..🙏 verím že sa nezbláznim 😂 a obdivujem každú z vás! My matky to nejak zázračne prežijeme. Už si budem užívať len cudzie deti heslom pomojkaj a vráť 🤣
Ja som prvyrok len prezivala, ze kedy bude konecne vecer aby isiel spat, lebo mn e do roka cele dni len prereval, nespal a teraz tiez ked zacne mrncat cele zle, som uz alergicka na jeho plac :D
Švagrinine dvojičky, chalani, majú 10rokov. Pamätám si, keď som ju raz našla v sprche s jogurtom, malí mali 2 mesiace, kukala som, že čo robí a ona že, keď sa nenaje v sprche, tak sa nenaje vôbec. Bol to šialený kolotoč! Teraz sú to zas krúžky a také, ale super je, že chcú všetko robiť spolu. Takže kým ja rozvážam všetky deti po rôznych krúžkoch, lebo iný vek a pohlavie, ona ide len na jedno miesto a bere tam oboch. Ale hovorila mi, že ani nevie, ako tie roky prežila … s deťmi sú dni nekonečné, ale roky letia príliš rýchlo.
Och, veľmi ťa chápem a to ja mám medzi deťmi 5 rokov lenže druhé ako 37 ročná a už brutál cítim, že moje telo akurát dosiahlo fyzické aj psychické limity na deti ... máš super vek a veľkú odvahu a určite krásne deti...ja v 40tke budem riešiť škôlku a ty už budeš mať deti na strednej resp. nohy hore...to vydržíš a dáš... určite....👍👍👶 Veľa síl prajem....
Máš môj veľký obdiv, si super maminka, len vydrz. Mysli na to,že čim budú väčší, tým bude lepšie. Držím palce!
Tiež mám dvojičky, a užívať som si to začala až po roku. Dovtedy neustále unavená, podráždená, bez života... Mali sme toho dosť, nakoľko sa narodili predčasne, dlho v nemocnici, návšteva kopu doktorov, psychika v kybli. Dnes už majú 2,5 roka a je to nádherné obdobie 🙂
Ja som mala druhé, keď prvé malo presne 2 roky, niekto povie, že 2-ročné je už veľké, no je, ale sama ešte nechodila, za ruku a plienky a všetko 2x celý rok ešte, potom už ako dosiahla 3 roky a syn rok, tak to začalo byť lepšie a vtedy som si vravela, že sa teším nech sú už veľkí 🙂 malé deti-fyzicky náročné, veľké deti pubertaci-psychicky náročné 🙂
na niektore dni si staci dat ciel "prezit" 😀 ale tiez mi je uz luto, ze nie su babatka, len ja som nemala dvojky a z velkej casti je to spomienkovy optimizmus 😀
nie si ani náhodou hrozná matka, si unavená, čo je pochopiteľné. Nemá ti kto pomôcť? Mama, svokra, teta, sestra, susedka, kamarátka. Čo otec detí? Potrebuješ vypnúť, neviem, kde bývaš, prišla by som pomôcť, cez víkend som strážila ročné, tiež si celkom neviem predstaviť to živé dieťa krát dva 😎
Ja mám tieto pocity pri jednej 9 mesačnej lebo mala je veľmi náročná akože doslova nespavam už 5 mesiacov v kuse a som vyčerpaná nervózna a úplne to chápem a neviem si to predstaviť s dvojkami akoze extrém tiež sa teším až vyrastie a ja si aspoň v noci trochu pospim hahah na to sa teším najviac 🤣
Mám rovnaké pocity, je mi zo seba zle :( nechce sa mi žiť, a cítim sa na dne depresie z nich. Zle sú škriekaju nám absolútne nespia deň noc, 😵💫 vyvádzajú absolútne som 13 mesiacov už nespala, kvôli nim mám total zničený vzťah s mojou staršou dcérkou ktorú sme si vypiplali a už ma pomaly 8. Je mi ľúto niekedy aj banujem že sa narodili, predstavujem si milión krát že tu nie sú, že sme sami a je nám dobre ako bolo kedysi, stav ktorý mám je trápny odsúdeniahodný nik to nechápe, môžete kričať nikto nepočuje, proste máme zle deti! Neviem kedy to prejde, nevládzem už ani boha prosiť aby to skončilo toto... Stále všetci hovoria bude lepšie bude lepšie bude lepšie úprimne ako chodia je to total horšie :(.....
Ahoj autorka😁 aky mas rozdiel medzy detmy?🤭
Btw ak sa citis vyhoreto, zufalo nepochopeno a neviem ako vsetko kludne napis mam doma taku malu divocinu 3r 3r 4r cize ta totalne chapem kazdy tvoj pocit🤦♀️🤭
@anulikv zdieľam s tebou tvoje pocity. Naši síce už majú 3roky a staršie dieťa 5, ale popravde, je to horšie ako vtedy tak milión násobne. Sú neskutočne zlí, ale fakt nehorázne. Poslednú dobu si aj ja predstavujem mať iba jedno dieťa, že sme proste nemali ísť do súrodenca. No keby som vedela že budu dvaja, v žiadnom prípade. Akurat sme boli na dovolenke, teda na dve noci sme išli mimo domu a po dni sme sa vrátili, nezvládali sme to. Teraz nastupujú do škôlky, ja odratavam dni a verím že sa tam trochu ukľudnia. Nechávam si nejaky čas doma, možno mesiac dva na rekonvalescenciu, normalne potrebujem sedieť 8 hodin doma v tichu a dívať sa do steny. To je jediné po čom túžim. Takže úplne chápem každé jedno napísané slovo 💔 mať dvojičky je absolútne náročné a k tomu ešte ďalšie dieťa masaker. Obdivujem mamy, čo majú k dvojkam ešte 2 3 kusy ďalších detí. Zúfalá som z mojich detí poslednú dobu úplne. Ešte sa aj v noci budia, každú noc, ja už neviem, kde robím chybu 🥵
@oktobermimi rozdiel dva roky. Viem, že ty máš ešte menej. Popravde, ja keď si predstavím mať taký rozdiel, tak neviem. Utiekla by som z domu na Sibír
Mam 5 ročne dvojicky, a velmi mi chyba to bábätkovské obdobie. Tak rýchlo to prešlo :(
😂😂🤣ver mi ze aj na tej sibiry by ta nasli, a prve co by si pocula "mama jamí"😂
Btw, aj mojinsu vnoci hore, nerobis ziadnu chybu. A na skolku, sa tesim aj ja teraz idu vsetci... to tichoooo prvy den len budem sediet a pocuvat to ticho tu a vies co? V klude si vypijem kavu🤭
@nikoleta1234 čo by som za to dala aby mali už 5! :( :( ja sa zas snažím absolútne všetko vytesnať radšej keď boli malé zlé a všetci veď budú chodiť bude super, od rána sú ako motorové myši a nik im nevie poradiť, návšteva uteká domov radšej a spánok absolútne nepotrebujú čo nás strašne ničí 😢🫨😔
Ja osobne beriem dvojičky ako trest, je mi ľúto veľmi, že si neužívam materstvo, je mi ľúto, že radšej nikam nejdeme lebo sme ako debili všade a ideme domov, stále hovorím prečo oni to vedia my nie, prečo všetci dokola majú nalinkovane deti my nie, prečo prečo prečo prečo..... Všetky kamarátky po dovolenkách atď a my radšej doma.....Niekedy sedím absolútne bezpričetna hocikde pred obchodom plačem, keď vybehnem ná nákup, nemám silu sa ani ľuďom prihovárať a je mi do plaču keď vidím ako ľudia nakupujú a tešia sa svojim spôsobom na večer a ja? Rozmýšľam len čo má pre boha ešte čaká kým ich okúpeme dáme spať, ak vôbec zaspia a vlastne ani riadne v noci nespia ideme nonstop.....umiera moje psychično za živá, lieky ma držia nad vodou všetko má boli, manžel ide do roboty paráda vypne klideeeek....
Ďakujem ti za pochopenie, si milá 🙏🏼💋💪🏼 veľmi sa modlím aby išli do škôlky už, odratavam ako jeblina len 700 dni 😂😂😂 nevidím zatiaľ svetlo na konci tunela bohužiaľ...
@anulikv úplne ťa chápem, máme 2m dvojičky a dvojročnú...odkiaľ si? Nedá sa nejaká profi pomoc objednať? Čo vaši rodičia? Nemáte možnosť, že by prišiel niekto k deťom, aspoň raz do týždňa, na pár hodín? U nás je teda najviac roboty s tou 2r lebo je všade a rozum nikde🫣 keď ide manžel do práce, chodia moji rodičia pomáhať... teda s tou 2r primárne...ale to sú aj nevyžiadané rady, nonstop, od mamy, a nie jedným uchom dnu a druhým von nepomáha...s dvojičkami ja som sa už zmierila, že ich nikto nenachová neprebalí neumyje neoblečie a máme tu večer... domácnosť stojí 🤷♀️ muž robí čo môže, stále je so staršou, a v noci sa stará o dvojičky spolu so mnou, keď nepracuje...musíme len vydržať 🤷♀️💪 bývame v byte so zahradkou v bytovke so zdialaným dvorom a teda mali sme šťastie na veľmi dobrých susedov. Minule tu bola babka jedného dievčatka a ja som bola na dvore s 2r, a manžel bol v záhradke s dvojičkami a tá babka mi hovorí ako ľutuje hentých s dvojičkami, že aj jej dcéra má 😅
chápem ťa a asi sme si tým prešli viaceré matky. ja som si bábätkovské obdobie neužila z viacerých dôvodov a tešila som sa, keď budú väčší. teraz majú 6 a takmer 9, je to fajn, ale s tým prišli zas ďalšie starosti, ktoré pri bábätku nemáš 🙂 a to ešte stále nemajú tú "originál" pubertu so vším všudy 😀 a často sa s nostalgiou na nich dívam, že keby tak na týždeň mohli byť zase bábätká 😀