Spánok štvormesačných dvojičiek

nataliq222
5. jan 2017

Maminky potrebujem radu. Nase dvojcatka maju zachvilku 4 mesiace. Zo zaciatku som ja spala s jednym dvojcatom a manzel s druhym, aby sa nebudili. Asi tyzden sme uz spolu v spalni, len im trva asi tak dve hodky kym pokojne zaspia. Inak sa mrvia, cumliky im padaju a pod. Takze ak aj jeden zaspi ten druhy ho zobudi. Ako ste to riesili vy so spanim? Uz som na nervy. Dakujem za kazdu radu🙂

kamilka1986
5. jan 2017

Naši spia od narodenia spolu so mnou a zvykli si...Zo začiatku sa budili ale to netrvalo dlho a potom aj keď jeden plače, druhý spí... Ibaže sa s tým plačom striedajú a ja sa nevyspim....

mirka17
5. jan 2017

u mna tak isto ako u @kamilka1986 od narodenia so mnou v spálni, jedna pri mne na posteli a druhá v postielke, podľa toho ktorú som práve kojila, ked sa zobudila tá v postielke, tak som si ju zobrala do postele, nakojila, a tú z postele som dala do postielky. po troch mesiacoch išli obe do postielok a manžel do postele, nikdy sa nezobudili na plač toho druhého, boli zvyknuté, stačilo že mali "cicku v puse" a bolo. ináč prvé tri mesiace boli zviazané v perinke, dosť to pomáhalo na to aby sa nebudili. skús ulitky.

nataliq222
autor
5. jan 2017

@mirka17 uz sme skusali aj to a donedavna boli v perinkach a je to tak ako to je ☹

judita009
5. jan 2017

musite vydrzat, zvyknete si vsetci. bude sa to uz len zlepsovat. moje deti neboli tiez zladene. jedno zaspalo hned na zaciatku a uz sa pomaly budilo, ked to druhe zaspavalo. 🙂 ale vsetko sa da zvladnut. u nas cirkus zacal az narodenim tretieho dietata (po pomerne kratkej dobe). 🙂

janickacrazy
5. jan 2017

@nataliq222 No tak skús napr. jedného uspať ty v spálni a manžel zatiaľ druhého v kočíku a toho potom preniesť do spálne, ak sa teda rušia navzájom pri zaspávaní. Alebo sa budia aj potom v noci či len večer pri zaspávaní?

mirka17
5. jan 2017

@nataliq222 teraz ma len napadla taká hláška môjho muža, keď našim babám tiež vypadávali cumlíky, tak hovoril že im ich asi dáme na gumičku okolo hlavy a bude pokoj 🙂 Ale treba vydržať, ako sa píše vyššie bude to len lepšie, moje baby od pol roka to už bola ťažká pohoda, prespali takmer celú noc. Ešte ma napadlo že jedna moja dcéra tiež bola stále nervozna, ťažšie zaspávala, a neskôr sme prišli na to že sa jej lepšie spí na brušku, akonáhle sa vedela otáčať tak vždy sa otočila na bruško a v pohode zaspala. možno keby som to vedela skôr tak ju takto otáčať už skôr.

zumasi
5. jan 2017

Ja by som poradila len vydrzat, nevymyslat uspavat kazde inde, lebo sa z toho nevymotate. Nasi dvojiciaci spavali od narodenia spolu takze problem nebol, ale prisli rozne obdobia kedy sa viac zabavali spolu, skusali. Nepovolili sme, preslo ich to a spia ok. Skuste vydrzat, hadam sa to ustali 🙂

xevulax
5. jan 2017

Vydrzat, vydrzat, vydrzat. Nase su uz tak vyvcvicene, ze ked jedna reve ako tur, dalsie dve spia 😂Ale ony maju uz 3roky (starsia 4). Tiez sme presli vselijakymi fazami. Dni, kedy sme za 4 roky spali celu noc by som spocitala na jednej ruke. PrvY pol rok som spavala 2 hodiny denne niekedy ani to nie. Ale to sa ustali.

skajka52
6. jan 2017

Nerozdelovat nasi boli soolu a v postielkach ktore mali vedla seba ked isli spinkat v tom veku som si ich pred soanim dala na postel len aby som ich trosku pricinula pohladkala po soankoch po hlavicke a to sa im pacilo ukludnovalo ich to a hned uspalo inak nebolo to pravidlo vzdy som ich davala do postieljy spinkat v postielkach pohladkala a isla prec z izby ak mali den mrnkania dala na poatel postiskala ako som pisala oni si zvyknu na seba a budu spinkat aj ked druhy nebude krasne sa naucili spavat rovnako aj zobudzat v tomto som to mala super. No postielky mali vedla seba ..nerozdelovala som ich ani ked bol jeden prechoreny

bozskypalo
7. jan 2017

Vydrzat,vydrzat,vela vydrzat.moje, jedno spalo celu noc a druhe matozilo,ale spali sme spolu v spalni ,mali svoje postielky,pri beznom dni bez chorob a pod.to zvladali spolu....ale v prioade choroby som spiace dietatko nechala v klude a z vrestavim som isla do inej miestnosti....jaaj,uz mame pomaly 6 rokov,na vsetko sa zabudne....ale je to namahave....ked ma stretla dvojickova mamina,opytala sa ako sa mame,aj plakat sa mi chcelo od vycerpania...a ona neboj ked budu mat 2roky budes rada,ze ich mas a veru tak bolo,vela sil😀