Skúsenosti mamičiek dvojičiek

vanena
22. nov 2020

Ahoj dievčatá. Chcela by som sa opýtať na dvojičky. Keď ultrazvuk ukáže dve srdiečka. Je to určite krásny pocit mať takéto detičky. Znamená to avšak aj to, že keby to boli napríklad oby dve dievčatká, že sa na seba budú podobať, podobne sa správať a prejavovať? Isto nie, no chcela by som si prečítať skúsenosti mamičiek, ktoré ich majú😊.

kataina
22. nov 2020

jednovaječné su identické. Dvojvaječné sa nemusia podobať vôbec. Máme v rodine: jeden je o hlavu vyšší, tmavovlasý, tmavooký. Druhý svetlý svetlovlasý. Nepodobaju sa ani ako súrodenci

nikpa
22. nov 2020

@vanena tak bud sú jednovajecne, tie sa podobaju ako vajce vajcu. Alebo dvojvajecne a tie sa podobaju ako bežný súrodenci alebo aj vobec.

vanena
autor
22. nov 2020

@kataina
@nikpa
Je možné, že keď sú v jednom brušku budú si podobné až tak, že sa bežným človekom nebude dať spoznať medzi nimi rozdiel. Oči, vlasy, povaha, hlas...Možno vám príde komické, že tá otázka znie práve takto, no keď sa čaká bábätko...mám pocit, že vtedy žene nepríde žiadna otázka komická. Máte v okolí dvojičky? 🙂

kataina
22. nov 2020

identické su iba jednovaječné. Tie su uplne rovnaké na nerozoznanie. Ano, poznam take dvojičky, su už dospelí

terezia323
22. nov 2020

@vanena no ak tie dvojičky vznikli rozdelením jedného vajíčka tak budú rovnakého pohlavia a vyzerať rovnako. Ak vznikli z dvoch vajíčok môžu ma rozdielne pohlavie a nemusia sa podobať vôbec.

kataina
22. nov 2020

ale "v jednom brušku" môžu byť aj dvojvaječné a tie nie su uplne rovnaké. U dvojvaječných je iba náhoda, či su rovnakeho pohlavia, alebo nie

tri
22. nov 2020

@vanena no v mojom "brušku" boli dve - vôbec sa nepodobajú a dokonca majú rozdielne pohlavia😉

kamilka281986
23. nov 2020

@vanena ja mám dvoch chlapcov a sú totálne rozdielny, vyzorovo aj povahovo

osky
23. nov 2020

Mam v rodine oba pripady.
Z mojej strany su to 3 generacie jednovajecnych dvojciat-starka mala 2 synov,potom jedno z jej deti ma 2 dcery a dalsia generacia su uz zasa 2 chlapci.
Vsetky tieto dvojcata su uplne identicke na nerozoznanie.rozozname ich len my,ktori sme s nimi vyrastli ,ale v mnohych pripadoch nie vsetci.
Starkini synovia chodili na jednu preukazku na autobus...nikto to nezistil..😅
Ked jeden skoncil v nemicnici,ochorel i druhy-v case,ked boli zenati...vo vela pripadoch sa ukazalo,ze i zmydlanie ale i nejaku nevysvetlitelnu pupocnu snuru spolu maju.mozu byt od seba na mile,prezivaju vzajomne radosti ci starosti,hoci o nich este ani nevedia...
Su nejako stale prepojeni.
Ale zo strany mojho muza meme dvojcata,dvojvajecne.su to sice obe dievcata,ale teda uplne ine.
Povahovo i vyzorovo
Podobaju sa viac teraz,ked uz su dospele,ale skor ako sestry.o identickej podobe nemoze byt ani rec.
A jedna je blazniva,ziva,ukecana,stale sa skeri,spolocenska
Druha je taka "princezna",clovek sa jej boji dotknut,aby sa zrazu nerozplynula...ako mimoza..
Tichsia ,zadumciva
Ale aj ma väcsi odstup.od ludi celkovo...
Ale tiez su prepojene,myslienky,reakcie na iste veci...spolocne prezivanie,ked ochorie jedna,trpi aj duha...

bubinko1506
23. nov 2020

@vanena ahoj, ja mam dvoch chlapcov (dvojvajecne dvojicky). Vacsina z nasho okolia tvrdi, ze sa na seba velmi podobaju a su takmer rovnaki. Pritom podla mna su uplne rozdielni - jeden je vyssi, modrooky, blondavy, druhy je kusok nizsi, tmavovlasy, hnedooky. Povahu maju podobnu - cholerik mixnuty so sangvinikom. Jeden sa najradsej hra s autickami, puzzle, druhy hodiny stavia domceky a vselico majstruje.

vanena
autor
23. nov 2020

@osky z tvojej strany to je krásne takto v generácii mať dvojičky😊(hlavne to s tou autobusenkou. Určite to má aj iné výhody takto všeobecne v živote😂😄).

1lucinka123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka2411
23. nov 2020

@vanena my mame jednovajecne dievcatka..tym, ze jednovajecne pochadzaju z jedneho vajca, ktore sa rozdeli, maju teda rocnaku geneticku informaciu a teda rovnake DNA..podabaju sa tak zakonite 🙂
No povahou su uplne ine ❤

spinone
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
duduska25
23. nov 2020

Ja som so sestrou identicke jednovajecne dvojca. Okrem toho, ze sme boli a aj sme cely zivot rovnake a ludia si nas casto mylili, mame takmer rovnake zmyslanie. Velmi sme prepojene, a nas zivot aj napriek tomu ze mame uz kazda muza a deti je v mnohom rovnaky. Casto sa nam stalo ze sme v tu istu noc mali rovnaky sen. Same sme boli z toho mimo. Kazda sme studovali na inej SŠ a mali sme rovnake znamky na maturitnom vysvedceni, rovnaky datum stuskovej. Sme si najblizsie osoby.

mamickalisticka
24. nov 2020

Čakám dvojičky s jednou placentou, v jednej bublinke, obe dievčatá... Je teda iste, že su dvojky jednovaječné? Ešte stále tomu nechápem či to že su v jednej bubline znamená jednovajecnost alebo čo vlastne.. Prosím si odpoveď 🙏

terezia323
24. nov 2020

@mamickalisticka áno to sú monochorialne monoamniálne dvojičky, ktoré majú všetko spoločne.

mamickalisticka
24. nov 2020

@terezia323 ďakujem 🙏

monita59
12. feb 2023

@mamickalisticka môžem sa spýtať ako dopadlo tehotenstvo s dvojickami s jednou placentou a v jednom obale ? Ďakujem

mamickalisticka
14. feb 2023

@monita59 nakoniec som mala mo bi dvojičky.. mali dva vaky ale jednu placentu

monita59
14. feb 2023

@mamickalisticka a kedy zistili ze sú mo bi a nie mo mo ??