Prvé mesiace s dvojičkami

nou
4. nov 2024

Ahojte, ako ste zvládali prvé mesiace?
Naše majú 7 týždňov a je to extrémne náročné. Kojenie bolo od začiatku horor a musela som prestať.
Cez deň nechcú vôbec spať a iba sa prekrikujú kvôli kolikám.
Keď som na nich sama tak mám problém ich nakŕmiť, odgrgnúť, prebaliť, ukľudniť - vôbec ich nestíham dávať na brucho alebo s nimi cvičiť.

A najhoršie je, že mám výčitky že im dávam málo….

Ako ste to zvládali? Zlepší sa to?

andaluzia12
4. nov 2024

@nou švagor majú dvojičky, pred mesiacom mali 4 roky, nezlepšilo sa to! Stále sú to 2 deti naraz!! Avšak so ženou si našli systém, zvykli si..

mamickalisticka
4. nov 2024

@nou my sme to mali naopak, prvý rok bol úplný sen a to sme ešte mali dvojročné dieťa k tomu. Nám sa dosť zmenili po dvoch rokoch a je to hrôza momentálne. Každopádne majú 7t. Čo je veľmi málo, ono sa to nejakým spôsobom bude lepšiť každým mesiacom, keď začnú vnímať. My sme mali hojdavak, obrovská pomoc, naraz spali vždy. Ono dvojičky sú vždy dvojičky a nikdy to nebudu surodenci po roku, ani žiadne dve iné deti. Sú to dve rovnaké deti naraz. Takže masaker, ale zvládnete to!

emma022
4. nov 2024

Ahoj, kojenie nešlo ani mne, keďže som bola totálne unavená a vyšťavená. Okrem dvojičiek som mala doma ešte tretie 2,5 ročné dieťa, ktoré tiež chcelo moju pozornosť a dosť ťažko znášalo príchod súrodencov.
Moji boli na UM a keď som bola s nimi sama, tak som im dávala fľašu naraz, podložila som ich vankúšmi a tak som ich nakŕmila. Ak sa zobudila na hlad len jedna, tak som budila aj druhú, prípadne som nakŕmila v polospánku, lebo jednotný režim je na nezaplatenie.
Potom som ich ešte chvíľu nechala na tých vankúšoch otočené na bok, ony si v tej vyvýšenej polohe odgrgli. Len som bola pri nich stále.
Celkovo som sa snažila, aby mali vo všetkom rovnaký režim. Samozrejme nie vždy sa mi to darilo, ale veľmi nám pomohla hačka pre dvojičky. Spali v nej všetky denné spánky. V kočíku len revali. Ak máš miesto, určite odporúčam. My sme mali tento typ https://www.koliska-hacka.sk/p/443/hacka-pre-dv.... Dá sa kúpiť aj lacnejšie z druhej ruky.
Ja som cvičila s mojimi do roka, bolo to náročné, ale deti si zvykli a plakali, len keď boli unavené alebo boli nové cviky. Je to boj, ale stojí to za to. Púšťala som im pesničky a spievali sme si pri tom. Pre deti je to hlavne diskomfort. Za mňa vydržať a nevzdávať sa. Mňa to tiež zo začiatku ničilo, ale je to hlavne pre deti a dávaš im pohybový základ na celý život.
A neboj, zlepší sa to. Hlavne sa to bude meniť. Moje budú mať čoskoro 3 roky, teraz už riešime iné problémy. Hlavne nemaj žiadne výčitky ❤️. Ono je to často náročné aj s jedným dieťaťom, nie to ešte s dvomi

skeblicka777
4. nov 2024

Ja síce nemám dvojičky, ale veľmi často tu mám maličké deti v rovnakom veku, aj novorodencov. Musíš si nájsť systém, možno deťom nepasuje mlieko preto majú koliky. Mne pomáha hojdačka, kresielko keď je najhoršie, nie sú tam hodiny,.ale aspoň počas kŕmenia. Možno by ti pomohol nosič. Držím prsty a veľa síl