Ahojte, zatiaľ mám veľké šance rodiť prirodzene dvojičky a veľmi by som chcela zažiť pôrod v ČR, najskôr asi Havířov, ale mám to tak 1h-1:30h autom. Prvý pôrod som mala vyvolávaný a od odtečenia plodovej vody po narodenie prešli 3h, takže dosť rýchlo. Nechcem nič riskovať, ale keď tie české pôrodnice sú úplne niekde inde…
Myslíte, že je to moc risk hodina cesty? Išli by ste do toho?
Inak som zo Žiliny a prvú dcéru som rodila v Trenčíne…
Ďakujem za názory nech sú akékoľvek 😉
MT si skúšala? rodila som v MT viac krát a nikdy mi nechceli robiť sekciu...len ja som nemala dvojky...
na tvoju otázku - áno, riskla by som to...
@dominika_sk Ano chcem mat aj dulu
@deti95060810 neviem, nad MT som nikdy neuvažovala, v okoli neboli moc dobre skusenosti…aj dula mi tak vravela, že k ním ísť rodiť je dobré keď sú nejaké problémy v tehotenstve, ale inak že netreba 😄
@bambaleante a do Žiliny? Veľa sa tam za posledne roky zmenilo, (ja som rodila 2016,2018,2020), ja som bola veľmi spokojná. Kamoška rodila pred 2 rokmi dvojičky, prirodzene, známej dali zasa pred 4 rokmi na výber -cisarsky alebo prirodzeny , ona si vybrala cisársky (ona ale mala panicky strach z pôrodu, prvý pôrod mala prirodzený s vankuom.
@qwert87 ak vyhrá strach z tej cesty, tak pôjdem do Za, ale nie sú ani návštevy povolené a moze byt len jedna sprevádzajúca osoba a to neviem či chcem skôr dulu alebo muža…
@bambaleante áno, ta pandemia to v tomto poznačila. Ja som pri treťom pôrode už nemala muža pri seba, vtedy bola sprevádzajúca osoba zakázaná, ani návštevy. To je fakt. Ale keď hodnotím lekárov, ich prístup, starostlivosť tak je to jednotka pre mňa
@bambaleante a vsetin sa ti nepaci?je to blizko aspon o cosi…ja si vsetin neviem vynachvalit
To stihneš, veľa je aj v hlave ...tiež mám za sebou tri pôrody v CZ máj plán b po ceste respektíve uvidíš podľa vnútorného pocitu aj keď začne pôrod...
@macko1007 je to rovnako, navigácia ukazuje do oboch okolo 1:15-1:20-1:30 podľa premávky… Vsetín mal nejaké obmedzenia na prijímanie Sloveniek a dula ktorú chcem chodieva do Havirova.
@bambaleante je to pani barborka? Preto sa pytam lebo ona ma naozaj dlhoročne skusenosti, opytaj sa jej či si trufne.
@dominika_sk Ano 🙂 no zatiaľ mi povedala že tam mam ist aspoň raz a dohodnúť sa tam na ďalšom postupe 🤷♀️ Len primár mi napísal že by som tam musela chodiť raz za týždeň na poradňu asi kvôli tomu že dvojičky, lebo však inak stačí prísť porodiť…
Uplne v pohode, ta hodina je nic, to by musel byt velmi rychly porod. Hlavne ked mas dulu, tak to mozete dobre odhadnut
Ahoj ako si dopadla? Rodila si nakoniec v havirova?
@petraj122456 ahoj ano, ale sekciou 😏 bola som tam 2x na poradni, po tyzdni, a v priebehu toho týždňa (38my prebiehajúci) sa plod B otočil hlavou hore… primar mi povedal ze sa mám rozhodnúť či budeme čakať na prirodzený porod a riskneme ze buď sa otočí v priebehu porodu alebo pôjde KP alebo sa vzprieči a bude aj tak sekcia alebo ideme rovno na sekciu… pravdupovediac ja už som tam šla zbalená a moje jedine prianie (vtedy) bolo nech už idu vonku, takze som si dobrovoľne vybrala sekciu. Poviem to tak ako to citim, dnes by som sa už rozhodla inak…myslím že ešte nebol vtedy ich čas…
Ale inak v pôrodnici všetko super, milý personál, prvé prisatie po sekcii, bonding, otecko pri nás aj pri sekcii aj potom na jiske, pomoc s dojčením, dokrmovanie pohárikom s mojim súhlasom atd atd… top👍
Ahoj, nie si dohodnuta nahodou s dulou? Vysvetlim.