Priebeh tehotenstva s dvojičkami

majajamba
27. jún 2023

Ahojte 🙂 mám otázku na ženy ktoré si prešli tehotenstvom s dvojičkami. Momentálne som 15tom týždni a čakám dvojvaječné dvojčatá. Toto je moje druhé tehotenstvo, prvé bohužiaľ nevyšlo:( napriek tomu sa teším, že sa nám takto zadarilo. I keď obe vyšetrenia prebehli v poriadku stále mám obavy že sa niečo stane alebo niečo nie je v poriadku. Každý kŕč, pichnutie, stiahnutie v podbrušku alebo intímnych partií ma privádza do úzkych, mimo toho v práci začínam celkom skoro a i keď idem včasne spať nie vždy sa mi podarí dosiahnúť ten vytúžený odpočinok ktorý ja a moje deti potrebujú a potom ma chytá dalšia panika a nepokoj. Preto sa chcem spýtať ako prebiehlo vaše tehotenstvo s dvojičkami? Ako ste riešili nespavosť? Poprípade tipy ako ste sa ukludnili keď vás prepadli čierne myšlienky a pod.? Kontrolu u gynekológa budem mať dosť často, ale ten čas medzi trvá večne a nechcem samu seba, moje nenarodené deti a môjho muža privádzať do stresu. Za každú skúsenosť a radu budem vďačná. Pekný večer 🙂

ivver
27. jún 2023

@majajamba hlavne buď v kľude a nerob v hlave scenáre, všetko je v poriadku tak si to užívaj, a ďalej....tvoje deti v bruchu majú oddychu koľko potrebujú predsa...len ty môžeš pociťovať únavu, alebo byť menej vyspatá to je tiež normálne. Skús sa menej stresovať a prežívať to všetko, a začni si to užívať , aspoň. Teda tie prvé mesiace, tie.posledne dva budú už náročné na kondičku 😃 veľa zdravíčka vám prajem 😉😊

bubinko1506
27. jún 2023

Gratulujem k dvojickam🥰, a teraz nadych, vydych, klud. Mam 6,5 rocne dvojicky po IVF, az na hematom na zaciatku, unavu, nespavost a syndrom nepokojnych noh, som mala super tehotenstvo. Oficialne som pracovala az do odchodu na matersku, ale vramci volneho casu som este den pred sekciou pripravovali podklady pre sefa. Po nociach som nemohla spavat, takze som si bud citala alebo riesila veci do prace. Na detoch to nezanechalo ziadnu stopu, su zdravi, akcni az moc niekedy. Bud kludna, ak by sa detom u teba nieco nepozdavalo, tak ti to daju najavo😉

floki1994
27. jún 2023

@majajamba autorka bála by si sa aj keby si čakala jedno nakoľko ste si prešli stratou predtým a to sa na človeku dosť podpíše...neboj sa dobre bude a zbehne ti to ani nebudeš vedieť ako..ak sa cítiš dobre určite pracuj čo najdlhšie aby si nemyslela vkuse na to zlé čo sa môže stať...snaž sa zamestnat si hlavu...sú veci ktoré v živote ovplyvniť nevieme a môžeme len dúfať a veriť ze to bude ok.. tiež sme si prešli stratou a áno dalšie tehu bolo plné strachu...bude tak ako má byť..ty robíš svoje maximum preto aby to bolo v poriadku...takže nádych a výdych..dobre bude ..držte sa 🙂

nikpa
27. jún 2023

@majajamba tehotenstvo sa moze zvrtnúť z hodiny na hodinu aj hneď po kontrole, takže sa vôbec nemusíš medzi kontrolami stresovať, je to zbytočné. Ak sa ti niečo nebude zdať, šup na gyn.prijem aby ťa skontrolovali, radšej zbytočne ako niečo zanedbať. Spánok v tehu je niekedy ťažký, s tým moc nenarobis. A nestresuj sa zbytočne, sú veci ktoré neovplyvnis, bude ako má. Veľa oddychuj, nič nie je dôležitejšie ako ty a tvoje deti, žiadna práca, bordel, varenie ani nič. Všetko dobré 🧡

rebrambora
27. jún 2023

Hlavne sa ukludni.
Teraz som v druhom tehotenstve s jednym, pred tym som mala dve. Obe prebiehaju rovnako zle.
NESTRESUJ, to je najhorsie.

zuzinka888
27. jún 2023

Toto poznam. Po dvoch potratoch bolo tehotenstvo velmi narocne a to hlavne psychicky. Bala som sa co i len pohnut vacsinu casu som travila v posteli - aj ked som nemusela. Ked som mala 5 nminut bez pohybov uz som prepadala panike a zosypavala som sa niekolkokrat denne. Bolo to hrozne narocne. Odpocitavala som dni a hodiny. Asi som jedina na svete co " tuzila " po vyvolavacke. Bala som sa ze sa to skonci tesne pred cielom. K tomu covid- potreba testovania pred vysetrenim.......Bolo to najhorsie obdobie mojho zivota. Nastastie babo sa narodilo ok. Bude mat 2 roky. Urcite vyhladaj pomoc, odbornika co ti pomoze lebo uzkost a stres tvojmu stavu nepomozu. Aj ja som chcela no koli covidu som mala termin az o 3 mesiace a potom som uz porodila. Drzim palce,a gratulujem k dvojickam.

majajamba
autor
28. jún 2023

Ďakujem vám všetkým za povzbudivé slová, postrehy a gratulácie. Pokúsim sa ako vravíte si to užiť a zamestnať sa inými myšlienkami ❤️ prajem pekný deň 😘

majajamba
autor
28. jún 2023

@zuzinka888 presne toto som mala, ked mam slabe kŕče je zle, keď necítim nič taktiež. Budem len dúfať že vše ok, s pocitom neistoty už fakt veľa nenarobím. A ďakujem ❤️

eva1235
21. júl 2023

@majajamba ahoj, podobny pribeh som mala aj ja prve tehu nevyslo a za 3m som cakala dvojicky. Povit strachu bol napriek prvemu nevydarenemu obrovsky a kazda navsteva gynekologicky bola stresujuca aby bolo vsetko ok. Ja som mala ale nariadeny klud kedze pri dvojickach by to malo byt automaticky takze som od zistenia ze budu dve uz bola automaticky na pn a do prace som nechodila iba oddychovala 🙂 prajem vela sil a zdravia

strateny_blazonko
3. sep 2024

Ahojte babulky, ja mám na Vás otázku. Ste tu niektorá aj taká čo ste boli po sekcii ( 1-2x ) a potom ste čakali dvojičky v ďalšom tehotenstve ?