Ahojte mamičky,
som v 35.tyzdni tehotenstva s dvojickami-chlapci a prisla na rad otazka porodu. Na najblizsej poradni sa mam vyjadrit, aby sa v pripade cisarskeho rezu naplanoval termin a pod. Uz niekolko dni kvoli tomu nemozem dobre spat, som max. za prirodzeny porod (aj prvy syncek sa mi narodil prirodzenou cestou) ale kedze tentokrat je jedno z babatiek otocene hlavickou a druhe KP zacala som rozmyslat nad cisarskym rezom. Pride mi to pre deti bezpecnejsie aj ked zotavenie potom bude pre mna horsie, manzel bude doma nebudem na nich sama takze toho sa nebojim. Ake mate skusenosti? Pokial by boli obidve babatka hlavickou dole idem urcite prieodzene ale kedze pri polohe KP je ovela viac rizik, mam strach do toho ist aj napriek tomu ze lekari su za prirodzeny porod.
V prípade dvojičiek veľmi záleží ako je otočenie prvé. Ak správne tak pokiaľ viem to druhé otočia keď sa prvé narodí.
Ja by som neriskovala, ja by som chcela cisaraky tak ci tak. Koli bezpecnosti deti...
@ludka0309 ja som mala pôrod KP v decembri, ale bolo to len 1 dieťa. A co hovoria lekári v tvojom prípade? Co odporúčajú? Toto bola moja denná dilema ako vlastne porodím. Ja som cisársky nechcela lebo v minulosti som mala 3x trombozu, porodu KP som sa tiež obávala, ale aj tak som trvala na tom ze cisársky len v nutnom prípade. Nakoniec to cele prebehlo dobre, za 2 hodiny bolo odrodene. Moje druhé dieťa
ja som rodila prvú dcéru prirodzene a dvojičky cisárskym. Musela som kvôli bezpečnosti detičiek, keďže baby boli v jednom plodovom obale. Hojenie je neporovnateľné, ale ak ti má kto pomôcť po príchode domov je to super, lebo to človek fakt potrebuje, ale dá sa to zvládnuť. Osobne by som si dobrovoľne nevybrala ale musela som veriť lekárom. Čo hovoria lekári pri tebe? aké je veľké riziko pre detičky ?
Ked nas rodila mama tak ja som išla prirodzene ale sestra bola zle ulozena ,vlastne o nej ani nevedeli az pri porode ze sme dve, snazili sa ju napravit, mama si vytrpela velmi vela bolesti ale nakoniec urobili cisarsky, tak medzi mnou a sestrou je skoro hodina rozdiel.
Isla by som urcite rodit dvojičky sekciou ked je jedno zle uložene
Presne tak mala moja kamaratka.
Prvy bol chlapcek a asi po 1,5-2rokoch dvojicky chlapci. Jej zacal spontanne porod dvojiciek necely mesiac skor.
Jeden isiel pekne hlavickou. A druhy “vyletel” zadockom ako na tobogane. Hovorila ze to bolo velmi rychle.
Potom mala este jeden porod to uz bolo v aute lebo ani nestihli dojst do nemocnice.
Ja by som sa spolahla na nazor a odporucanie lekarov. Inak ja mam dvojicky narodene akutnou sekciou a vsetko bez najmensieho problemu.
Pokiaľ niesu obe hlavou dole by som to neriskoval. Lebo sa ti môže stat ze jedno porodis a druhe pôjde cisárskym. Kvôli tomu v rakusku napr nechcú prirodzene pôrody dvojiciek. Ja som si ho vtedy vydupkala. Ale kto vie mozno sa to jedno ešte otočí. Ved vyťahovať ich nebudú ešte teraz.
@ludka0309 neviem z vlastnej skusenosti, len moja teta pred 38 rokmi rodila prirodzene dvojicky, prve slo dievcatko, druhy bol chlapcek, obaja mali cez 3 kilo, velke deti to boli, narodene skoro do terminu. A ani sono vtedy nebolo, ja neviem, ako to mohli...
A svokra rodila 3.syna KP, tirz prirodzene.
Ja by som sa mozno poradila aj s viacerymi lekarmi. Lebo ako sa poznam, chcela by som rodit urcite prirodzene. Ale to som ja.
Moji boli otoceni jeden hlavickou dolu, druhy priecne. Mala som naplanovanu sekciu. V den sekcie boli obaja hlavickami dole, lekari chceli skusit prirodzene, ale trvala som na sekcii. Zotavovanie v pohode, po 4 dnoch som fugovala bez problemov.
Ja by som isla prirodzene aj KP.
Rodila by som prirodzene aj KP 🙂
Určite sekcia, neriskovali by som, môže sa niečo skomplikovať, nech sú obidvaja rýchlo vonku…
@ludka0309 Ak mam povedat cisto za seba, isla by som na sekciu. Ak by boli obe hlavickou dolu, tak ano, vtedy by som na tvojom mieste volila prirodzene, ale vojicky a este aj jedno KP... ja by som sa bala
Inak malo porodnic na SK robi prirodzene porody KP. Kam ides rodit ak sa mozem spytat?