Naše jednovaječné dvojčatá už majú viac ako rok. Sú to chlapci a snažíme sa ich obliekať rôzne. Príbuzní často hovoria, že by mali byť rovnakí. Aký je váš názor?
no v prvom rade preco by sa do toho mli montovat ini ;) ja mam skoro 2 rocnych chlapcov dvojky ....obliekam rovnako lenze zacina byt trosku problem ze okrem mna potom nik nevie kto je kto takze zacinam mat pocit ze uz je cas obliekat inak..... aspon z casti....myslim ze ani detom enrobi dobre ked ich ludia nevedia ani menom zavolat ;D a pri rodzielnom obliekani rpedsa len to je lahsie potom.....inak kamaratka ma dvojky a oblieka od narodenia uplne inak...myslim ze sa neda povedat co je spravna volba v tomto (pokial ide o male deti - u starsich myslim ze zasadne obliekat inak - nech si buduju svoju identitu ) ale nateraz akokolvek s a rozhodnes je to ok ved predsa to nie je pravidlo obliekat rovnako a kazda varianta ma svoje za ...
Dvojičky síce nemám, ale je to len a len na vás ako ich budete obliekať 😉
Ja iba čakám dvojičky,budú to dievčatá,ale tiež ich nebudem obliekať rovnako.Mam uz niečo nakúpené,snažím sa kupovať napr.tak,že som kúpila rovnaké súpravičky ,ale jedna je hnedá a druhá je žltá a pod.Kupila som napr. leo overaly,ale jeden je bledší a druhý tmavší.Nehovorim,že ich občas neobleciem rovnako,ale skôr nie ako áno.My sme nenávideli so sestrou,ked nás mama rovnako obliekla.Vyvadzali sme ako bláznivé a kolega mi tiež vravel,že to v detstve neznašali s bratom. Takže občas im určite kúpim niečo rovnaké,ale len kým budú malinké,inak ich budem obliekať rozdielne (resp.iné farby rovnakého oblečenia ).
@polodrahokam : no myslim ze to zalezi aj od deti ake su, nemam sice dvojicky ale mam chlapcov rok po sebe a ti maju teraz 5 a 4 roky a uz dost dlhu dobu si vyzaduju rovnake obliekanie, kedze su skoro rovnako vysoky nosia rovnake cisla, ludia si casto myslia ze su dvojicky, takzko to ovplyvnim ja ktora nema chut kazdy den rozoberat plac jedneho alebo druheho ze aj on chce take tricko alebo taku mikinu, a pritom neboli vobec od mala obliekany rovnako, zacalo to tak ked mal mladsi rok a pol, sami sa zacali dozadovat toho aby mali rovnake veci, teraz z casu na cas skusim ich obliect rozdielne ale to sa mi zatial nedari, pretoze placu ze chcu rovnake a ja pre taku blbost nebudem ich nechat vyplakavat, obleciem rovnake a hotovo, mozno pride cas ked uz budu chciet rozdielne, tak moja skusenost........ 🙂
Ahojte.
Ja mám jednováječných chlapcov. Teraz koncom mája budú mať 5 rôčkov. Od narodenia ich obliekam rovnako. Mne sa to veľmi páči a taktiež aj im. Priam si to vyžadujú. A aj meniny majú v jeden deň.
@polodrahokam to je uplne vasa vec, pribuzni to mozu akurat tak akceptovat 😉
ale aby som odpovedala, ja tie svoje vacsinou obliekam rovnako. v prvom rade preto, ze je tazke zohnat tu istu vec v dvoch roznych farbach, a tiez preto, lebo baby si vyzaduju rovnake veci. velmi sa mi paci postoj
@juliana30, snazim sa to robit tak isto, ak sa da..sice vtedy musim dcerkam vysvetlit, preco kazda ma ine a ze oboje je pekne🙂, ale potom si to pamataju a nedajboze to nahodou vymenit 😀. ale vacsinou je to tak, ako pise @hameeda, je hadka o to iste.. takze to nesilim, rovnake sa mi lahsie nakupuje 😅 jedine, co sa snazim vzdy odlisit, su topanky. zatial sa az na dve vynimky podarilo, tie sme museli oznacit tak, aby si ich poznali.
inak verte mi, ze kto chce, ten dvojicky rozozna..kazde jedno dieta je ine, a to uz od narodenia. ak aj nie je rozdiel vo vyzore, vzdy nejaky je v spravani a povahe. a komu je to jedno, tomu to nebudeme ulahcovat, nie? 😀
@kristiii,@klincek, samozrejme,že ak deti vyžadujú byť v určitom veku rovnako oblečené ,tak im v tom brániť nebudem,ale dnes je toľko krásnych vecičiek,že keby mám pätorčatá,každé by som obliekla inak 😀.Ale všetko závisí potom od povahy detí.Je to rozkošné,keď vidím rovnaké detičky,ale vychádzam teda aj z vlastnej skúsenosti.A nezabudnem,keď som mala asi 6 rokov,išli sme peši cez dedinu k babke a vtedy moja mama uštrikovala každej rovnaké svetre a zabila to tým,že aj sebe.Išli sme ako tri grácie,ja som celú cestu prerevala,sestra bola zdutá ako opica a jediný kto sa z oblečenia tešil,bola mama.Dnes na to s úsmevom spomínam 😀
Ja dvojky nemam ale mala aom spoluziacky na zakladnej a chodili stale rovnako od narodenia. Nebolo to dobre. Jedna bez druhej ani na wc neodisli. Proste rovnake nazory, obliekanie, spravanie, uces, vsetkooo... spoluziaci sa im smiali a oni boli naozaj ako jedna.nie ako dve.
@klincek : u nas som im minuly tyzden kupila take supravy tricka s ribkami, kratasy a tielko, jednu v zelenej a druhu v modrej farbe, este len som im ukazala ze zelena bude pre mladsieho a modra pre starsieho uz mi mladsi diktoval ze preco aj on nema modru, a ze on chce aj modru, a starsi tiez chce zelenu, takze u nas je to aj s farbami problem, aj ked vysvetlujem dookola ze je to jedno ze oba su krasne a ze to je len ina farba aby som vedela ktora je cija a take veci, a oni aj tak nakoniec ci im kupim este po jednej naopak farby 😀, u nas maju po dvoje botasky v sobotu sme isli von a jedneho som obuvala ja a druheho manzel a sme si nevsimli ze sme ich rozdielne obuly a vonku si to vsimol starsi a uz reval ako tur ze aj on chce modre botasky 😀 , ja to neriesim nasilim, vyhoviem im, pretoze viem ze maju velmi blizsky vztah
No to je ťažká rada, ja mám 5 ročných chlapcov, od narodenia som ich obliekala rôzne, druh oblečenia rovnaký, ale jeden mal v modrej a druhý napríklad to isté ale v zelenej kombinácii. No teraz máme také obdobie že ešte aj trenírky musia byť úplne rovnaké inak je plač, ale takýchto období je viac raz chcú mať rovnaké inokedy v pohode každý iné, nechávam to na nich. Aj keď z vlastnej skúsenosti viem, že keď sú väčší u nás okolo tretích narodenín som im dávala niečo rovnaké aby sme ich na ihrisku medzi deťmi rýchlejšie našli.
@hameeda ved to..ty spravis tak, ako je podla teba najlepsie, a oni maju presne opacny nazor 😀. je pekne podporovat individualitu, ale niekedy to tie deti proste nechcu-ved kazdy skolkar doma povie, ze chce taku hracku/tricko/cokolvek, ako ma kamarat..u dvojiciek na to netreba ani skolku 😅.
V dcerkinej skolke su dvojicky, maju uz sice cez roky, ale nechodia oblecene rovnako. Resp. aj ked maju oblecene rovnake napr. saty, tak kazda ma ine pancuchy alebo tricko. Nieco maju rovnake, ale vzdy maju aspon nieco, co ich odlisuje - aspon farebne 😉 My - neznami, ich mozme rozlisit podla farby nausniciek, kazda ine 🙂
od mala som sa snažila obliekať aspoň občas rovnako... páči sa mi to... rodina mi väčšinou kupovala rovnaké šaty ale iných farieb na odlíšenie...
baby sú ale už vo veku, že im to skôr vadí... takže už nechcú, vyzerá to tak, že im ponúknem nejakú vec - jedna povie, že to chce, potom povie aj druhá, že to chce a na to dostanem od tej prvej odpoveď, že ona chce to iné... len aby nemala rovnaké so sestrou...
ale stále máme nejaké rovnaké veci, z toho že sú rovnako oblečené sa teším viac ja ako ony...
nesúhlasím s názorom, že rovnakým oblečením im ubližuje sa... Každá je vlastná osobnosť, začalo sa to viac prejavovať, keď boli staršie...
ešte k tomu oblečeniu... keď majú rôzne veci, tak nakoniec len ja mám problém... po praní neviem, ktorej je ktorá vec... tá červená je predsa moja, mamíííííííííííííííííííí.... 🙄
@polodrahokam ahoj ja mam teiz dve dievcataka, nie su jednovajecne, ale napodiv sa velmi podobaju, takze ich nevedia velmi rozlisit v rodine. ked im nieco kupjem tak kupujem aj rovnake veci, nie vzdy. u nas to funguje tak, ze aspon ich doladim farebne, kedze su vo veku, ze oni chcu mat rovnake alebo podobne. mala som pripad ked som jednej dala tricko s macickou a druhej nie, tak ta sla hladat a udierala sa do hrudnicka, ze ona kde ma ? takze niekedy sme v rovnakom a niekedy nie. ale to uvidis sama,, ako detom detom viac vyhovuje a nema ti to co rodina predpisovat. su to dvaja maly cloviecikovia, a to ze vyzeraju rovnako este neznamena ze su aj rovnaky. kazda je jedinecna osobka 🙂 😉
Ja budem mat coskoro dvojky a nakupila som si vsetko rovnake.ale mam nejake veci aj ine farby co som dostala. Je to zlate ked su dvojky rovnako oblecene ale asi casom budem aj ja kupovat aj rozdielne farby
@snopkulka a dievčata by sme tiež nemali volať dievčata,a le menovite a chalanov tiež nie chalani ale menovite? každý nejak vola deti... podstatný je ton hlasu pre decká ako samotný "názov" 😉
@polodrahokam čo koho do toho ako deti obliekaš.. hlavne, že su čisté (pri deťoch je čistota relatívna, ale chápeme sa 😅 😀 😀 😀 😀 😀 )
ja osobne lubim deti obliekať rovnako... a na ihrisku to bolo aj prakticke ked som 5 malačov mala v rovnakom oblečku.. uplne rovnakom... na preplenných ihriskach som si ich hned videla... kdežto ked bolo každe dieťa inak oblečene tak som furt len hladala, ktoré je kde 😀 (hoci mali napr. rovnake trička len v iných farbách, tak proste už to nebolo take ako ked boli uuuplne rovnake) ..
ale každý si to robí po svojom... a nikoho do toho nič... nema rada ked ludia riešia prečo dvojičky nemaju rovnake oblečko alebo naopak prečo maju rovnake oblečko ked nie su dvojičky... alebo prečo ma dievča kratke vlasy a prečo chlapec dlhe vlasy a prečo ma dievča vlačikovu mikinu a ked male dvojročne dievčatko, ktoré drží autíčko poučia, že to určite nie je jej, lebo dievčatka sa nehraju s autičkami.......
ja kričím na svoje baby , že "dievčatá" (prípadne ked volám len staršie, tak ich nazvem "velkáčky")... švagrina na svoje deti, že "chalpci" a moj strýko s tetou volali dvojičky bambule.... a majster N volal deti DETISKÁ.... a myslim, že stale bolo jasne kto koho mysli.... takže aj volať na dvojičky dvojčata je v pohode... je bežne , že človek chce si zavolať svoje decka jedným zavolaním a nie menovaním menneho zoznamu....
@polodrahokam ja mam dvojicky a nikdy som ich neobliekala rovnako- iba niekedy. Len musim povedat, ze cim su starsi, tak zacinaju vymyslat- "preco on ma take tricko aj ja take chcem". Vzdy rano stojime pred skrinou a kazdy vymysla, co by si oblekol, aby mal nieco lepsie ako ten druhy. A ked im dam rovnake, mam klud 🙂 .
ja mám dvojičky chlapcov a rovnako ich obliekam večšinou len ked niekam ideme napr. na výlet, do mesta, do kostola. Na dvor a na ihrisko im oblečiem každému niečo iné. Majú teraz 2r a 7m. a sú výmyselný, niekedy si nechcú obliecť čo im nachystám.
keď sú deti rovnako oblečené, pôsobí to roztomilo, ale z psychologického hľadiska by som to nerobila 😒 dokonca by sa nemalo volať deti - "dvojičky" ale zvlášť menom... každé dieťa je jedinečná osobnosť 😵